ΣΟΦΙΑ ΜΠΕΚΑΤΩΡΟΥ

Η Μπεκατώρου κατέθεσε για τρεις ώρες στον εισαγγελέα: "Να μην φοβόμαστε"

Κατάθεση της Ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου στον εισαγγελέα για τις καταγγελίες της περί σεξουαλικής κακοποίησης, Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021.
Κατάθεση της Ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου στον εισαγγελέα για τις καταγγελίες της περί σεξουαλικής κακοποίησης EUROKINISSI

Τρίωρη κατάθεση στον εισαγγελέα έδωσε η Σοφία Μπεκατώρου για τις καταγγελίες της περί σεξουαλικής κακοποίησης που υπέστη το 1998. Τι δήλωσε κατά την αποχώρησή της.

Με την ελπίδα και άλλες γυναίκες να έρθουν μπροστά και να καταθέσουν τη δική τους σεξουαλική κακοποίηση η Σοφία Μπεκατώρου εξήλθε των δικαστηρίων της πρώην σχολής Ευελπίδων, ύστερα από τρίωρη κατάθεση στον εισαγγελέα.

Η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης από τις 9:30 μέχρι περίπου τις 12:30 το πρωί βρέθηκε στο γραφείο του εισαγγελέα Νίκου Στεφανάτου καταθέτοντας αναλυτικά όσων έχει καταγγείλει για την σεξουαλική κακοποίησή της το 1998. Το πρωί, μπαίνοντας στο κτίριο 16, συνοδευόμενη από τη δικηγόρο της, δεν προχώρησε σε δηλώσεις.

Ωστόσο, κατά την έξοδό της, η Σοφία Μπεκατώρου, έχοντας γνώση για το "αγκάθι" που υπάρχει στην αυτεπάγγελτη έρευνα, δηλαδή ότι το υπό διερεύνηση αδίκημα έχει παραγραφεί, προχώρησε σε μία δήλωση - προτροπή. "Κατέθεσα για την προσωπική μου υπόθεση. Με αφορμή αυτή ελπίζω και άλλες γυναίκες κι άλλοι άνθρωποι να βγουν να μιλήσουν ώστε η κοινωνία να είναι πιο υγιής και να μην φοβόμαστε" είπα χαρακτηριστικά.

Πλέον ο εισαγγελικός λειτουργός που χειρίζεται την έρευνα, αναμένεται να μελετήσει την κατάθεση της αθλήτριας και να καταλήξει αν υπάρχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις για να συνεχίσει την προκαταρκτική εξέταση ή αν η υπόθεση θα πρέπει να μπει στο αρχείο, ελέω παραγραφής.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΣΟΦΙΑ ΜΠΕΚΑΤΩΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ