OPINIONS

Ράγισε το γυαλί με τον Πρίγιοβιτς

Ράγισε το γυαλί με τον Πρίγιοβιτς

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου προσπαθεί να εξηγήσει πως ο "άνετος και ωραίος" ΠΑΟΚτου Δεκέμβρη βρέθηκε στις αρχές Γενάρη να έχει ν' αντιμετωπίσει τόσα πολλά και σημαντικά ζητήματα και πως οφείλει να μην επιτρέψει να επηρεάσουν την πορεία του προς τον τίτλο.

Στο μυαλό των οπαδών του ΠΑΟΚ το ιδανικό σενάριο λέει πως ο Ιβάν Σαββίδης θα πάρει πάνω του την υπόθεση Πρίγιοβιτς. Ο Σαββίδης θα πείσει τον Σέρβο επιθετικό να ξεχάσει τα πετροδολάρια της Αλ Ιτιχάντ και να παραμείνει στην Τούμπα για να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ.

Ο ισχυρός άνδρας του Δικεφάλου θα προτείνει στον Πρίγιοβιτς νέο συμβόλαιο, με αποδοχές 2,5 εκατομμύρια ευρώ, ξεκαθαρίζοντας του ότι το καλοκαίρι μπορεί να φύγει από τον ΠΑΟΚ για να συνεχίσει την καριέρα του σε ομάδα ενός από τα πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα της Ευρώπης, χωρίς να του σταθεί εμπόδιο.

Δεν αποκλείεται κάπως έτσι να κινηθεί ο διοικητικός ηγέτης των "ασπρόμαυρων". Δεν είναι όμως σίγουρο ότι αυτή είναι η σωστή προσέγγιση. Το έκανε πέρυσι... Όμως, τότε, οι συνθήκες ήταν διαφορετικές. Δεν ήταν τόσο τα 4 εκατομμύρια που του πρόσφεραν οι Κινέζοι που έκαναν τον Πρίγιοβιτς να έχει αμφιβολίες. Ήταν άλλοι οι λόγοι και είχαν να κάνουν κυρίως με το ρόλο του στην ομάδα. Και αυτές τις αμφιβολίες ο Σαββίδης τις εξαφάνισε ανεβάζοντας τον Σέρβο στην πρώτη θέση της μισθολογικής κλίμακας στον ΠΑΟΚ δείχνοντας του πόσο σημαντικός είναι για την ομάδα. Το ζητούμενο ήταν τότε και παραμένει και τώρα ένα: Να μείνει ο Πρίγιοβιτς και να είναι ευχαριστημένος.

Πλέον με την Αλ Ιτιχάντ είναι πιο δύσκολο να το καταφέρει ο ΠΑΟΚ αυτό, γιατί φαίνεται πως αυτό που μετρά είναι μόνο το οικονομικό. Τα πολλά λεφτά που δίνουν οι Άραβες στον 29χρονο επιθετικό είναι αυτά που τον έπεισαν ότι θα είναι καλό ως επόμενο βήμα στην καριέρα του να φύγει για την Σαουδική Αραβία. Ποιον; Το γεμάτο φιλοδοξίες Πρίγιοβιτς…

Από την στιγμή που ο Σέρβος πήρε τις αποφάσεις του και ζήτησε να γίνει αποδεκτή η πρόταση της Αλ Ιτιχάντ, βρέθηκε και στο δρόμο που δεν έχει γυρισμό. Από την στιγμή που μπήκε στη λογική των 5,3 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο, τίποτα δεν μπορεί να τον κρατήσει ικανοποιημένο στην Τούμπα. Και το να είναι ικανοποιημένος ένας ποδοσφαιριστής στην ομάδα που αγωνίζεται και στην οποία έχει πρωταγωνιστικό λόγο είναι το πιο σημαντικό. Το γυαλί πλέον έχει ραγίσει.

Ο Ιβάν Σαββίδης μπορεί να του προσφέρει και 2 και 2,5 και 3 εκατομμύρια, αλλά αυτά τα 22 ή 25 εκατομμύρια των Αράβων θα στριφογυρίζουν πάντα στο μυαλό του Σέρβου.

ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟΣ

Η αλήθεια είναι ότι στην περίπτωση του Πρίγιοβιτς ο ΠΑΟΚ έκανε και κάνει ότι μπορεί να τον κρατήσει στη Θεσσαλονίκη. Προσπάθησε να τον έχει ευχαριστημένο στα δύο χρόνια, σχεδόν, που βρίσκεται στην πόλη, να είναι ο "βασιλιάς της Τούμπας" και αυτός ανταπέδωσε σκοράροντας ακατάπαυστα.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα η τακτική των ανθρώπων του ήταν να βγάζουν προς τα έξω ότι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας δεν παραχωρείται με όλο το χρυσάφι του κόσμου. Αυτό ήταν το μήνυμα που έστελναν σε όλους τους μάνατζερ που εμφανίστηκαν ως ενδιάμεσοι ομάδων που ενδιαφέρθηκαν για τον Σέρβο επιθετικό. Και ήταν πολλοί…

Κάποιοι πείστηκαν και κάποιοι άλλοι όχι αν και έχει ενδιαφέρον ποιοι ήταν αυτοί που μπήκαν στο παιχνίδι για τον Πρίγιοβιτς. Όπως ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι οι Γάλλοι ατζέντηδες που τελικά προχώρησαν το θέμα του Πρίγιοβιτς φέρνοντας στο τραπέζι την πρόταση της Αλ Ιτιχάντ, πρότειναν στον ΠΑΟΚ δύο επιθετικούς περιοχής και άλλους δύο εξτρέμ. Έτσι δουλεύουν οι μάνατζερ…

Το γεγονός πάντως ότι βρέθηκε ομάδα να σπάσει τη ρήτρα του, έστω και με τμηματικές καταβολές των 10 εκατομμυρίων και να στρώσει χαλί τα εκατομμύρια στα πόδια του δεν έπρεπε να αιφνιδιάσει κανέναν. Ο ΠΑΟΚ όφειλε να είναι προετοιμασμένος για όλα τα ενδεχόμενα και θα φανεί τις επόμενες ημέρες μετά την οριστική κατάληξη του θέματος Πρίγιοβιτς πόσο τελικά είναι.

ΠΡΙΓΙΟΒΙΤΣ Η ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΠΑΓΟΒΟΥΝΟΥ

Αλλά δεν είναι μόνο ο Πρίγιοβιτς. Σε μια περίοδο που ο ΠΑΟΚ διεκδικεί με τις μεγαλύτερες αξιώσεις που είχε τα τελευταία χρόνια το πρωτάθλημα δεν πρέπει να υπάρχει κανένα ζήτημα, καμία εκκρεμότητα που να μπορεί να επηρεάσει στο ελάχιστο τα αποδυτήρια του. Στην πράξη όμως κάτι τέτοιο δείχνει ουτοπικό.

Ο ΠΑΟΚ δεν έχει μόνο να δει τι θα κάνει με τον Πρίγιοβιτς ή τον αντικαταστάτη του σε περίπτωση που δεν αλλάξουν τα δεδομένα. Ο ΠΑΟΚ ψάχνει και τον παίκτη που θα καλύψει το κενό του Βέρνμπλουμ και έχει να αντιμετωπίσει και το θέμα των συμβολαίων που λήγουν.

Στο θέμα αυτό η ομάδα του Λουτσέσκου έπρεπε να έχει ήδη κλείσει τις συμφωνίες με τους παίκτες που θέλει να κρατήσει και τα επόμενα χρόνια στην Τούμπα, από τη στιγμή που οι περισσότεροι από αυτούς είναι βασικοί και αναντικατάστατοι. Με το Βαρέλα υπάρχει ακόμη διαφορά και στη χρονική διάρκεια του συμβολαίου που θέλει ο παίκτης, αλλά και στα χρήματα που ζητά για να ανανεώσει. Με τον Μπίσεσβαρ η διαφορά αυτή είναι μεγαλύτερη. Ακόμη και με τον Κρέσπο που είναι πιο κοντά από όλους σε συμφωνία, υπάρχει λένε οι πληροφορίες μια μικρή έστω διαφορά στο οικονομικό. Ο Κάνιας περιμένει όπως και ο Σάκχοφ τον αντικαταστάτη του Βέρνμπλουμ. Στην πράξη καμία ανανέωση δεν έχει κλείσει ακόμη και όλοι αυτοί οι ποδοσφαιριστές έχουν ήδη αποκτήσει το δικαίωμα να συζητούν με άλλες ομάδες.

Τα ανοικτά ζητήματα του ΠΑΟΚ είναι πολλά και αυτό που προέκυψε τόσο ραγδαία με τον Πρίγιοβιτς είναι απλά η κορυφή του παγόβουνου. Το κρίσιμο σημείο είναι πως θα καταφέρουν οι άνθρωποι του Δικέφαλου να μην τα επιτρέψουν να επηρεάσουν την προσπάθεια που γίνεται για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Γιατί αν γίνει κάτι τέτοιο ο ΠΑΟΚ θα έχει βάλει ένα τεράστιο αυτογκόλ…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ