ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ

Μαρία Σάκκαρη: "Περπατάω στο δρόμο και κοιτάζω πίσω μου γιατί φοβάμαι"

Η Μαρία Σάκκαρη στα βραβεία ΠΣΑΤ 2021
Η Μαρία Σάκκαρη στα βραβεία ΠΣΑΤ 2021 INTIME

Η Μαρία Σάκκαρη εξέφρασε την άποψη πως είναι μεταξύ των καλύτερων τενιστριών του κόσμου στο πλαίσιο της βράβευσής της από τον ΠΣΑΤ ενώ μίλησε και για το κίνημα Me Too με αφορμή τη δημοσιοποίηση υποθέσεων κακοποιήσεων γυναικών.

Η Μαρία Σάκκαρη κέρδισε τον τίτλο της κορυφαίας αθλήτριας της χρονιάς για δεύτερη διαδοχική χρονιά, στα βραβεία που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου, εξαργυρώνοντας ουσιαστικά την εξαιρετική παρουσία που είχε το 2021 στα κορτ.

Στο περιθώριο της βράβευσής της, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια προχώρησε σε δηλώσεις στους εκπροσώπους του Τύπου και μέσα από αυτές μίλησε για τους στόχους που θέτει για τη νέα σεζόν καθώς και για το κίνημα me too που γιγαντώθηκε στη χώρα μας και τις σκέψεις που κάνει.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το βραβείο: "Είναι τεράστια η τιμή. Νομίζω πως το να κλείνει η χρονιά με αυτό τον τρόπο είναι κάτι τεράστιο. Για εμένα κλείνει η σεζόν, αλλά ξεκινάει πάλι σε τρεις ημέρες, καθώς ταξιδεύω για την Αυστραλία. Έτσι είναι, όμως, το συγκεκριμένο άθλημα".

Για το από πού αντλεί δύναμη: "Το γεγονός ότι προέρχομαι από αυτή την όμορφη χώρα, την Ελλάδα μας, μού δίνει τεράστιο κίνητρο. Το βλέπω στο πώς μας αντιμετωπίζουν οι συναθλητές μας στο εξωτερικό".

Για τους στόχους της νέας σεζόν: "Έχω πει επανειλημμένα ότι δεν βάζω ποτέ έναν συγκεκριμένο στόχο. Νομίζω πως αυτή την στιγμή βρίσκομαι στις κορυφαίες/καλύτερες τενίστριες του κόσμου. Θέλω απλά να δω τον εαυτό μου να εξελίσσεται και να δω μία καλύτερη εκδοχή μου του χρόνου".

Για το τι της δίνει κίνητρο: "Οι στιγμές που ζω όταν κερδίζω έναν αγώνα είναι απίστευτες. Δεν θα τις άλλαζα με τίποτα. Αυτές μου δίνουν ώθηση".

Για το me too και τις σκέψεις της: "Είναι κάτι στενάχωρο, δεν το είδε κανένας να έρχεται. Ευτυχώς δεν έχω βρεθεί σε αυτή τη θέση, αλλά μπορώ να καταλάβω πώς αισθάνονται. Έχω πει κι εγώ πολλές φορές ότι περπατάω στο δρόμο και κοιτάζω πίσω μου γιατί φοβάμαι, γιατί είμαι κοπέλα και ζούμε σε μία τέτοια κοινωνία. Όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Αλλά η δύναμη και το σθένος αυτών των γυναικών ήταν κάτι το απίστευτο".

TAGS ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ ΠΣΑΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ