ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ

Ντέιλι: "Υπερήφανος που είμαι ομοφυλόφιλος και Ολυμπιονίκης"

Ο Τόμας Ντέιλι (αριστερά) και ο Μάτι Λι (δεξιά) στην απονομή του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο στη συγχρονισμένη κολύμβηση στα 10μ.
Ο Τόμας Ντέιλι (αριστερά) και ο Μάτι Λι (δεξιά) στην απονομή του χρυσού μεταλλίου © 2021 DMITRI LOVETSKY/ASSOCIATED PRESS

Ο Τόμας Ντέιλι κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στις καταδύσεις μαζί με τον Μάτι Λι για τη Μ. Βρετανία στην τέταρτη παρουσία του σε Ολυμπιακούς Αγώνες και έστειλε μήνυμα υπέρ της LGBT κοινότητας, η οποία μπορεί να ονειρευτεί και να πετύχει τα πάντα.

Ο Τόμας Ντέιλι ήταν από τους πρωταγωνιστές της Δευτέρας (26/07) στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ο Βρετανός μαζί με τον Μάτι Λι κατάφεραν να κατακτήσουν το χρυσό μετάλλιο στην κατάδυση στον βατήρα των 10 μέτρων αφήνοντας πίσω την παραδοσιακή δύναμη του αθλήματος Κίνα (Τσάο - Τσεν) και το δίδυμο Μπόνταρ - Μινιμπάεφ από τη Ρωσία.

Ο 27χρονος Βρετανός που κατέκτησε το χρυσό στην τέταρτη παρουσία του σε Ολυμπιακούς Αγώνες δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του από τη συγκίνηση και έστειλε μήνυμα υπέρ της LGBT κοινότητας, η οποία και αυτή μπορεί να ονειρευτεί και να πετύχει τα πάντα.

"Νιώθω απίστευτα υπερήφανος ώστε να πω όται είμαι ένας ομοφυλόφιλος και ένας Ολυμπιονίκης. Όταν ήμουν νεότερος δεν πίστευα ότι θα μπορούσα να πετύχω κάτι εξαιτίας αυτού που ήμουν. Το ότι είμαι τώρα Ολυμπιονίκης απλώς αποδεικνύει πως μπορεί να πετύχεις τα πάντα. Σχετικά με τους αθλητές που έχουν εκδηλωθεί, σ' αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι περισσότεροι σε σύγκριση με τους προηγούμενους. Εκδηλώθηκα το 2013 και όταν ήμουν πιο νέος πάντα ένιωθα κάποιος που είναι μόνος, διαφορετικός και δεν ταίριαζα. Υπήρχε κάτι σ' μένα που δεν θα ήταν ποτέ τόσο καλό όσο αυτό που ήθελε η κοινωνία να είμαι. Ευελπιστώ πως οποιοσδήποτε νέος της LGBT κοινότητας εκεί έξω μπορεί να δει πως δεν έχει σημασία πόσο μόνος αισθάνεται, δεν είναι. Μπορείς να πετύχεις τα πάντα" ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του χρυσού Ολυμπιονίκη.

* Το SPORT24 είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συνεχής αθλητική ενημέρωση και ειδησεογραφία για το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών, τον πίνακα των μεταλλίων όλων των χωρών που συμμετέχουν και τις επιτυχίες των Ελλήνων Αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μη χάσετε καμία στιγμή από τη δράση των Ολυμπιακών Αγώνων ακολουθώντας το SPORT24 στο Google News!

TAGS ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΚΙΟ 2020
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ