ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Εξτρά χρηματοδότηση 163 εκατ. ευρώ ενόψει Παρισιού για τον αθλητισμό της Αυστραλίας

Kaylee McKeown, of Australia, and teammates celebrate winning the gold medal in the women's 4x100-meter medley relay final at the 2020 Summer Olympics, Sunday, Aug. 1, 2021, in Tokyo, Japan. (AP Photo/Jae C. Hong)
Kaylee McKeown, of Australia, and teammates celebrate winning the gold medal in the women's 4x100-meter medley relay final at the 2020 Summer Olympics, Sunday, Aug. 1, 2021, in Tokyo, Japan. (AP Photo/Jae C. Hong) AP

Το Αυστραλιανό Ινστιτούτο Αθλητισμού (AIS) δεσμεύτηκε να χρηματοδοτήσει έναν ολόκληρο Ολυμπιακό κύκλο, επιτρέποντας στα αθλήματα να προγραμματίζουν εκ των προτέρων αντί να περιμένουν τις ετήσιες χορηγήσεις και τα χρήματα θα φτάσουν τα 163 εκατ. ευρώ

Η Αυστραλία άρχισε να εντείνει τις προετοιμασίες της για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του 2032 στο Μπρισμπέιν, με την ανακοίνωση πρόσθετης χρηματοδότησης ύψους 163 εκατομμύριων ευρώ για αθλητές ενόψει των Αγώνων του Παρισιού το 2024.

Το Αυστραλιανό Ινστιτούτο Αθλητισμού (AIS) δεσμεύτηκε να χρηματοδοτήσει έναν ολόκληρο Ολυμπιακό κύκλο, επιτρέποντας στα αθλήματα να προγραμματίζουν εκ των προτέρων αντί να περιμένουν τις ετήσιες χορηγήσεις. Τα κεφάλαια είναι επιπλέον των 9,2 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως σε μεμονωμένες επιχορηγήσεις και μιας ετήσιας κρατικής διάθεσης 52,1 εκατομμυρίων ευρώ και θα στοχεύουν σε συγκεκριμένα αθλήματα, ανέφερε η AIS.

Το Rugby Sevens των γυναικών, η κωπηλασία, το σέρφινγκ, το σκέιτμπορντ και το κανόε/καγιάκ είναι μεταξύ των αθλημάτων που θα στοχεύσουν με επιπλέον χρηματοδότηση, καθώς η Αυστραλία θέλει να χτίσει προς τους Θερινούς Αγώνες του 2032 στο Μπρίσμπεϊν.

"Βρισκόμαστε στη μέση μιας συναρπαστικής περιόδου για τον αυστραλιανό αθλητισμό", δήλωσε η Τζοσεφίν Σουκαρ, η πρόεδρος της Αυστραλιανής Επιτροπής Αθλητισμού. "Το Παρίσι είναι τώρα μόνο 2,5 χρόνια μακριά και η δέσμευσή μας για μακροπρόθεσμη επιτυχία, στο Μπρίσμπεϊν 2032, είναι επίσης στο μυαλό μας".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ