OPINIONS

ΠΑΟΚ με μέταλλο πρωταθλητή

ΠΑΟΚ με μέταλλο πρωταθλητή

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για την ισοπαλία στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ, που διατήρησε τον ΠΑΟΚ αήττητο και ακμαίο στην πορεία του προς την κατάκτηση του τίτλου.

Ο ΠΑΟΚ στο δέκα εναντίον έντεκα πιέστηκε ορισμένες φορές αφόρητα αλλά άντεξε... Για μια ολόκληρη ώρα παιχνιδιού η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έπρεπε να παίξει με παίκτη λιγότερο και στο διάστημα αυτό, μπορεί οι ποδοσφαιριστές του να ταλαιπωρήθηκαν, μπορεί κάποιοι από αυτούς να έμειναν και από δυνάμεις, αλλά κατάφεραν να διατηρήσουν το αήττητο!

Και τώρα έχουν μπροστά τους το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα που μπορεί να είναι... μισό πρωτάθλημα αν καταφέρει ο ΠΑΟΚ να νικήσει και να ανεβάσει τη διαφορά του από τους "ερυθρόλευκους" στους εννέα βαθμούς.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης μπορεί να μην πήρε "διπλό" στην έδρα της ΑΕΚ ( σ.σ. 1-1 το τελικό αποτέλεσμα), ωστόσο είναι δεδομένο ότι έφυγε από το ντέρμπι με ανεβασμένη την αυτοπεποίθηση της και με το φρόνημα της υψηλό. Και δίκαια...

Στο διάστημα που άρχισε και πριν ακόμη από τη φάση του γκολ του Μαουρίσιο μέχρι και την αποβολή του Ζαμπά με δεύτερη κίτρινη κάρτα, για ένα εικοσάλεπτο περίπου ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε στο γήπεδο και έκανε μια εμφάνιση αντίστοιχη μιας ομάδας που προηγείται στη βαθμολογία και δείχνει την ανωτερότητα της στους αντιπάλους της. Η εικόνα των δύο ομάδων στο διάστημα αυτό ήταν σαφώς υπέρ της ομάδας της Θεσσαλονίκης που έδειχνε να βάζει βάσεις για μια μεγάλη νίκη.

ΑΝΤΕΞΕ ΣΤΗΝ ΠΙΕΣΗ

Ακόμη και στο υπόλοιπο διάστημα του ντέρμπι όταν οι δέκα του ΠΑΟΚ έπαιζαν απέναντι των έντεκα της ΑΕΚ, η αγωνιστική συμπεριφορά της ήταν αυτή που έπρεπε από τη στιγμή που η στρατηγική της ήταν να προστατεύσει με όποιον τρόπο μπορούσε το προβάδισμα. Αν δεν υπήρχε και η λάθος αντίδραση στο γκολ της ισοφάρισης η εμφάνιση του ΠΑΟΚ, με βάση τις συνθήκες, θα ήταν αψεγάδιαστη. Μόνο μια φάση έχασε η άμυνα του και στο ξεκίνημα και στο τελείωμα της και αυτήν εκμεταλλεύτηκε ο Πόνσε για να σκοράρει.

Σίγουρα η μεσαία του γραμμή θα μπορούσε να λειτουργήσει καλύτερα, να κρατήσει για περισσότερη ώρα την μπάλα για να μειώσει και την πίεση που ασκούσε η ΑΕΚ, αλλά έμειναν εμφανώς από δυνάμεις και ο Μπίσεσβαρ και ο Μαουρίσιο. Συνολικά όμως αν το δει κανείς το πρόσημο για τον ΠΑΟΚ στο πρώτο από τα δύο ντέρμπι που λογικά θα κρίνουν και σε μεγάλο βαθμό το πρωτάθλημα, ήταν θετικό. Και εδώ που τα λέμε πόσοι δεν θα υπέγραφαν πριν την έναρξη του ντέρμπι στο ΟΑΚΑ αν τους πρόσφεραν την ισοπαλία; Ο Πασχαλάκης είπε ότι δεν θα υπέγραφε ωστόσο στο τέλος της ημέρας ο ΠΑΟΚ έφυγε δυνατός από το ντέρμπι.

ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣ

Εφόσον τελικά ο ΠΑΟΚ κατακτήσει το πρωτάθλημα θα πρέπει να τιμήσει στον βαθμό που του αξίζει τον Κριστιάνο Μπάτσι. Το συνεργάτη του Ραζβάν Λουτσέσκου που έχει πάρει την ευθύνη και δουλεύει με τους ποδοσφαιριστές του τις στατικές φάσεις. Αυτές που αποτελούν το μεγάλο "όπλο" για την ομάδα της Θεσσαλονίκης και που τις δίνουν γκολ και βαθμούς.

Κάρμα δεν υπάρχει, ούτε Θεός στο ποδόσφαιρο... αλλά η μπάλα τόσες φορές γράφει τις δικές της ιστορίες που κάνουν το ποδόσφαιρο μοναδικό. Ποιος θα το περίμενε ότι ο ΠΑΟΚ θα άνοιγε το σκορ με το Μαουρίσιο να σκοράρει μετά από κεφαλιά του Βαρέλα σε εκτέλεση κόρνερ;

Να σκοράρει με τους ίδιους πρωταγωνιστές της φάσης που τίναξε στον αέρα το περυσινό πρωτάθλημα και που ακόμη και σήμερα μπορεί να συζητιέται με τις ώρες. Και όμως έγινε και αυτό... Ίσως ως εξιλέωση για όσα έγιναν την περασμένη αγωνιστική περίοδο. Τουλάχιστον αυτή τη φορά σε αντίθεση με τον πρόσφατο τελικό του Κυπέλλου, οι ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων έδειξαν ότι αφήνουν πίσω όσα έχουν συμβεί την προηγούμενη σεζόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ