OPINIONS

ΠΑΟΚ: Το 2019 πρέπει να είναι η χρονιά του

ΠΑΟΚ: Το 2019 πρέπει να είναι η χρονιά του

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για το νέο έτος που υπό προϋποθέσεις μπορεί να αποδειχθεί ιστορικό για τον ΠΑΟΚ. Οι τρεις βασικοί στόχοι

Ο ΠΑΟΚ αφήνει πίσω του το 2018 με τα καλά του και τα στραβά του και στρέφει πλέον το βλέμμα του στο άμεσο μέλλον.

Το 2019 μπορεί να είναι η χρονιά του Δικέφαλου αν επιβεβαιώσει το χαρακτηρισμό του ισχυρού φαβορί που του δίνει η διαφορά των οκτώ βαθμών από το δεύτερο Ολυμπιακό που έχει χτίσει στις 14 πρώτες αγωνιστικές του φετινού πρωταθλήματος.

ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΡΥΘΜΟ

Τα 16 παιχνίδια που απομένουν, οι 16 τελικοί όπως συνηθίζουν να χαρακτηρίζουν τους αγώνες τους στον ΠΑΟΚ, θα κρίνουν τελικά το αν θα πανηγυρίσουν στην Τούμπα τον πρώτο τίτλο πρωταθλητή μετά από τρεις δεκαετίες και βάλε... Για να τα καταφέρει ο Δικέφαλος θα πρέπει να συνεχίσει να δείχνει την ίδια αποτελεσματικότητα που τον έχει φέρει στη πρώτη θέση της βαθμολογίας μέχρι σήμερα.

Τα μαθηματικά λένε πως χρειάζεται στη χειρότερη των περιπτώσεων13 νίκες και μια ισοπαλία για να κατακτήσει τον τίτλο. Ότι δηλαδή έχει κάνει μέχρι σήμερα στο καλύτερο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα της ιστορίας του.

Οτιδήποτε και αν γίνει τελικά, το σίγουρο είναι ότι στο τέλος της χρονιάς κλείνει για τον ΠΑΟΚ ένας κύκλος και θα είναι κομβικής σημασίας ο τρόπος που θα συμπεριφερθεί το ερχόμενο καλοκαίρι. Η μετάβαση στην επόμενη φάση είναι μονόδρομος για την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Αυτή θα είναι πολύ περισσότερο εύκολη αν θα συμβεί με τον ΠΑΟΚ πρωταθλητή και τρομερά δύσκολη στην περίπτωση που στο δεύτερο μισό της σεζόν παρουσιάσει αυτοκτονικές τάσεις.

Άσχετα από τον τρόπο που κρίνει κανείς όσα έγιναν την περασμένη σεζόν και τον τρόπο που ο ΠΑΟΚ έχασε το πρωτάθλημα δεν μπορεί παρά να αναγνωρίσει ότι μέσα στο 2018 είναι η πιο ισχυρή ομάδα στην Ελλάδα. Είτε υπήρξε η "κλοπή του αιώνα" όπως πιστεύουν οι φίλοι του είτε "ο ΠΑΟΚ έχασε μόνος του το περυσινό πρωτάθλημα" όπως ισχυρίζονται οι αντίπαλοι του, ο Δικέφαλος αγωνιστικά δείχνει ότι βρίσκεται πλέον στο κορυφαίο επίπεδο που του είναι αρκετό να πρωταγωνιστεί στις εγχώριες διοργανώσεις.

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ, ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ

Αυτό που απαιτείται είναι να δημιουργηθούν οι συνθήκες ώστε ο ΠΑΟΚ να προχωρήσει μπροστά και να ψάξει πλέον την ευρωπαϊκή διάκριση. Και αυτές οι συνθήκες θα δημιουργηθούν αυτόματα αν ο κύκλος που θα κλείσει στο τέλος της φετινής σεζόν θα αποτελέσει τη βάση για τον επόμενο.

Αν το δεύτερο μισό του πρωταθλήματος κυλήσει όπως υπολογίζουν στον ΠΑΟΚ τότε η παραπάνω προϋπόθεση θα αποτελεί μια λογική συνέπεια. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα χτίσει πάνω στην επιτυχία της προσπαθώντας να κάνει το βήμα παραπάνω, που θα είναι η παρουσία της στους ομίλους του Champions League. Η αλήθεια είναι -κάτι που φάνηκε και από τον τρόπου που χειρίστηκε την φετινή πορεία της στο Europa League- ότι η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση είναι η εμμονή… Νο2 μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος για τους φίλους της ομάδας.

Νομοτελειακά, όσο ο ΠΑΟΚ γίνεται περισσότερο ισχυρός και το Champions League θα έρθει. Αυτό όμως που θα πρέπει να έχουν στο μυαλό τους οι άνθρωποι του Δικέφαλου είναι η ομάδα τους να αναζητά την ευρωπαϊκή διάκριση με επιμονή και όχι πρόσκαιρα και ευκαιριακά.

Ναι, να παίξει Champions League αλλά όχι μόνο μια και μοναδική φορά, να προσπαθήσει να προχωρήσει όσο μπορεί περισσότερο στο Europa League… Αυτός θα πρέπει να είναι ο επόμενος στόχος.

ΤΟ ΚΡΙΣΙΜΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΟΥΜΠΑΣ

Το 2019 μπορεί να είναι η χρονιά του ΠΑΟΚ και εξωαγωνιστικά. Το πρότζεκτ του νέου γηπέδου στην Τούμπα είναι από μόνο του τόσο μεγάλο, που μπορεί να ανεβάσει πολλά επίπεδα το Δικέφαλο. Για την ώρα δεν έχουν γίνει παρά μόνο τα πρώτα αναγκαία και σημαντικά βήματα, με την παραχώρηση στον Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ της έκτασης του περιβάλλοντος χώρου γύρω από το γήπεδο στη σημερινή του μορφή.

Στον ΠΑΟΚ είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν με προσεκτικά βήματα και δείχνουν συνειδητοποιημένοι, έχοντας ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται κάνουν οποιαδήποτε επέμβαση στο σημερινό γήπεδο, πριν εξασφαλίσουν όλες τις απαραίτητες άδειες για την ανέγερση του νέου.

Οι αισιόδοξες εκτιμήσεις λένε ότι ακόμη και στο τέλος της σεζόν θα έχουν γίνει όλα τα απαραίτητα βήματα σε γραφειοκρατικό επίπεδο για να προχωρήσει η φάση της κατασκευής. Αν αυτό επιτευχθεί τότε το 2019 θα είναι πράγματι ιστορικό για το Δικέφαλο.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ