ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΛΚΗ

Δολοφονία Άλκη: Σφίγγει ο κλοιός για τον 12ο δράστη, κοντά στη σύλληψή του "Ντίνου" η ΕΛΑΣ

Το σημείο της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού
Το σημείο της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού INTIME SPORTS

Κοντά στη σύλληψη του 12ου ατόμου που συμμετείχε στη δολοφονία του Άλκη βρίσκεται η αστυνομία, σύμφωνα με το news247. Τα στοιχεία που έχει συλλέξει για τον "Ντίνο" και η σημασία της σύλληψής του.

Κοντά στη σύλληψη του 12ου δράστη της δολοφονικής επίθεσης στον 19χρονο Άλκη στη Θεσσαλονίκη βρίσκονται οι αρχές, με τις έρευνες της αστυνομίας να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για τον εντοπισμό του μοναδικού ατόμου που παραμένει ελεύθερο, όπως αναφέρει το news247.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, πρόκειται για τον οδηγό του τρίτου οχήματος που βρέθηκε στο σημείο της δολοφονίας στην περιοχή Χαριλάου και που, σύμφωνα με έναν εκ των συλληφθέντων (τον 21χρονο Έλληνα), λέγεται "Ντίνος", είναι Έλληνας, ηλικίας 25 ετών, με ύψος περίπου 1μ80 και γένια.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, το άτομο αυτό είναι πιθανώς κάτοικος Ωραιοκάστρου, το βράδυ εκείνο φορούσε σκούφο και στο όχημα που οδηγούσε επέβαιναν τόσο ο δράστης που φέρεται να κρατούσε το φονικό δρεπάνι, ο νεαρός που φέρεται να κρατούσε το μαχαίρι αλλά και ο νεαρός που φέρεται να χτύπησε με στειλιάρι τον Άλκη.

Μέχρι στιγμής, οι Αρχές έχουν προχωρήσει στη σύλληψη 11 ατόμων, με τους 10 εξ αυτών να έχουν ήδη κριθεί προφυλακιστέοι από τις δικαστικές αρχές.

Ο ενδέκατος, ο 20χρονος που είχε διαφύγει στην Αλβανία και τελικώς παραδόθηκε στις τοπικές Αρχές και εκδόθηκε στην Ελλάδα, αναμένεται να απολογηθεί για την εμπλοκή του αύριο, Δευτέρα.

Σύμφωνα με το OPEN, κατά την απολογία του αναμένεται να τηρήσει την ίδια στάση με τους άλλους κατηγορουμένους, ισχυριζόμενος ότι δεν συμμετείχε στη δολοφονία, ότι καθόταν στην πίσω θέση του δεύτερου οχήματος, δεν κρατούσε κάποιο όπλο και απλά συμμετείχε στην καταδίωξη των φίλων του Άλκη.

Δολοφονία Άλκη: Η εξέταση DNA "δείχνει" τους δράστες

Χθες έγιναν γνωστά και τα αποτελέσματα από την εξέταση DNA στα ευρήματα στο σημείο της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης.

Εξετάστηκαν τα πειστήρια που ήταν ίχνη αίματος από την λεπίδα του δρεπανιού και της λαβής καθώς και δείγμα από το κουμπί αναδίπλωσης της λαβίδας μήκους 23 εκατοστών, τα οποία συγκρίθηκαν με το αίμα του αδικοχαμένου 19χρονου Άλκη Καμπανού και το DNA των άλλων δύο θυμάτων της επίθεσης καθώς και του πρώτου συλληφθέντα Αυξ. Κ.

Τα αποτελέσματα της εξέτασης έρχονται μετά την ομολογία του 25χρονου "Αθηναίου", ότι ήταν εκείνος που κρατούσε το καραμπίτ και παραδέχθηκε επιπλέον ότι το χρησιμοποίησε καταφέροντας "δύο τσιμπιές" -όπως είπε- σε άτομο που όμως δεν ήταν ο Άλκης. Μάλιστα, το μαχαίρι αυτό φέρεται να εντοπίστηκε από την αστυνομία. Τον 25χρονο είχε κατονομάσει συγκατηγορούμενός του ως το πρόσωπο που μαχαίρωσε τον 19χρονο φοιτητή, υποδεικνύοντας και το σημείο όπου πέταξε το μαχαίρι, σε ερημική περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι τα δείγματα συνελέχθησαν πριν τις υπόλοιπες συλλήψεις και την εξιχνίαση της υπόθεσης. Έχουν παρθεί και άλλα δείγματα DNA από τους υπόλοιπους κατηγορούμενους τα οποία ακόμη εξετάζονται.

Τα δείγματα υπεβλήθησαν σε διαδικασία απομόνωσης και ποσοτικοποίησης γενετικού υλικού (πυρηνικού DNA) το οποίο στη συνέχεια εξετάστηκε με τη μέθοδο προσδιορισμού τύπου αυτοσωμικών STR.

Τι έδειξε το DNA

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα των εργαστηρίων που έφερε στο φως της δημοσιότητας το "Ράδιο Θεσσαλονίκη", από την ανάλυση στη λεπίδα του φονικού δρεπανιού και στο κουμπί αναδίπλωσης της λεπίδας βρέθηκε DNA του 19χρονου Άλκη. Το δρεπάνι βρέθηκε στο σημείο της δολοφονίας δίπλα στις λίμνες αίματος που προκάλεσαν τα φονικά χτυπήματα.

Από την μονωτική ταινία της λαβής του δρεπανιού βρέθηκε DNA που ανήκει σε ένα από τα θύματα της επίθεσης. Εκτιμάται ότι το θύμα είτε πάνω στην πάλη άγγιξε το δρεπάνι είτε μετά την επίθεση που δέχτηκε φροντίζοντας τον φίλο του που αιμορραγούσε πέταξε το δρεπάνι στην γωνιά που βρέθηκε.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων DNA στην υπόθεση της δολοφονίας του Άλκη
Τα αποτελέσματα των εξετάσεων DNA στην υπόθεση της δολοφονίας του Άλκη

Τα δείγματα από το ΙΧ

Παράλληλα στα εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας εξετάστηκαν τα νύχια του δολοφονημένου 19χρονου, καθώς και τα ίχνη αίματος τόσο στην πόρτα του συνοδηγού όσο και στα πατάκια του συνοδηγού και των πίσω θέσεων του λευκού citroen του 23χρονου αλβαντικής καταγωγής Αυξ. Κ.

Από την ανάλυση DNA των νυχιών βρέθηκε μόνο αυτό του 19χρονου Άλκη. Από τα ίχνη αίματος στην χειρολαβή του αυτοκινήτου ανήκει σε άγνωστο για την ώρα άνδρα. Με την εξέταση του DNA και των υπολοίπων κατηγορούμενων αναμένεται να γίνει η ταυτοποίηση.

Αντίστοιχα και στα πατάκια του αυτοκινήτου υπάρχει DNA άνω του ενός ατόμου που κι αυτά αναμένεται να ταυτοποιηθούν με τα νεότερα δείγματα.

Σε αυτά τα δείγματα δεν βρέθηκε το DNA του 23χρονου Αυξ. Κ. , του πρώτου συλληφθέντα για την υπόθεση που οδήγησε στην εξιχνίαση και των υπολοίπων συμμετεχόντων.

Τα συμπεράσματα για τις εξετάσεις DNA στην υπόθεση της δολοφονίας του Άλκη
Τα συμπεράσματα για τις εξετάσεις DNA στην υπόθεση της δολοφονίας του Άλκη
TAGS ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΛΚΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ