ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Η Ρωσία σκοπεύει να διεκδικήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2036

Οι Ολυμπιακοί Κύκλοι στο Τόκιο
Οι Ολυμπιακοί Κύκλοι στο Τόκιο @ 2021 JOHN MINCHILLO / ASSOCIATED PRESS

Η Ρωσία σκοπεύει να διεκδικήσει την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2036, σε μία προσπάθεια των Ρώσων να βγάλουν από πάνω τους το στίγμα του ντόπινγκ.

Η Ρωσία θέλει να αλλάξει την άποψη του κόσμου για αυτήν. Στο πλαίσιο αυτής της λογικής, σκοπεύει να διεκδικήσει την διοργάνωση των Ολυμπακών Αγώνων του 2036.

Την είδηση έκανε γνωστή ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Σεργκέι Λαβρόφ, αναφέροντας ότι η Ρωσία θα ετοιμάσει φακέλους υποψηφιότητας με δύο πόλεις: Την Αγία Πετρούπολη και το Καζάν.

Η συγκεκριμένη κίνηση βέβαια μόνο τυχαία δεν έγινε. Κι αυτό γιατί η Ρωσία τελεί υπό τιμωρία από την ΔΟΕ λόγω υποθέσεων ντόπινγκ και οι αθλητές της δεν είχαν την δυνατότητα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο να αγωνιστούν υπό την σημαία της χώρας, παρά υπό την Ολυμπιακή σημαία με την ονομασία Ρωσική Ολυμπιακή Επιτροπή. Με το κλίμα λοιπόν να έχει βαρύνει, οι Ρώσοι θέλουν να αλλάξουν τα δεδομένα.

Υπενθυμίζεται ότι είναι ήδη οι γνωστές οι πόλεις που θα φιλοξενήσουν τις τρεις επόμενες διοργανώσεις. Ο λόγος για το Παρίσι (2024), το Λος Άντζελες (2028) και το Μπρισπέιν (2032).

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ