ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΛΚΗ

Δολοφονία Άλκη: Οι κλήσεις και τα γραπτά μηνύματα που "καίνε" τον 23χρονο

Δολοφονία Άλκη: Οι κλήσεις και τα γραπτά μηνύματα που "καίνε" τον 23χρονο
EUROKINISSI

Σημαντικά στοιχεία προκύπτουν από τις κλήσεις και τα γραπτά μηνύματα που φέρεται να αντάλλαξε ο 23χρονος αλβανικής καταγωγής με τους υπόλοιπους κατηγορούμενους λίγες ώρες πριν τη δολοφονία του Άλκη.

Νέα στοιχεία έρχονται συνεχώς στο φως της δημοσιότητας για την άγρια δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη που έχει συγκλονίσει τη χώρα. Το πρωί της Τετάρτης ξεκίνησαν τις απολογίες τους ενώπιον της 7ης τακτικής ανακρίτριας οι οκτώ κατηγορούμενοι που συνελήφθησαν την Κυριακή (6/2) για την εμπλοκή τους στην πολύκροτη δολοφονική επίθεση.

Σύμφωνα με το news247.gr, στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης οδηγήθηκαν πριν από λίγα λεπτά οι δύο από τους κατηγορούμενους:Πρόκειται για έναν Αλβανό κι έναν Έλληνα.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο (10/2), Πέμπτη, και την Παρασκευή με την απολογία των υπόλοιπων έξι.

Παράλληλα ο 25χρονος από την Αθήνα, ο οποίος παραδόθηκε χθες, Τρίτη, στις αρχές έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή.

Σύμφωνα με το ένταλμα που εκδόθηκε εις βάρος τους, οι δέκα συλληφθέντες (σ.σ.: ανάμεσά τους είναι και ο 23χρονος αλβανικής καταγωγής που οδηγούσε το λευκό Citroen) διώκονται μεταξύ άλλων για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή.

Όπως προκύπτει από τη δικογραφία, η οργανωμένη επίθεση πραγματοποιήθηκε από την συμμορία των «12» με μαχαίρι, σιδερένιους σωλήνες, ξύλινο στειλιάρι, δρεπάνι.

Οι δράστες επέβαιναν σε τρία αυτοκίνητα, ένα Renault Clio μαύρο, ένα Citroen C3 λευκό και ένα VW Polo σκούρου χρώματος -πιθανότατα ποντικί- , όπου στο καθένα υπήρχαν από τέσσερις δράστες.

Ο 23χρονος αλβανικής καταγωγής, που ήταν και ο οδηγός και του λευκού Citroen και συνελήφθη 24 ώρες από την αιματηρή επίθεση, ήταν εκείνος που κατονόμασε τους υπόλοιπους 11, εκτός από έναν τα στοιχεία του οποίου δεν γνώριζε, όπως υποστήριξε.

Οι κλήσεις και τα γραπτά μηνύματα

Παράλληλα, σημαντικά είναι και τα γραπτά μηνύματα που φέρεται να αντάλλασε ο 23χρονος μαζί με τους υπόλοιπους κατηγορούμενους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λίγες ώρες πριν τη δολοφονία του Άλκη.

Ειδικότερα, το απόγευμα πριν την αιματηρή επίθεση, ο 23χρονος είχε επικοινωνία μέσω της εφαρμογής Messenger με τον 20χρονο συγκατηγορούμενό του. Το πρώτο μήνυμα το έστειλε ο 23χρονος στις 17.53 γράφοντάς του: «Ei» «Pou eisai» «Pame palataki me bobo». Ο 20χρονος τού απάντησε «Έλαα Μπροο» και ο 23χρονος του ξανάστειλε «Psinesai ti ela?».

Στις 18.59 πραγματοποιήθηκε μεταξύ τους ηχητική κλήση στην ίδια εφαρμογή που διήρκησε 37 δευτερολέπτα.

Όπως αναφέρει το Voria, οι δυο τους, μαζί με ακόμα ένα άτομο το οποίο δεν εμπλέκεται στην επίθεση, πήγαν σε αγώνα βόλεϊ, στο γήπεδο της Πυλαίας («Παλατάκι») με το όχημα του 23χρονου, ο οποίος φέρεται να είναι το άτομο που ανέλαβε τα… τηλέφωνα για να βρεθούν οι εμπλεκόμενοι στην επίθεση στο Χαριλάου.

Οι αρχές έχουν εντοπίσει γραπτά μηνύματα στα κινητά και των άλλων συλληφθέντων που ρίχνουν φως στην επικοινωνία που είχαν οι φερόμενοι ως δράστες πριν τη δολοφονία. Οι κατηγορούμενοι είχαν ανταλλάξει μηνύματα μέσω του Messenger, του Instagram και του Viber.

Αρνείται τα πάντα ο 25χρονος από την Αθήνα

Προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή πήρε ο 25χρονος από την Αθήνα ο οποίος παραδόθηκε χθες, Τρίτη (8/02), καθώς κατηγορείται για την υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου Άλκη.

Ο 25χρονος, στον οποίο ασκήθηκε ποινική δίωξη, αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται και κυρίως ότι εκτέλεσε την ανθρωποκτονία. Όπως ανέφερε η δικηγόρος του, ο ίδιος θέλησε να παραδοθεί στις αρχές και βρίσκεται στην διάθεσή τους.

Σύμφωνα με το Thesstoday, πρόκειται για οργανωμένο οπαδό του ΠΑΟΚ, ο οποίος διέφυγε στην Αθήνα πριν από μερικά εικοσιτετράωρα και θεωρείται αρχηγός της ομάδας που επιτέθηκαν στον Άλκη και τους δύο φίλους του τα ξημερώματα της προηγούμενης Τρίτης στη Χαριλάου.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο 25χρονος «Αθηναίος» γνωστοποιούσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εικόνες από τον οργανωμένο συνδεσμικό χώρο του ΠΑΟΚ, ενώ… περηφανευόταν για τις εγκληματικές ενέργειές του κατά φιλάθλων άλλων ομάδων.

Ο 25χρονος Έλληνας και κάτοικος Αθηνών, ο οποίος εμπλέκεται στη δολοφονική επίθεση σε βάρος του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη για τον οποίο επίσης εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης, παραδόθηκε το μεσημέρι της Τρίτης αυτοβούλως στην 7η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, συνοδευόμενος από συνήγορο.

Εκδόθηκε το διεθνές ένταλμα για τον 20χρονο στην Αλβανία

Στα χέρια των αλβανικών αρχών βρίσκεται το διεθνές ένταλμα για τη σύλληψη του νεαρού 20χρονου Αλβανού που πιστεύεται ότι διέφυγε στη γειτονική χώρα μετά τη στυγερή δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, από το υπουργείο της χώρας επιβεβαιώθηκε το βράδυ της Τρίτης η άφιξη του εντάλματος και ήδη ξεκίνησε η διαδικασία έρευνας για την για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του.

Μάλιστα οι έρευνες άρχισαν από τις συνοριακές διαβάσεις αλλά δεν υπάρχει προς το παρόν κάποια ενημέρωση, ωστόσο εκτιμάται ότι είναι δύσκολο να έχει διαφύγει μόνος του ο νεαρός στην Αλβανία και μάλιστα από αφύλαχτες διαβάσεις όπως συνήθως συμβαίνει.

TAGS ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΛΚΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ