ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με ή χωρίς ποδήλατο τρέχουμε πιο γρήγορα από τον καρκίνο

Με ή χωρίς ποδήλατο τρέχουμε πιο γρήγορα από τον καρκίνο

Στις 5 Ιουνίου ο Σύλλογος Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων, Ιατρών Κ.Ε.ΦΙ. Αθηνών διοργανώνει το 2ο ποδηλατικό γύρο με στόχο να συνδράμει τους καρκινοπαθείς και τις οικογένειές τους.

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων, Ιατρών Κ.Ε.ΦΙ. Αθηνών, συνδράμει, από την ίδρυσή του, τους καρκινοπαθείς και τις οικογένειές τους και συμβάλλει στο έργο των φροντιστών τους. Πέρυσι, ξεκίνησε μία δράση για την στήριξη του έργου του, την οποία θέλει να καταστήσει θεσμό. Διοργάνωσε λοιπόν τον 1ο Ποδηλατικό Γύρο, ο οποίος, λόγω της πανδημίας, διεξήχθη virtual.

Φέτος, στις 05 Ιουνίου 2022, Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων από τον Καρκίνο, η δράση αυτή συνεχίζεται με τον 2ο Ποδηλατικό Γύρο, ο οποίος θα διεξαχθεί στο Ζάππειο και ώρα 09.00 με 12.00. Πρόκειται για έναν αγώνα 5χλμ, στον οποίο μπορεί ο καθένας να συμμετάσχει είτε με ποδήλατο, είτε τρέχοντας είτε περπατώντας.

Η Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων του Καρκίνου είναι μια μέρα γιορτής για όλους τους επιζώντες του καρκίνου, των οικογενειών και των φίλων τους, καθώς και μέρα ενημέρωσης για τον καρκίνο και το πώς επηρεάζει τη ζωή μας.

Η εκδήλωσή αποτελεί αφορμή γιορτής για όσους έχουν στο περιβάλλον τους επιζώντες, δίνει ελπίδα σε όσους έχουν διαγνωστεί πρόσφατα με καρκίνο και ευαισθητοποιεί το κοινωνικό σύνολο για τη συγκεκριμένη ασθένεια, τους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισής της

Η κεντρική ιδέα της διοργάνωσης είναι «Τρέχουμε πιο γρήγορα από τον Καρκίνο».

Ο καρκίνος είναι απλά μια ασθένεια, δεν αποτελεί ταμπού και δεν είναι ανίκητος.

Μέσα από αυτή τη δράση θα ακούσουμε τους επιζήσαντες, θα γνωρίσουμε την ιστορία τους και θα ενημερωθούμε για ένα θέμα που πλέον αφορά κάθε οικογένεια.

Survivor είναι ο καθένας από τα μέλη του Συλλόγου που έζησε τον καρκίνο, που ζει με τον καρκίνο, που φρόντισε έναν άνθρωπο με καρκίνο.

Μέσα από τη συγκεκριμένη δράση o Σύλλογος Κ.Ε.Φ.Ι. καλεί τους πολίτες να συμμετέχουν σε έναν «αγώνα ζωής» που σημασία έχει η πορεία και όχι το τέρμα.

Survivors με ή χωρίς ποδήλατα θα γεμίσουν το κέντρο της Αθήνας και το μήνυμα πως η ζωή δε σταματά με τον καρκίνο και πως μπορούμε να τρέξουμε πιο γρήγορα από αυτόν.

Στο site του Συλλόγου μπορεί κάποιος να δει την ποσότητα των δράσεων και του έργου που παράγουν οι άνθρωποι. (https://www.anticancerath.gr/ ) καθώς επίσης να κάνει και την εγγραφή του στον ποδηλατικό γύρο ( https://www.anticancerath.gr/trexoume-pio-grigora-apo-ton-karkino/registrations/ )

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ