ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μόλις το 5,4% πληροί τις προδιαγραφές του Μητρώου

Ο Λευτέρης Αυγενάκης σε ομιλία του στη Βουλή
Ο Λευτέρης Αυγενάκης σε ομιλία του στη Βουλή EUROKINISSI

Μόλις το 5,41% από τους 2.161 συλλόγους που έχουν ελεγχθεί μέχρι τώρα πληρούν τα κριτήρια εγγραφής τους στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων κάτι που κάνει εξαιρετικά δύσκολη τη διεργασία εκλογών μέσα στο 2020.

Αποκαρδιωτική είναι η κατάσταση των σωματείων έτσι όπως την παρουσίασε ο Λευτέρης Αυγενάκης. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού έκανε τον πρώτο απολογισμό του Μητρώου Αθλητικών Σωματείων και τα όσα είπε σίγουρα δείχνουν την κατάσταση που επικρατεί στον ελληνικό αθλητισμό.

Ας πάρουμε όμως τα στοιχεία από την αρχή. Συνολικά, 5344 σωματεία μπήκαν στη διαδικασία να ανοίξουν καρτέλα εγγραφής και από αυτά ολοκλήρωσαν τη διαδικασία μόλις τα 3617 αφού στα υπόλοιπα απουσιάζουν έγγραφα.

Από αυτούς τους 3617 συλλόγους έχουν ελεγχθεί μέχρι σήμερα οι 2930. Τα στοιχεία που ελέγχονται είναι αγωνιστικά και οικονομικά.

Κι αν νομίζετε ότι τα άσχημα νέα ήταν αυτά που διαβάσατε τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα παρακάτω. Από τα 2678 σωματεία που έχουν ελεγχθεί για τα αγωνιστικά τους κριτήρια τα 696 από αυτά (ποσοστό 25,99%) πληρεί τις προϋποθέσεις, ενώ ακόμη 120 (4,48%) τα πληρούν σε ορισμένα από τα αθλήματα που καλλιεργούν. Αυτό σημαίνει ότι 1.862 σωματεία (69,53%) δεν πληρούν τα αγωνιστικά κριτήρια.

Χειρότερη είναι η εικόνα στους ελέγχους των οικονομικών. Εκεί έχουν ελεγχθεί 2.394 αιτήσεις και μόλις 291 (ποσοστό 12,16%) πληρούν τα κριτήρια. Μέχρι στιγμής έχουν ελεγχθεί και για τα δύο κριτήρια 2.161 σωματεία και μόλις 117 σύλλογοι (ποσοστό 5,41%).

Είναι χαρακτηριστικό ότι υπάρχουν Ομοσπονδίες που δεν έχουν ούτε ένα σωματείο που να πληρεί τις προδιαγραφές και άλλες με ελάχιστα. Κάπως έτσι φαντάζει εξαιρετικά δύσκολη η διεξαγωγή εκλογών μέσα στους επόμενους μήνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ