ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ

Αυγενάκης: "Θα επαναφέρουμε στην Επιτροπή την είσηγησή μας για θέματα αθλητισμού"

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης
Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης EUROKINISSI SPORTS

Ο Λευτέρης Αυγενάκης, έκανε γνωστό μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο Twitter πως στην συνεδρίαση της Επιτροπής των Λοιμοιξιολόγων την Παρασκευή θα επαναφέρει την εισήγηση για τα θέματα του αθλητισμού.

Νέο λουκέτο στον Ερασιτεχνικό αθλητισμό φέρνουν τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε την Τετάρτη (3/3) η Κυβέρνηση κατά της διασποράς του κορονοϊού, με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού από την πλευρά της να ενημερώνει επίσημα την Πέμπτη για την αναστολή αρκετών αθλητικών δραστηριοτήτων έως και τις 15 Μαρτίου στις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου.

Τη σχετική ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού την κοινοποίησε μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο Twitter ο Λευτέρης Αυγενάκης, με τον Υφυπουργό Αθλητισμού να κάνει μάλιστα γνωστό πως την Παρασκευή τα θέματα του αθλητισμού θα εξεταστούν από την Επιτροπή των Λοιμοξιολόγων μετά τη σχετική εισήγηση που θα γίνει από πλευράς Υφυπουργείου.

"Σεβόμενοι το επιστημονικό κύρος των λοιμοξιολόγων και την κρισιμότητα της κατάστασης, επαναφέρουμε στην αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής την τεκμηριωμένη εισήγηση μας για τα θέματα του αθλητισμού", αναφέρει χαρακτηριστικά ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Επισημαίνει ότι ανεξάρτητα από το αν οι περιοχές είναι αυξημένου ή όχι κινδύνου η δραστηριότητα -μετά την επιβολή των νέων μέτρων- δεν σταματάει στα πρωταθλήματα της Super League 1 και Super League 2, στη Basket League και στη Volley League ανδρών.

Επίσης, σε περιοχές μη αυξημένου κινδύνου θα μπορούν να γίνονται προπονήσεις και αγώνες στην Α1 κατηγορίας καλαθοσφαίρισης γυναικών, Α1 κατηγορίας υδατοσφαίρισης ανδρών και γυναικών και στην Α1 κατηγορίας χειροσφαίρισης ανδρών και γυναικών.

Αυτό σημαίνει πως θα μπορούν να κάνουν προπονήσεις και να δίνουν αγώνες ομάδες σε περιοχές μη αυξημένου κινδύνου, ενώ ομάδες και αθλητές από το ίδιο πρωτάθλημα, που έχουν έδρα σε περιοχές αυξημένου κινδύνου, δεν θα μπορούν ούτε να προπονούνται, ούτε να αγωνίζονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: Eurokinisis

TAGS ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ