ΣΟΦΙΑ ΜΠΕΚΑΤΩΡΟΥ

ΕΣΟΑ για Μπεκατώρου: "Ο θύτης, εφόσον αποδειχθεί η ενοχή του, να τιμωρείται παραδειγματικά"

Η Σοφία Μπεκατώρου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου
Η Σοφία Μπεκατώρου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες με ανακοίνωσή της τονίζει την στήριξή της στην Σοφία Μπεκατώρου και επισημαίνει τη θέση της σε παρόμοια περιστατικά.

Οι ανακοινώσεις και οι δηλώσεις στήριξης στη Σοφία Μπεκατώρου συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά της Ενώσεως Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες η οποία τονίζει την στήριξή της στην Ολυμπιονίκη της ιστιοπλοΐας και επισημαίνει τη θέση της σε παρόμοια περιστατικά.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση: "Έπειτα από τις συγκλονιστικές δηλώσεις της συναδέλφου Σοφίας Μπεκατώρου, θα θέλαμε να δηλώσουμε την συμπαράστασή μας, αλλά και να καταδικάσουμε απερίφραστα κάθε παρόμοιο γεγονός. Η κατάχρηση εξουσίας που καταλήγει σε τέτοιου είδους περιστατικά είναι απαράδεκτη.

Το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε στην κοινωνία είναι ότι σε ανάλογα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης ή κακοποίησης πρέπει να καταγγέλλεται αμέσως το περιστατικό ώστε ο θύτης, εφόσον αποδειχθεί η ενοχή του, να απομακρύνεται αμέσως από τον εκάστοτε χώρο, στην περίπτωσή μας τον αθλητικό, και να τιμωρείται παραδειγματικά, ώστε ο αθλητικός χώρος να παραμείνει υγιής και ακέραιος για την νέα γενιά.

Ως Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες έχουμε εδώ και καιρό εκπονήσει δράσεις και καμπάνιες για την εξάλειψη κάθε μορφής βίας συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής παρενόχλησης και θα συνεχίσουμε πιο εντατικά και δυναμικά συνεργασίες με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, την Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας και άλλους θεσμικούς φορείς".

TAGS ΣΟΦΙΑ ΜΠΕΚΑΤΩΡΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ