ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΙΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

Γιάννης Διακογιάννης: Συγκινημένος ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος τον αποχαιρέτησε στον αέρα της ΕΡΤ

Ο Γιάννης Διακογιάννης με τον Χρήστο Σωτηρακόπουλο
Ο Γιάννης Διακογιάννης με τον Χρήστο Σωτηρακόπουλο INTIME SPORTS

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος μίλησε στην ΕΡΤ για τον Γιάννη Διακογιάννη και δεν ήταν δυνατόν να κρύψει τη θλίψη του για την απώλεια της εμβληματικής μορφή της αθλητικής δημοσιογραφίας που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών.

Η είδηση του θανάτου του Γιάννη Διακογιάννη σκόρπισε τη θλίψη στους κόλπους της αθλητικής δημοσιογραφίας και όχι μόνο. Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος, με τον οποίο αποτέλεσαν ένα δίδυμο επί σειρά ετών, μίλησε στην ΕΡΤ και δεν έκρυψε τη συγκίνησή του για την απώλεια του 91χρονου μέντορά του στον χώρο, ο οποίος "ήταν, είναι, και θα είναι για πάντα σημείο αναφοράς".

"Για τον Γιάννη δεν χρειάζεται να πεις πολλά πράγματα. Ο Γιάννης σημάδεψε μια γενιά και παραπάνω. Δεν υπήρξαν άνθρωποι που να ήταν τόσο επιδραστικοί όσο εκείνος στον χώρο του. Τόσος κόσμος έγινε αθλητικός συντάκτης ή δημοσιογράφος γενικότερα από τη φωνή του Γιάννη, από τα ταξίδια που μας έκανε. Ο Γιάννης Διακογιάννης δεν ξεπεράστηκε και δεν θα ξεπεραστεί ποτέ.

Δεν το λέω τώρα, σήμερα, το έλεγα και του ίδιου και μου έλεγε 'άσε με ήσυχο'. Δεν μπορεί κανείς να έχει το εύρος των γνώσεων του Διακογιάννη. Στο ποδόσφαιρο έπαιζες μαζί του και καταλάβαινε και ο τελευταίος στο τελευταίο σημείο της Ελλάδας τι λέει. Καταλάβαινες στον στίβο, έτρεχες μαζί με τους αθλητές. Κολύμπαγες μαζί με τους αθλητές. Γινόταν ένα στους αγώνες του κόσμου μαζί με τον κόσμο.

Ήταν, είναι και θα είναι το σημείο αναφοράς. Ήταν ένας φοβερός άνθρωπος, φοβερός στην παρέα και σπουδαίος άνθρωπος. Η τηλεόραση είναι εικόνα, αυτό έλεγε όλη την ώρα. Δεν είναι ατελείωτα τα λόγια", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.

TAGS ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΙΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ