NFL

Μπράουν, ο παίκτης του NFL που είδε τον θάνατό του: "Σκεφτόμουν τα παιδιά μου"

Ο Τρεντ Μπράουν των Patriots
Ο Τρεντ Μπράουν των Patriots AP PHOTO/WINSLOW TOWNSON

Η εμβολή αέρα στο αίμα του που λίγο έλειψε να τον σκοτώσει και οι στιγμές της φρίκης. Ένα χρόνο μετά ο Τρεντ Μπράουν θυμήθηκε κάθε λεπτομέρεια.

Το οξυγόνο στα πνευμόνια του λιγόστεψε αιφνιδιαστικά, ο σφυγμός του έπεσε απότομα, ο πόνος στο στήθος ήταν ανυπόφορος. Ο Χάρος κράδαινε το δρεπάνι του. Θα του θέριζε τη ζωή στα 27 του. Ο Τρεντ Μπράουν άντεξε και συνήλθε. Είχε μόλις ακυρώσει το ραντεβού του με τον θάνατο.

"Σχεδόν πέθανα", ομολόγησε ένα χρόνο αργότερα ο 28χρονος αθλητής, ζωντανεύοντας στη μνήμη του εκείνες τις οδυνηρές στιγμές. Είχε προηγηθεί η εμβολή από αέρα στο αίμα του κατά τη διάρκεια μιας προγραμματισμένης ενέσιμης διαδικασίας. Το λάθος που έγινε κατά την αγωγή λίγο έλειψε να τον "αποσυνδέσει" από τα εγκόσμια.

"Ενόσω ήμουν ξαπλωμένος στο πάτωμα, σκεφτόμουν μόνο τα παιδιά μου. Ειλικρινά σκέφτηκα να εγκαταλείψω. Ήταν τόσο τρομακτικό. Ήμουν έτοιμος να τελειώσω με αυτό", συμπλήρωσε.

Η κατάστασή του τότε παίκτη των Okland Raiders (και νυν των New England Patriots στη δεύτερη θητεία του) κρίθηκε από τους γιατρούς ως αρκετά σοβαρή. Μεταφέρθηκε άμεσα σε κλινική και τέθηκε υπό στενή παρακολούθηση. Έμεινε νοσηλευόμενος για τρεις ημέρες προκειμένου να διαφύγει οποιονδήποτε κίνδυνο. Αποδείχθηκε ότι χρειαζόταν οκτώ μήνες για να επανήλθει πλήρως στη δράση.

Το περιβάλλον του είχε αφήσει να εννοηθεί ότι θ' αναζητηθούν ευθύνες για ό,τι συνέβη. Σήμερα ο Τεξανός offensive tackle είναι ξανά ενεργός και προσπαθεί ν' αφήσει πίσω του την πιο σκληρή στιγμή των 28 χρόνων από τη γέννησή του.

TAGS NFL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ