OPINIONS

Να μην ζαλιστεί στην κορυφή ο ΠΑΟΚ

SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ KOSTAS VILLA)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ KOSTAS VILLA) EUROKINISSI

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τη δικαίωση του Λουτσέσκου, τη διαχείριση του Ακπόμ και αναλύει γιατί ο Ρουμάνος έχει δίκιο όταν λέει πως ο κυριότερος αντίπαλος του ΠΑΟΚ είναι μόνο ο…ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ, παρά τη πρώτη του απώλεια βαθμών την περασμένη αγωνιστική στο Περιστέρι, κατάφερε να αυξήσει, με το τρίποντο που πήρε σήμερα, τη διαφορά του από την ΑΕΚ στους εννιά βαθμούς και από τον Ολυμπιακό στους έξι, χωρίς κανείς από τους βασικούς συνδικεκδικητές του τίτλου να δείχνει ότι μπορεί να αντέξει μέχρι τέλους στο κυνήγι του… Εκτός βέβαια από τον Ατρόμητο του Κάναντι.

«Ο κύριος αντίπαλος του ΠΑΟΚ, είναι ο ΠΑΟΚ» είπε ο Ραζβάν Λουτσέσκου μετά τη νίκη της ομάδας του επί του Παναιτωλικού και έτσι όπως πηγαίνουν τα πράγματα στη βαθμολογία μοιάζει να μην έχει και μεγάλο άδικο.

Μπορεί ακόμη να είναι νωρίς ωστόσο η δυναμική που έχει αποκτήσει ο ΠΑΟΚ σε αυτήν την πορεία που έχει ξεκινήσει για τον τίτλο μόνο αν η ίδια η ομάδα της Θεσσαλονίκης δείξει αυτοκτονικές τάσεις μπορεί να αναστραφεί. Γκέλες κάποια στιγμή θα έρθουν ωστόσο ο Δικέφαλος δείχνει να ξέρει πώς να αντιδρά και κυρίως πώς να μην πανικοβάλλεται από αυτές.

ΞΕΡΕΙ ΝΑ… ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ Ο ΠΑΟΚ

Όπως έκανε μετά την μεσοβδόμαδη σφαλιάρα στην Ουγγαρία… Η ήττα από τα Βίντι στη Βουδαπέστη ήταν ένα σκληρό χτύπημα για τον ΠΑΟΚ σε πολλά επίπεδα. Βαθμολογικά - καθώς δεν επιτρέπει και μεγάλη αισιοδοξία για τη συνέχεια στοEUROPALEAGUE-, επικοινωνιακά – γιατί το «ποια Βίντι, τώρα;» κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος- και ψυχολογικά αφού δημιούργησε ρήγματα στην αυτοπεποίθηση της ομάδας σαφώς περισσότερα από όσα έφερε η ισοπαλία στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο.

Τι άλλαξε από την Πέμπτη μέχρι σήμερα και με μία μόνο προπόνηση ουσιαστικά να μεσολαβεί; Απλά ο ΠΑΟΚ έδειξε να έχει περισσότερη ενέργεια και μεγαλύτερο πάθος για τη νίκη που του έφεραν οι δύο ποδοσφαιριστές που ο Λουτσέσκου κράτησε στον πάγκο στη Βουδαπέστη: Πέλκας και Κάνιας. Μπορεί ο Δικέφαλος να δυσκολεύτηκε μέχρι να ανοίξει το σκορ, ωστόσο φαινόταν ότι οι παίκτες, που είχαν ήδη ενημερωθεί για τη νίκη του Ατρόμητου στο ΟΑΚΑ, κυνηγούσαν με πάθος το αποτέλεσμα και κάποια στιγμή το γκολ θα ερχόταν… Και ήρθε. Όπως ήρθε και η νίκη , παρά τα προβλήματα των σημαντικών απουσιών του Μάτος και του Βιεϊρίνια στα δύο άκρα της άμυνας και παρά το γεγονός ότι το γκολ του Καμαρά, δημιούργησε κάποια ανησυχία στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού.

Μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου ο ΠΑΟΚ έχει να παίξει ακόμη πέντε αγώνες. Τρεις εντός έδρας με Ξάνθη, Λάρισα και ΠΑΣ Γιάννινα και δύο εκτός σε Λαμία και Λειβαδιά. Χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο κάποιο από τα παιχνίδια αυτά να… στραβώσει, κανείς δεν μπορεί αμφισβητήσει ότι η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει τη δυνατότητα να κερδίσει και τους 15 βαθμούς που θα διεκδικήσει, αυξάνοντας και άλλο τη διαφορά από τους διώκτες της.

Για αυτό και Λουτσέσκου θεωρεί ότι από εδώ και πέρα ο κυριότερος αντίπαλος του ΠΑΟΚ, από τις υπόλοιπες ομάδες του πρωταθλήματος είναι ο… ίδιος ο ΠΑΟΚ. Το πώς δηλαδή θα καταφέρει να μην ζαλιστεί από την παρατεταμένη παρουσία του στην κορυφή της βαθμολογίας και πώς να μην «καταρρεύσει» στην πρώτη μεγάλη γκέλα αν και εφόσον υπάρξει αυτή

Ο ΑΚΠΟΜ ΔΙΚΑΙΩΣΕ ΤΟΝ ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ

Ο Λουτσέσκου δικαιώθηκε με την είσοδο του Ακπόμ στον αγώνα με τον Παναιτωλικό, με τον ΠΑΟΚ να παίζει ίσως για πρώτη φορά τόσο εξόφθαλμο 4-4-2 με το Ρουμάνο στον πάγκο του. Και όχι τόσο γιατί ο νεαρός Άγγλος σκόραρε και ήταν σημαντικός στην ροή του παιχνιδιού… Κυρίως δικαιώθηκε γιατί απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι ξέρει να διαχειρίζεται σωστά τους παίκτες του, τουλάχιστον αυτούς που θεωρεί ότι μπορούν να του δώσουν πράγματα.

Ο Ακπόμ είχε χαθεί εδώ και καιρό, σπάνια έμπαινε στις αποστολές για τα παιχνίδια και ακόμη πιο σπάνια έπαιρνε χρόνο συμμετοχής. Τελευταία του συμμετοχή στο πρωτάθλημα ήταν στον αγώνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης, έπαιξε λίγα λεπτά στο παιχνίδι με τη Βίντι και κλήθηκε σήμερα να βοηθήσει τον Πρίγιοβιτς και μαζί να βγάλουν τα κάστανα από την φωτιά.

Ο Ακπόμ αποκάλυψε ότι όσο καιρό ήταν εκτός πλάνων ο Λουτσέσκου του μιλούσε, του έλεγε πως εκτιμά τις ικανότητες του και πως δεν πρέπει να απογοητεύεται. Από ότι φάνηκε ο Ρουμάνος κατάφερε να τον πείσει ότι κάποια στιγμή θα είναι χρήσιμος και θα πρέπει να είναι έτοιμος όταν θα του έρθει η ευκαιρία. Σωστά θα πει κανείς ότι την ίδια πάνω κάτω αντίδραση, μετά την άσχημη εμφάνιση του στον αγώνα με τον Άρη είχε και ο Κίτσιου, αλλά όπως και να το κάνουμε δεν είναι ίδιες περιπτώσεις.

Ο Κίτσιου έχει την εμπειρία και είναι συνειδητοποιημένος ότι δύσκολα θα καταφέρει να βρει χρόνο συμμετοχής. Από την άλλη πλευρά ο Ακπόμ είναι ένας ταλαντούχος νεαρός επιθετικός, που ήρθε στον ΠΑΟΚ από την Άρσεναλ και είναι δεδομένο ότι πίστευε ότι θα έχει περισσότερες ευκαιρίες να καθιερωθεί στο ελληνικό πρωτάθλημα. Για αυτό και η διαχείριση του είναι πολύ πιο δύσκολη.ν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ