ΣΟΦΙΑ ΜΠΕΚΑΤΩΡΟΥ

ΕΟΕ: Ζητά παρέμβαση της Επιτροπής Φιλάθλου Πνεύματος για τις καταγγελίες της Μπεκατώρου

ΕΟΕ: Ζητά παρέμβαση της Επιτροπής Φιλάθλου Πνεύματος για τις καταγγελίες της Μπεκατώρου
EUROKINISSI

Πρόεδρος και Γενικός Γραμματέας της ΕΟΕ ζήτησαν από την ΕΦΙΠΗΔ να παρέμβει μετά από τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου.

Tην παρέμβαση της Επιτροπής Φιλάθλου Πνεύματος, Ηθικής και Δεοντολογίας (ΕΦΙΠΗΔ) της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, σύμφωνα με το άρθρο 10 του καταστατικού, για τις καταγγελίες της Ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου ζήτησαν ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος και ο Γενικός Γραμματέας Μανώλης Κολυμπάδης.

Η επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της ΕΦΙΠΗΔ Γιώργο Λενό είναι η εξής:

"Κύριε Πρόεδρε,

Όπως γνωρίζετε, τις τελευταίες ημέρες, η Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας Σοφία Μπεκατώρου, κατήγγειλε ότι υπήρξε στο παρελθόν θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από παράγοντα της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας, ο οποίος είναι μέλος της Ολομέλειας της Ε.Ο.Ε. ως εκπρόσωπος του αθλήματος.

Στα πλαίσια του άρθρου 10 παρ. 5 του Καταστατικού της Ε.Ο.Ε., παρακαλούμε να διερευνήσετε λεπτομερώς την καταγγελία της αθλήτριας, λαμβάνοντας καταθέσεις και αποδεικτικά στοιχεία από την ίδια, τον καταγγελλόμενο και τους τυχόν μάρτυρες που θα προταθούν, και να εισηγηθείτε προς την Ολομέλεια για το εάν συντρέχει παραβίαση των Κανονισμών και διατάξεων του παραπάνω άρθρου, προκειμένου να επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις.

Μετά τιμής,

ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΠΡΑΛΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΟΛΥΜΠΑΔΗΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ε.Ο.Ε. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Ε.Ο.Ε.

ΜΕΛΟΣ Δ.Ο.Ε."

TAGS ΣΟΦΙΑ ΜΠΕΚΑΤΩΡΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ