ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Με 335 αθλητές, νέο ακρωνύμιο και Τσαϊκόφσκι η Ρωσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Με 335 αθλητές, νέο ακρωνύμιο και Τσαϊκόφσκι η Ρωσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες
2021 AP PHOTO/MATTHIAS SCHRADER

Ως ROC θα συμμετάσχει η Ρωσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, με τους πιθανούς νικητές να ακούν μουσική του Πιότρ Τσαϊκόφσκι αντί για τον εθνικό ύμνο της χώρας.

Επιβεβαιώθηκε από την ROC, την Ρωσική Ολυμπιακή Επιτροπή, η λίστα των 335 αθλητών που θα εκπροσωπήσουν την χώρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η αποστολή δεν θα έχει το όνομα της χώρας αλλά το ακρωνύμιο ROC (Russia's Olympic Committee), ενώ σε περίπτωση θριάμβου κάποιου αθλητή δεν θα παίξει ο ρωσικός εθνικός ύμνος, αλλά μουσική του Πιότρ Τσαϊκόφσκι.

Οι Ρώσοι είχαν τερματίσει στην τέταρτη θέση με τα περισσότερα μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο, στόχος τους είναι να παραμείνουν σε αυτά τα επίπεδα, ενώ στους κορυφαίους αθλητές τους βρίσκονται ο σπρίντερ Σεργκέι Σουμπένκοφ, η επικοντίστρια Ανζέλικα Σιντόροβα και η άλτρια Ντάρια Κλίσινα.

Θυμίζουμε πως οι Ρώσοι αθλητές δεν μπορούν να συμμετάσχουν σε σημαντικά γεγονότα με την σημαία και με τον εθνικό ύμνο της χώρας τους έως το 2022, εξαιτίας της άρνησής τους να συνεργαστούν με την WADA.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΚΙΟ 2020
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ