ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Η Κωνσταντινούπολη θα διεκδικήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2036

Το Ολυμπιακό Στάδιο της Κωνσταντινούπολης
Το Ολυμπιακό Στάδιο της Κωνσταντινούπολης PHOTO CREDITS: Ⓒ 2021 AKIN CELIKTAS / ASSOCIATED PRESS

Η Κωνσταντινούπολη ξαναμπαίνει στη μάχη για τη διεκδίκηση των Ολυμπιακών Αγώνων, αυτή τη φορά με φόντο τη διοργάνωση του 2036. Ο Δήμαρχος της Πόλης, Εκρέμ Ιμάμογλου, ανακοίνωσε το γεγονός.

Για δεύτερη φορά μέσα σε μερικά χρόνια, η Κωνσταντινούπολη είναι αποφασισμένη να διεκδικήσει τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων. Η τουρκική πόλη αναμένεται να θέσει υποψηφιότητα για το 2036, σε μια προσπάθεια να πείσει τη ΔΟΕ, μετά την "ήττα" της από το Τόκιο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 (σ.σ.: η ΔΟΕ έδωσε το χρίσμα στην ιαπωνική πρωτεύουσα το 2013, στη μονομαχία με την τουρκική πόλη).

Ο Δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, ανακοίνωσε το γεγονός την Τρίτη 13 Ιουλίου, εξηγώντας παράλληλα πως η προηγούμενη υποψηφιότητα έδωσε ένα καλό μάθημα σε όλους, όπως επίσης ότι η πόλη έχει εξελιχθεί σημαντικά σε επίπεδο υποδομών, ώστε να είναι πλέον πιο έτοιμη για να "σηκώσει το βάρος" μίας τόσο μεγάλης διοργάνωσης.

"Ως έθνος, είμασε έτοιμοι και γι αυτό συζητάμε για να αναλάβουμε εμείς τους Ολυμπιακούς Αγώνες σε δεκαπέντε χρόνια από τώρα. Κανείς δεν ξέρεις ποιος θα είναι ο πρόεδρος της χώρας ή ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης εκείνη την εποχή" σχολίασε επίσης, βάζοντας επίσης στη συζήτηση τη... βοήθεια που θα ζητήσει η Κωνσταντινούπολη από την Πολιτεία για να ενισχύσει τον φάκελό της.

Θυμίζουμε πως το χρίσμα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028 έχει δοθεί στο Λος Άντζελες, ενώ τη δεδομένη χρονική στιγμή το Μπρισμπέιν (Αυστραλία) είναι το μεγάλο φαβορί για τη διοργάνωση του 2032.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ