ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Μπαχ: "Δεν μπορούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες να λύσουν μακροχρόνια πολιτικά προβλήματα"

Ο Τόμας Μπαχ στη Χιροσίμα πριν απ' τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο
Ο Τόμας Μπαχ στη Χιροσίμα πριν απ' τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο © 2021 EUGENE HOSHIKO, POOL)/AP IMAGES

Με μία δήλωσή του ο Τόμας Μπαχ από την μία απάντησε στους επικριτές του για τον τρόπο που χειρίζεται την υπόθεση της Πενγκ και από την άλλη άφησε ξεκάθαρες αιχμές για το καθεστώς που επικρατεί στην Κίνα.

Ένα από τα πρόσωπα που έχει δεχτεί κριτική για την υπόθεση του Πενγκ ενόψει και των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου είναι ο Τόμας Μπαχ.

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ ναι μεν είναι ένας από τους λίγους αξιωματούχους που έχουν καταφέρει να επικοινωνήσουν με την Κινέζα, αλλά σύμφωνα με όσους τον κατηγορούν δεν έχει κάνει όσα μπορούσε για να αλλάξουν τα πράγματα στην Κίνα.

Ο Τόμας Μπαχ, μίλησε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση του διπλωματικού μποϊκοτάζ των ΗΠΑ στους Αγώνες του Πεκίνου και έδωσε απαντήσεις σε όσους των κατηγορούν καρφώνοντας παράλληλα και το καθεστώς της Κίνας.

"Ποια είναι η ευθύνη μας και ποια τα όριά μας; Ευθύνη μας είναι η διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων σύμφωνα με τον Ολυμπιακό Χάρτη και να φέρουμε κάτω από την ίδια στέγη τους αθλητές από 206 ομάδες και την Ολυμπιακή Ομάδα Προσφύγων.

Το να περιμένει κανείς ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες μπορούν να αλλάξουν θεμελιωδώς μία χώρα, το πολιτικό της σύστημα ή τους νόμους της, είναι απολύτως υπερβολική προσδοκία. Οι Ολυμπιακοί δεν μπορούν να επιλύσουν προβλήματα, τα οποία δεν έχουν λύσει γενιές πολιτικών.

Η ΔΟΕ δεν έχει την δύναμη και τα μέσα να αλλάξει πολιτικά συστήματα. Η πολιτική ουδετερότητα της ΔΟΕ και των Αγώνων εφαρμόζεται" είπε ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΟΛΥΜΠ. ΑΓΩΝΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ