Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΤΟΚΙΟ

Φραντζεσκάκης στο SPORT24: "Το Τόκιο είναι μόνο η αρχή – Είμαι ευγνώμων που με στηρίζουν τα My market"

Φραντζεσκάκης στο SPORT24: "Το Τόκιο είναι μόνο η αρχή – Είμαι ευγνώμων που με στηρίζουν τα My market"

O 21χρονος Πρωταθλητής Ελλάδος στη σφυροβολία αναλύει στο SPORT24.gr τους στόχους του για την πρώτη του συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Σε πελάγη ευτυχίας πλέει ο Χρήστος Φραντζεσκάκης, ο οποίος πήρε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο την περασμένη εβδομάδα και προετοιμάζεται για την πρώτη του συμμετοχή στον θεσμό.

Από μικρή ηλικία ξεχώρισε για τις αθλητικές του επιδόσεις στον στίβο. Ιδιαιτέρως στη σφυροβολία, όπου και αποδείχθηκε πως ήταν η μεγάλη του αγάπη που θα τον έφτανε στη δεύτερη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 στο Μπόρας το 2019, αλλά και στην κορυφή του βάθρου στους Βαλκανικούς Αγώνες του Πράβες την ίδια χρονιά.

Ένα παρελθόν και παρόν που ξεχειλίζει από επιτυχίες κι ένα μέλλον που όπως όλα δείχνουν θα είναι γεμάτο σπουδαίες στιγμές για τον τρίτο καλύτερο έφηβο όλων των εποχών παγκοσμίως, που στα 21 του χρόνια προετοιμάζεται για τους πρώτους του Ολυμπιακούς Αγώνες στην καριέρα του.

Κι όλα αυτά, μη έχοντας όλα τα απαραίτητα εφόδια για να μπορέσει να δουλέψει όσο χρειάζεται ώστε να επιτύχει τους στόχους του. Μόνο το πείσμα του, τον προπονητή του κι ένα… χωράφι. Αυτά χρειάστηκε για να πραγματοποιήσει το Ολυμπιακό όνειρο που είχε από παιδάκι.

Φραντζεσκάκης στο SPORT24: "Το Τόκιο είναι μόνο η αρχή – Είμαι ευγνώμων που με στηρίζουν τα My market"

Λίγες ημέρες πριν από το ταξίδι του στο Τόκιο, ο Χρήστος Φραντζεσκάκης μιλά στο SPORT24.gr για τους στόχους του, τις δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει, αλλά και για τη σημαντική βοήθεια που είχε από τους κοντινούς του ανθρώπους και τους χορηγούς του, όπως τα My market.

Ετοιμάζεσαι για τους Πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες στην καριέρα σου! Ποιοι είναι οι στόχοι σου για αυτό το λαμπρό ταξίδι σου στο Τόκιο;

«Είμαι πολύ χαρούμενος και ενθουσιασμένος που πήρα το εισιτήριο. Θέλω να πραγματοποιήσω όσο καλύτερη εμφάνιση γίνεται και να το χαρώ όσο μπορώ! Θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου για να φέρω το καλύτερο αποτέλεσμα. Ελπίζω να καταφέρω να περάσω στον τελικό. Ευχαριστώ όλους όσοι με στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια. Τον προπονητή μου, τους δικούς μου ανθρώπους και τα My market. Επίσης, θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ και στον φίλο του προπονητή μου, τον Μανώλη Παπαδάκη, που μας παραχώρησε το χωράφι του για να κάνω τις προπονήσεις. Αν δεν υπήρχαν αυτοί, δεν θα μπορούσα να ταξιδέψω στο Τόκιο».

Ποιες θυσίες χρειάστηκαν για να φτάσεις στο επίπεδο που βρίσκεσαι σήμερα;

«Όταν αρχίζεις να ασχολείσαι με τον πρωταθλητισμό, αυτομάτως αυξάνεται η πίεση που ασκείς στον εαυτό σου για να βελτιωθείς και να φτάσεις σε ένα καλύτερο επίπεδο. Ακόμη και στις μικρές ηλικίες. Οι ώρες των προπονήσεων αυξάνονται αν θέλεις να δουλέψεις σωστά και να ξεχωρίσεις. Χρειάστηκε λοιπόν από όταν ήμουν μικρό παιδί ακόμη, να μείνω προσηλωμένος στους στόχους μου και να συνεχίζω να προσπαθώ, ακόμη και τις μέρες που μπορεί να ήμουν κουρασμένος. Αυτό συμβαίνει και τώρα, φυσικά. Το πρόγραμμα του αθλητή είναι πάντα πολύ απαιτητικό».

Έχεις διακρίσεις σε διεθνές επίπεδο από την εφηβεία σου. Πώς νιώθεις όταν ανεβαίνεις στο βάθρο των νικητών;

«Συγκίνηση! Είναι πολύ όμορφο να βλέπω τους κόπους μου να δικαιώνονται. Έπειτα από ατελείωτες ώρες προπόνησης έρχεται η στιγμή που αγωνίζεσαι και τελικά βγαίνεις νικητής. Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο. Είναι μια προσωπική επιβεβαίωση και οι επιτυχίες μού ανεβάζουν το ηθικό και μου δίνουν το κίνητρο για να μπορώ να συνεχίσω. Ελπίζω και πιστεύω πως θα έρθουν κι άλλες επιτυχίες».

Είσαι μέλος της My Ομάδα από το 2019. Πώς αισθάνεσαι που έχεις για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τη στήριξη και την εμπιστοσύνη των My market;

«Αν μη τι άλλο η στήριξη από χορηγούς είναι απαραίτητη στον αθλητισμό για να μπορέσει να ευημερήσει. Είμαι τυχερός που είμαι ο πιο… παλιός στη My Oμάδα, καθώς διανύω την τρίτη μου χρονιά ως μέλος της. Με στηρίζουν από τα 18 μου, όταν ακόμη δεν ήταν καθόλου σίγουρη η συμμετοχή μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Με έχουν βοηθήσει πάρα πολύ, καθώς πριν από τρία χρόνια υπήρχαν πολλές ελλείψεις όσον αφορά στην προπόνησή μου, γεγονός που με άφηνε πίσω. Πίστεψαν σε εμένα και συνεχίζουν να πιστεύουν σε εμένα και έχουν μείνει σταθερά δίπλα μου σε τρεις πολύ δύσκολες και απαιτητικές χρονιές. Έχουν συμβάλλει στο να φτάσω στον στόχο μου, που είναι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τους ευχαριστώ για αυτό».

Πόσο απαιτητική είναι η διατροφή για έναν αθλητή σφυροβολίας;

«Στο άθλημά μου είναι απαραίτητο να έχεις λίγα παραπάνω κιλά, οπότε δεν στερούμαι πολλά πράγματα. Ωστόσο, πρέπει να διατηρώ μια ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Τα My market με έχουν βοηθήσει πάρα πολύ σε αυτό το κομμάτι. Βρίσκονται δίπλα μου και φροντίζουν καθημερινά για να έχω μια ισορροπημένη διατροφή».

Ποιος είναι ο κοινός στόχος που έχεις εσύ και οι υπόλοιποι αθλητές της My Ομάδα;

«Με τα υπόλοιπα μέλη της My Ομάδα, μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες. Υπάρχει το πνεύμα ενότητας και όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες τους χαρακτηρίζει το ήθος. Ένας από τους βασικούς κινητήριους μοχλούς μας είναι το ευ αγωνίζεσθε και όσα πρεσβεύει ο αθλητισμός και, φυσικά, οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Τόσο εγώ, όσο και οι υπόλοιποι αθλητές και αθλήτριες της My Ομάδα, θέλουμε στο Τόκιο να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και να κάνουμε υπερήφανη όλη την Ελλάδα».

Ποια είναι τα όνειρά σου για το μέλλον;

«Ελπίζω πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο είναι μόνο η αρχή. Θέλω να συνεχίσω να προσπαθώ να βελτιώνομαι και να αγωνίζομαι στο υψηλότερο επίπεδο. Να βελτιώσω αρκετές λεπτομέρειες στο μέλλον και να εξελιχθώ, ώστε να είμαι ανταγωνιστικός και να πετύχω κι άλλες διακρίσεις».

TAGS Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΤΟΚΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ