ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες: 70 εκατομμύρια Ιάπωνες παρακολούθησαν την τελετή έναρξης

Στιγμή από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο
Στιγμή από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο Ⓒ 2021 SHUJI KAJIYAMA/ ASSOCIATED PRESS

Συμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, κάτι παραπάνω από 70 εκατομμύρια Ιάπωνες, δηλαδή το 56% του πληθυσμού της χώρας, παρακολούθησε ζωντανά την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο ήταν φαντασμαγορική. Και, όπως φαίνεται, στην Ιαπωνία την τίμησαν ιδιαίτερα, αφού πάνω από την μισή χώρα στήθηκε μπροστά στους τηλεοπτικούς δέκτες της για να την παρακολουθήσει.

Την ίδια στιγμή που όπως είναι γνωστό το 31% των Ιαπώνων θέλει να ακυρωθούν οι αγώνες, το 56% των τηλεθεατών στο Τόκιο και στην ευρύτερη περιφέρεια Κάντο, της ιαπωνικής πρωτεύουσας, παρακολούθησε την απευθείας τηλεοπτική μετάδοση της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων στις 23 Ιουλίου, όπως σχετικά μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο της χώρας, Kyodo News.

Στο μεταξύ συνολικά πάνω από 70 εκατ. τηλεαθεατές σε ολόκληρη την Ιαπωνία, ο πληθυσμός της οποίας ξεπερνά τα 126 εκατ., παρακολούθησαν την τελετή, αριθμός που είναι ο μεγαλύτερος τα τελευταία δέκα χρόνια στην ασιατική χώρα, όπως σχετικά ανακοίνωσε ο Ελληνας διευθύνων σύμβουλος, Γιάννης Εξαρχος, της τηλεοπτικής μετάδοσης των Ολυμπιακών αγώνων.

* Το SPORT24 είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συνεχής αθλητική ενημέρωση και ειδησεογραφία για το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών, τον πίνακα των μεταλλίων όλων των χωρών που συμμετέχουν και τις επιτυχίες των Ελλήνων Αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μη χάσετε καμία στιγμή από τη δράση των Ολυμπιακών Αγώνων ακολουθώντας το SPORT24 στο Google News!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΚΙΟ 2020
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ