ΕΛΛΑΔΑ

Στη φυλακή ο 49χρονος, ποινή με αναστολή η 27χρονη για τον θάνατο του Βούλγαρου οπαδού

Αίθουσα δικαστηρίου στην Αθήνα στις 7 Φεβρουαρίου του 2017.
Αίθουσα δικαστηρίου στην Αθήνα EUROKINISSI

Εκτός φυλακής τίθεται η 27χρονη, η οποία κρίθηκε ένοχη για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο στην υπόθεση θανάτου του 28χρονου, Τόσκο Μποτζατζίσκι. Το δικαστήριο την καταδίκασε σε επταετή κάθειρξη, αποφάσισε όμως η έφεσή της να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα. Στη φυλακή ο 49χρονος, για τον οποίο δεν έγινε δεκτή η αναστολή της ποινής.

Σε επτά χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε η 27χρονη οδηγός που κρίθηκε σήμερα (2/12) ένοχη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο στην υπόθεση του θανάτου του 28χρονου Βούλγαρου οπαδού, Τόσκο Μποτζατζίσκι. Επειδή όμως η έφεσή της έχει ανασταλτικό χαρακτήρα, αφέθηκε ελεύθερη μέχρι την εκδίκασή της στο Εφετείο.

Νωρίς το πρωί, το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με δόλο σε ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο.

Αθώωσε τον 49χρονο τότε σύντροφό της για την ηθική αυτουργία και τον έκρινε παράλληλα ένοχο για διατάραξη κοινής ειρήνης και συμπλοκή. Για τις δύο πράξεις κρίθηκαν ένοχοι οι υπόλοιποι πέντε κατηγορούμενοι και ένας ακόμα για συνέργεια σε αυτές.

Ο 49χρονος καταδικάστηκε σε 7,5 χρόνια φυλάκισης, οι κατηγορούμενοι για διατάραξη και συμπλοκή σε 4 χρόνια και σε 3 χρόνια φυλάκιση ο κατηγορούμενος για συνέργεια στις πράξεις.

Σε όλους, εκτός από τον 49χρονο, αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου . Έτσι, στη δική του περίπτωση δεν έγινε δεκτή η αναστολή της ποινής.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ