ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Μπαχ: "Η ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων δεν ήταν ποτέ επιλογή για εμάς"

Ο Τόμας Μπαχ στη Χιροσίμα πριν απ' τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο
Ο Τόμας Μπαχ στη Χιροσίμα πριν απ' τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο © 2021 EUGENE HOSHIKO, POOL)/AP IMAGES

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, τόνισε ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο πρέπει να διεξαχθούν, ώστε να δώσουν ελπίδα.

Ο επαναπρογραμματισμός των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο "προκάλεσε νύχτες αϋπνίας", αλλά το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη πρέπει να διεξαχθεί "για να δώσει ελπίδα" για το μέλλον, όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, ο οποίος επανέλαβε ότι η ακύρωση "δεν αποτέλεσε ποτέ μια επιλογή" παρά τις δυσκολίες που συνεπάγεται η διοργάνωση τους εν μέσω της πανδημίας Covid-19.

"Η ΔΟΕ δεν εγκαταλείπει ποτέ τους αθλητές. Η ακύρωση θα ήταν ο εύκολος τρόπος για εμάς. Θα μπορούσαμε να αντλήσουμε από την ασφάλιση που είχαμε τότε και να προχωρήσουμε στο Παρίσι το 2024.

Αλλά στην πραγματικότητα, η ακύρωση δεν ήταν ποτέ επιλογή για εμάς. Για να φτάσουμε σε αυτήν την ημέρα σήμερα, έπρεπε να δείξουμε εμπιστοσύνη. Έπρεπε να δείξουμε μια έξοδο από αυτήν την κρίση. Έπρεπε να παράσχουμε σταθερότητα. Έπρεπε να χτίσουμε εμπιστοσύνη. Έπρεπε να δώσουμε ελπίδα", πρόσθεσε ο Μπαχ.

Οι δηλώσεις του προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, ήρθαν μετά την τοποθέτηση του επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής των Αγώνων, Τοσίρο Μούτο, ο οποίος δεν απέκλεισε την καθυστερημένη ακύρωση των Αγώνων, εάν υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων Covid-19. Ο Μούτο πρόσθεσε ότι θα παρακολουθεί τους αριθμούς λοίμωξης και θα συζητήσει με τους διοργανωτές εάν είναι απαραίτητο να διεξαχθεί η διοργάνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΚΙΟ 2020
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ