ΜΠΑΝΤΜΙΝΤΟΝ

Αποχώρησε από το Παγκόσμιο η Αγγλία

Αποχώρησε από το Παγκόσμιο η Αγγλία
Φτερό

Η Αγγλία αποχώρησε από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ινδίας, λόγω τρομοκρατικής απειλής

Για πρώτη φορά στα χρονικά του αθλητισμού, μια εθνική ομάδα αποσύρει τη συμμετοχή της σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, λόγω τρομοκρατικής απειλής.
Η κορυφαία διοργάνωση της χρονιάς για το μπάντμιντον, αρχίζει αύριο (10/08) στην πόλη Χιντεραμπάντ της Ινδίας και η εθνική Αγγλίας ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετάσχει.

Ο Αντριαν Κρίστι, εκτελεστικός διευθυντής της αγγλικής ομοσπονδίας μπάντμιντον, αποκάλυψε ότι η απόφαση πάρθηκε μετά από διαβουλεύσεις με το υπουργείο Εσωτερικών.

Η αποστολή βρισκόταν ήδη στην Ινδία, όταν έγινε γνωστό ότι οι τοπικές υπηρεσίες πληροφοριών ενημέρωσαν για ενδεχόμενο τρομοκρατικού χτυπήματος από την οργάνωση "Lashkar-e-Taiba", στο Νέο Δελχί και την Χιντεραμπάντ, κατά τη διάρκεια των εορτασμών για την επέτειο τής ανεξαρτησίας τής χώρας, στις 15 Αυγούστου.

Παρότι το υπουργείο Εσωτερικών της Ινδίας διαβεβαίωσε σήμερα ότι στις αναφορές δεν γινόταν πουθενά λόγος για το παγκόσμιο πρωτάθλημα μπάντμιντον, οι Αγγλοι προφανώς είχαν διαφορετική... ενημέρωση. Αυτό, τουλάχιστον, φαίνεται από τα λόγια του Κρίστι, ο οποίος δήλωσε:

" Παρότι αυτό είναι το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του αθλήματος, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, δεν μπορούμε να ρισκάρουμε την ασφάλεια των μελών της αποστολής, καθώς πιστεύουμε ότι το περιβάλλον θα ήταν ιδιαίτερα εχθρικό για εμάς".

Οι ένοπλοι ισλαμιστές της "Lashkar-e-Taiba" θεωρούνται από τις ινδικές αρχές ως υπεύθυνοι για τις τελευταίες τρομοκρατικές επιθέσεις στη χώρα, ανάμεσά τους και οι επιθέσεις του περασμένου Νοεμβρίου στη Βομβάη, με τραγικό απολογισμό 188 νεκρούς.










TAGS ΜΠΑΝΤΜΙΝΤΟΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ