ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μνημόνιο συνεργασίας για τον κινηματογραφικό τουρισμό στην Αθήνα

Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης και ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας
Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης και ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας EUROKINISSI

Από τον Μάρτιο του 2020, που ξεκίνησε τη λειτουργία του το Γραφείο Εξυπηρέτησης Κινηματογραφικών Παραγωγών (Athens Film Office), έχει προσελκύσει περισσότερες από 40 οπτικοακουστικές παραγωγές, διευκολύνοντας τα γυρίσματά τους στο κέντρο και στις συνοικίες της πρωτεύουσας.

Πρόκειται για παραγωγές μεσαίου αλλά και μεγάλου μεγέθους, σε πολλές από τις οποίες έχουν πρωταγωνιστήσει μεγάλα ονόματα του διεθνούς κινηματογράφου, με το ενδιαφέρον για την Αθήνα να αυξάνεται συνεχώς. Ήδη, για τη χρονιά που διανύουμε, στην πόλη έχουν επενδυθεί περίπου 60 εκατ. ευρώ από κινηματογραφικές παραγωγές, από τα οποία ένα μεγάλο μέρος αναμένεται να ενδυναμώσει την εγχώρια κινηματογραφική βιομηχανία.

Προς ενδυνάμωση του κινηματογραφικού τουρισμού στην Αθήνα, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης και ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας, με στόχο την προβολή της πρωτεύουσας στο εξωτερικό και την προσέλκυση τουρισμού μέσω των διεθνών οπτικοακουστικών παραγωγών.

Οι κοινές δράσεις εστιάζουν κυρίως σε εκπαιδευτικά προγράμματα που απευθύνονται σε επαγγελματίες του οπτικοακουστικού χώρου και «καλλιεργούν» την Αθήνα ως κινηματογραφικό προορισμό, καθώς και σε σειρά ταξιδιών εξοικείωσης με φιλοξενούμενους ξένους παραγωγούς και εκπροσώπους διεθνών κινηματογραφικών studios, με σκοπό να γνωρίσουν τα πλεονεκτήματα του προορισμού.

Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, επισήμανε ότι «η Αθήνα και η Ελλάδα παίρνουν πλέον το ρόλο του πρωταγωνιστή στην κινηματογραφική βιομηχανία, το ρόλο που πραγματικά τους αξίζει», ενώ ο Κώστας Μπακογιάννης τόνισε ότι «τo Athens Film Office, μέσα σε ένα χρόνο, απέδειξε ότι μπορεί να μεγαλώσει το πολιτιστικό και το τουριστικό κεφάλαιο, όχι μόνο της Αθήνας αλλά και της χώρας.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ