ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι πρόεδροι των ΕΟΚ, ΚΟΕ, ΕΟΠΕ και ΟΧΕ ευχαρίστησαν με κοινή δήλωση τον Αυγενάκη για τα λεφτά από το στοίχημα

Ο Λευτέρης Αυγενάκης σε ομιλία του στη Βουλή για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο
Ο Λευτέρης Αυγενάκης σε ομιλία του στη Βουλή για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο PHOTO CREDITS: EUROKINISSI

Οι Βαγγέλης Λιόλιος, Κυριάκος Γιαννόπουλος, Γιώργος Καραμπέτσος και Κωνσταντίνος Γκαντής με κοινή τους δήλωση ευχαρίστησαν τον Λευτέρη Αυγενάκη για τα χρήματα που θα δοθούν στον αθλητισμό από το στοίχημα.

Κοινή έγγραφη δήλωση, για τη χρηματοδότηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού μέσω της φορολογίας των κερδών του Στοιχήματος, έκαναν σήμερα (27/9) οι πρόεδροι τεσσάρων Ομοσπονδίων.

Οι Βαγγέλης Λιόλιος (ΕΟΚ), Κυριάκος Γιαννόπουλος (ΚΟΕ), Γιώργος Καραμπέτσος (ΕΟΠΕ) και Κωνσταντίνος Γκαντής (ΟΧΕ) ευχαρίστησαν τον Λευτέρη Αυγενάκη και την Κυβέρνηση γενικότερα για το συγκεκριμένο μέτρο.

Παράλληλα, ενημέρωσαν ότι θα καταθέσουν και τις δικές τους προτάσεις ώστε αυτά τα χρήματα να είναι πιο αποδοτικά και να ωφεληθούν ακόμη περισσότερο όλοι οι εμπλεκόμενοι.

Αναλυτικά η κοινή δήλωσή τους: "Οι Ομοσπονδίες Καλαθοσφαίρισης, Πετοσφαίρισης, Κολύμβησης και Χειροσφαίρισης, είμαστε στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να δηλώσουμε ότι, μετά από μια δύσκολη περίοδο γεμάτη δοκιμασίες, ξημερώνει μια καλύτερη ημέρα για τον αθλητισμό, βάσει των εξαγγελιών του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, σχετικά με τη χρηματοδότηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού μέσω της φορολογίας των κερδών από το στοίχημα.

Το κύτταρο του αθλητισμού, το ερασιτεχνικό σωματείο, καθημερινά δίνει έναν αγώνα επιβίωσης, με μόνο όπλο στη φαρέτρα του, τη θέληση των εθελοντών παραγόντων να διασφαλίσουν την απρόσκοπτη συγκρότηση και ανάπτυξη του χαρακτήρα και της προσωπικότητάς των νέων παιδιών και των αθλητών των σωματείων τους.

Ο αθλητισμός, μέσο κοινωνικοποίησης, κοινωνική αναγκαιότητα και θεμελιώδες δικαίωμα για όλους τους ανθρώπους, τελεί υπό την προστασία και την ανώτατη εποπτεία του Κράτους. Μας γεμίζει όλους χαρά, λοιπόν, που μετά από αρκετά χρόνια βλέπουμε την Πολιτεία να σκύβει πάνω από το πρόβλημα και να αναζητά τρόπους να βελτιώσει την κατάσταση.

Οι τέσσερες προαναφερθείσες Ομοσπονδίες, σε απόλυτη και αγαστή συνεργασία μεταξύ μας, εκπροσωπώντας τα χιλιάδες σωματεία μας και τις εκατοντάδες χιλιάδες αθλήτριες και αθλητές μας, αναμένουμε με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση τη σχετική επιχορήγηση των δραστηριοτήτων των μελών μας, ειδικά σε μια εποχή που τίθεται ξεκάθαρο θέμα βιωσιμότητας πολλών εξ αυτών.

Παράλληλα, μας γεμίζει αισιοδοξία ότι η Πολιτεία στέκεται αρωγός στον μαζικό ερασιτεχνικό αθλητισμό. Επιπρόσθετα, στο ήδη θετικό περιβάλλον για τα αθλήματα μας, που διαμορφώνουν οι πρωτοβουλίες του Υφυπουργού Αθλητισμού, σκοπεύουμε να προτείνουμε μικρές τροποποιήσεις στην υπάρχουσα ΚΥΑ σε ότι αφορά στην κατανομή των χρημάτων, ώστε μέσα από αυτές να ωφεληθούν ακόμη περισσότερο όλοι οι εμπλεκόμενοι".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ