ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Η ΔΟΕ επιτρέπει στους αθλητές να εκφράζονται πολιτικά πριν από τους Αγώνες, όχι κατά τη διάρκεια

Το σήμα των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο
Το σήμα των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο © 2021 ISSEI KATO / POOL PHOTO VIA AP

Η ΔΟΕ ανακοίνωσε ότι επιτρέπει στους αθλητές που θα συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο να εκφράσουν τις πολιτικές τους απόψεις, μέχρι την έναρξη του μεγαλύτερου αθλητικού γεγονότος στον πλανήτη, όχι όμως κατά τη διάρκειά του.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι επιτρέπει στους αθλητές ο να εκφράσουν τις πολιτικές τους απόψεις μέχρι την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο (23 Ιουλίου - 8 Αυγούστου).

Σε έναν ενημερωμένο οδηγό για αθλητές, τροποποίησε άρθρο σχετικά με το δικαίωμα έκφρασης, τονίζοντας ότι τώρα θα είναι σε θέση να εκφραστούν ανοικτά για κοινωνικοπολιτικά ζητήματα μέχρι να αρχίσουν οι Αγώνες.

Αυτή η αναθεώρηση του Άρθρου 50 του Ολυμπιακού Χάρτη, το οποίο ως τώρα απαγόρευσε οποιαδήποτε "δήλωση ή πολιτική προπαγάνδα" ήταν κάτι που ζητούσαν πολλοί αθλητές.

"Αυτός ο νέος οδηγός είναι το αποτέλεσμα εκτεταμένων διαβουλεύσεων με αθλητές. «Το εγχειρίδιο προσφέρει τη δυνατότητα στους αθλητές να εκφραστούν πριν από τους αγώνες και αυτή ήταν η επιθυμία της μεγάλης πλειονότητας των αθλητών κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης μας, δήλωσε η Κρίστι Κόβεντρι, πρόεδρος της επιτροπής αθλητών στη ΔΟΕ.

Οι αθλητές δεν θα μπορούν να εκφραστούν πολιτικά κατά τη διάρκεια των Αγώνων τους, ούτε στο βάθρο, ούτε στους εθνικούς ύμνους, ούτε κατά την τελετή έναρξης και λήξης ή στο Ολυμπιακό Χωριό.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΚΙΟ 2020
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ