ΕΛΛΑΔΑ

Νέα μέτρα στα γήπεδα: Τι αναφέρει το ΦΕΚ για το 50% πληρότητα, με μάσκες οι θεατές στις εξέδρες

Το ΟΑΚΑ γεμάτο στο ΑΕΚ - ΠΑΟΚ
Το ΟΑΚΑ γεμάτο στο ΑΕΚ - ΠΑΟΚ EUROKINISSI

Στο 50% αυξήθηκε η πληρότητα των γηπέδων, όπως επισημοποίησε το Σάββατο (19/2) το ΦΕΚ, το οποίο γνωστοποίησε τις λεπτομέρειες για τους ανήλικους αλλά και την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους θεατές στις κερκίδες.

Την περασμένη Τετάρτη (16/2) η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας άναψε το "πράσινο φως" για την αύξηση στην πληρότητα των γηπέδων στο 50%.

Το Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης επισημοποίησε τη χαλάρωση των μέτρων για τη διασπορά του κορονοϊού στη χώρα το Σάββατο, που θα ισχύσει από τις 19 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 6:00.

Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι η είσοδος τα γήπεδα θα επιτρέπεται μόνο στους πλήρως εμβολιασμένους, καθώς και σε όσους έχουν νοσήσει τους τελευταίους τρεις μήνες, ενώ η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.

Το ΦΕΚ αναφέρει: "Επιτρέπεται η παρουσία θεατών σε αγώνες ατομικών και ομαδικών αθλημάτων, σε ανοικτές και αθλητικές εγκαταστάσεις, με πληρότητα έως 50% της χωρητικότητας:

- Η δυνατότητα παρουσίας θεατών υφίσταται αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους ή νοσήσαντες κατά το τελευταίο τρίμηνο θεατές, σύμφωνα με τις παρ. 2.3 του άρθρου 9 και έως πέντε τοις εκατό 5% του επιτρεπτού αριθμού θεατών για μη εμβολιασμένους και μη νοσήσαντες ανήλικους.

Οι ανήλικοι εισέρχονται με βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου (pcr ή rapid test) σύμφωνα με τις παρ. 2 και 3 του άρθρου 9, ή με δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου self test που έχει διενεργηθεί την ημέρα του αγώνα.

- Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική καθ' όλη τη διάρκεια της παραμονής στο γήπεδο".

TAGS ΕΛΛΑΔΑ SUPER LEAGUE 2 STOIXIMAN SUPER LEAGUE VOLLEY LEAGUE ΑΝΔΡΩΝ VOLLEY LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ STOIXIMAN BASKET LEAGUE Α1 ΠΟΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Α1 ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ HANDBALL PREMIER
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ