ΕΛΛΑΔΑ

Οι εξαγγελίες Χαρδαλιά για τον αθλητισμό και η εξειδίκευση στα νέα μέτρα

Ο Χαρδαλιάς ανακοινώνει νέα μέτρα για την καταπολέμηση του κορονοϊού
Ο Χαρδαλιάς ανακοινώνει νέα μέτρα για την καταπολέμηση του κορονοϊού EUROKINISSI

Ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε πως στις περιοχές με αυξημένο κίνδυνο θα επιτρέπονται αγώνες μόνο της Super League 1, της Basket League και ευρωπαϊκά ματς, εντούτοις θα υπάρξει περαιτέρω εξειδίκευση στα νέα μέτρα που γνωστοποιήθηκαν.

Το απόγευμα του Σαββάτου (31/10) ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε τα νέα μέτρα για την καταπολέμηση του κορονοϊού.

Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, στις περιοχές με αυξημένο κίνδυνο, θα επιτρέπεται η διεξαγωγή αγώνων μόνο της Super League 1, της Basket League και των ευρωπαϊκών αγώνων (Champions League, Europa League) σύμφωνα με τα ειδικά πρωτόκολλα της FIFA και της FIBA.

Οι εξαγγελίες Χαρδαλιά για τον αθλητισμό και η εξειδίκευση στα νέα μέτρα
SPORT24

Επίσης, στις περιοχές που με επίπεδο Β (αυξημένος κίνδυνος), επιτρέπεται η ατομική άσκηση μόνο σε εξωτερικούς δημόσιους χώρους (χωρίς προπονητή).

Εντούτοις, οι πληροφορίες του Sport24.gr αναφέρουν πως θα υπάρξει περαιτέρω εξειδίκευση σε όσα ανακοινώθηκαν από τον κύριο Χαρδαλιά και πως θα ισχύσει αυτό που αναφέραμε σε ρεπορτάζ μας, ότι δηλαδή όσα πρωταθλήματα μπορούν να εγγυηθούν το εβδομαδιαίο τεστ για τον κορονοϊό και θα έχουν πολύ αυστηρά πρωτόκολλα, θα μπορούν να συνεχίσουν κανονικά.

Πέρα από τη Super League 1, τη Basket League και τη Volley League (έχει εγγυηθεί ότι θα κάνει εβδομαδιαία τεστ), εφόσον υπάρξουν και άλλα πρωταθλήματα που μπορούν να κάνουν τεστ στους αθλητές σε εβδομαδιαία βάση, τότε δεν θα χρειαστεί να σταματήσουν. Ο σκοπός είναι να μην διαταραχθούν τα ευρωπαϊκά τους παιχνίδια.

Επίσης, οι προπονήσεις σε ανοιχτούς αθλητικούς χώρους θα επιτρέπονται σε ορισμένες κατηγορίες αθλημάτων όπως είναι η σκοποβολή, η τοξοβολία, αλλά και στην κωπηλασία και την ιστιοπλοΐα μέχρι δύο άτομα. Παράλληλα, θα υπάρξει εξαίρεση για τους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες που προετοιμάζονται για Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ