ΣΟΦΙΑ ΜΠΕΚΑΤΩΡΟΥ

ΣΥΡΙΖΑ: "Ο βιασμός είναι εγκληματική πράξη, όχι δυσάρεστο γεγονός"

Άφιξη της Σοφίας Μπεκατώρου από την Ισπανία με το χρυσό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας.
Άφιξη της Σοφίας Μπεκατώρου από την Ισπανία EUROKINISSI

Το Τμήμα Αθλητισμού και Φυσικής Αγωγής του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση για την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου τονίζοντας ότι ο βιασμός δεν αποτελεί ένα δυσάρεστο γεγονός, αλλά εγκληματική πράξη.

Θέση για την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου για βιασμό που ήρθε στο φως της δημοσιότητας την Πέμπτη (14/1) πήρε και το Τμήμα Αθλητισμού και Φυσικής Αγωγής του ΣΥΡΙΖΑ. Η ανακοίνωση αναφέρει ότι ο βιασμός αποτελεί εγκληματική πράξη και όχι ένα δυσάρεστο περιστατικό, ρίχνοντας βολές προς την ανακοίνωση της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Τμήματος Αθλητισμού και Φυσικής Αγωγής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία:

"Η καταγγελία σεξουαλικής κακοποίησης αθλήτριας από αθλητικό παράγοντα μας αφορά όλους. Ο αθλητισμός πρέπει να είναι χώρος παιδαγωγικής ολοκλήρωσης, αλληλεγγύης, αξιών και όχι σχέσεων εξουσίας κι εκμετάλλευσης παιδιών, νέων ανθρώπων και γυναικών, που συντελούν σε εγκληματικές συμπεριφορές.

Διότι, ο βιασμός αποτελεί εγκληματική πράξη και όχι «δυσάρεστο περιστατικό», όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. Ας δούμε κατάματα τα κοινωνικά προβλήματα και τις παθογένειες του αθλητισμού, τις εγκληματικές περιπτώσεις κακοποιήσεων και του σεξισμού, του εκφοβισμού και άλλων έκνομων συμπεριφορών κι ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Ας διαμορφώσουμε ένα περιβάλλον που δεν θα επιτρέπει την εκδήλωση τέτοιων συμπεριφορών.

Η χρονική συγκυρία της αποκάλυψης της προσωπικής κακοποίησης αφορά μόνο στο θύμα και την ψυχολογική του ετοιμότητα. Μέχρι την εξάλειψη των ανδροκρατικών στερεοτύπων, που δυστυχώς ενεδρεύουν στον ελληνικό αθλητισμό, έχουμε ακόμα πολύ δρόμο να διανύσουμε.

Ειδικά στις μέρες μας που ο κος Αυγενάκης, με χίλιες δυο προφάσεις και «ναι μεν αλλά», κατήργησε την ποσόστωση φύλου, που αποτελούσε εργαλείο θεσμικής εδραίωσης των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων και στα Δ.Σ. των ομοσπονδιών".

TAGS ΣΟΦΙΑ ΜΠΕΚΑΤΩΡΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ