OPINIONS

Λεβαδειακός - ΠΑΟΚ: Έβγαλε αντίδραση και ψάχνει για εξάρι

SUPERLEAGUE / ËÅÂÁÄÅÉÁÊÏÓ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ËÅÂÁÄÅÉÁÊÏÓ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τον Μπίσεσβαρ που δεν είναι εξτρέμ, τον Πρίγιοβιτς που κάνει τη διαφορά και τον τραυματισμό του Βέρνμπλουμ που αλλάζει το μεταγραφικό σχεδιασμό ενόψει Ιανουαρίου.

Ο ΠΑΟΚ έδειξε χαρακτήρα και πέρασε από τη Λιβαδειά (1-2), παίρνοντας μια σημαντική νίκη που σημαδεύτηκε ωστόσο από τον τραυματισμό του Πόντους Βέρνμπλουμ. Με το Σουηδό εκτός, πιθανότατα μέχρι το τέλος της σεζόν ο ΠΑΟΚ λογικά θα πρέπει να κινηθεί για έναν, έτοιμο μάλιστα, αμυντικό χαφ το Γενάρη. Εκτός και αν ο Ραζβάν Λουτσέσκου πάρει το ρίσκο να βασιστεί για τους επόμενους τέσσερις, πέντε μήνες στους Μαουρίσιο, Κάνιας και Σάκχοφ.

Σε μια περίοδο που ο Δικεφάλος πηγαίνει φουλ για το πρωτάθλημα, ένα τέτοιο ρίσκο μοιάζει πολυτέλεια να το πάρει κανείς. Το κενό του Βέρνμπλουμ θα πρέπει να καλυφθεί και μάλιστα άμεσα και καλό θα είναι οι άνθρωποι του Δικέφαλου να αρχίσουν ήδη να κοιτούν στις λίστες με τους αμυντικούς χαφ που υπάρχουν στα συρτάρια του τμήματος σκάουτινγκ.

Ο αρχικός σχεδιασμός του ΠΑΟΚ για το Γενάρη ήταν περισσότερο επικεντρωμένος σε ενδεχόμενη ενίσχυση στα εξτρέμ – καθώς το αν ο Δικέφαλος θα κινηθεί για αμυντικό είναι κάτι που εξαρτάται από το τι τελικά θα γίνει με τον Χατσερίντι- ωστόσο ο τραυματισμός του Σουηδού το πιθανότερο είναι να αλλάξει τα δεδομένα.

Και η επιλογή θα πρέπει να προσεκτική και όσο το δυνατόν πετυχημένη. Και πέρυσι ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο να κινηθεί για αμυντικό χαφ, μετά την παραχώρηση του Τσίμιροτ, φέρνοντας στην Τούμπα το Τιμπό Μουλέν, που τελικά δεν βοήθησε όσο πίστευαν τουλάχιστον αυτοί που τον επέλεξαν.

ΦΩΝΑΞΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞΤΡΕΜ Ο ΜΠΙΣΕΣΒΑΡ

Στη Λιβαδειά ο ΠΑΟΚ έδειξε αντίδραση μετά τον αποκλεισμό στην Ευρώπη. Οι παίκτες του έδειξαν ότι έχουν καταλάβει τι έγινε την περασμένη Πέμπτη και μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι. Προσπάθησαν να απειλήσουν με κινητήριο μοχλό τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ που έδειξε πως αποδίδει καλύτερα στον άξονα, παρά στο αριστερό άκρο, όπου προσπαθεί να τον καθιερώσει ο προπονητής του.

Ο Ολλανδός τα κάνει όλα καλύτερα, όταν αγωνίζεται ως επιτελικός, όταν δεν χρειάζεται να κάνει τόσες πολλές κούρσες στην πτέρυγα και ο τρόπος με τον οποίο κάλυψε το κενό του Πέλκα ήταν ιδανικός.

Απείλησε με το δοκάρι στο ξεκίνημα του παιχνιδιού, μοίρασε σωστά το παιχνίδι της ομάδας του, πέτυχε το δεύτερο γκολ από την μια έκανε την δουλειά για τον προπονητή του καλύπτοντας το κενό του τραυματία συμπαίκτη του, ωστόσο από την άλλη του έβαλε και δύσκολα αμφισβητώντας στην πράξη την επιλογή του να τον χρησιμοποιεί ως εξτρέμ από την αρχή της σεζόν.

Ο ΠΡΙΓΙΟΒΙΤΣ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ

Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς είναι η ειδοποιός διαφορά του ΠΑΟΚ έναντι των υπολοίπων. Ο Σέρβος επιθετικός είναι ο λόγος γιατί ο ΠΑΟΚ είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο επιθετικός που ξέρεις ότι θα βρει τρόπο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα… όπως έχει κάνει 52 φορές με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Κάποιες φορές μάλιστα ο τρόπος αυτός θα είναι εντυπωσιακός όπως ήταν στο γκολ που πέτυχε στη Λειβαδιά και με το οποίο ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ. Τα στατιστικά του Σέρβου είναι εντυπωσιακά. Σε 83 παιχνίδια, 52 γκολ, οκτώ ασίστ. Από τα 41 παιχνίδια που σκοράρει ο Πρίγιοβιτς μόνο τρία τα έχει χάσει ο ΠΑΟΚ και ένα ακόμη έμεινε στην ισοπαλία. Στα υπόλοιπα 37 οι ποδοσφαιριστές του Δικέφαλου έφυγαν πανηγυρίζοντας από το γήπεδο.

ΤΑ… ΚΟΛΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Όπως και να έχει ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη σε ένα παιχνίδι που θα μπορούσε εύκολα να «στραβώσει», όπως, τουλάχιστον, περίμεναν οι ανταγωνιστές του. Και το πέτυχε γιατί σε αντίθεση με τα παιχνίδια του EUROPA LEAGUE οι ποδοσφαιριστές του, αυτό στη Λιβαδειά το αντιμετώπισαν ως must win, εμφανίστηκαν αποφασισμένοι να το κερδίσουν και το κέρδισαν.

Και το γεγονός ότι… ζορίστηκε στο τέλος οφείλεται στο γεγονός ότι σε έναν ακόμη αγώνα δέχθηκε γκολ σε μια από τις λιγοστές φάσεις που δημιούργησε ο αντίπαλος του.

Η αλήθεια είναι ότι φέτος η άμυνα του, που συνήθως εμπνέει εμπιστοσύνη σε κάποιες στιγμές δείχνει να «κολλάει» με αποτέλεσμα να δέχεται γκολ πιο εύκολα από ότι οι φίλοι της ομάδας είχαν συνηθίσει. Ακόμη και σε στατικές φάσεις, η ανασταλτική λειτουργία του Δικέφαλου είναι σαν να παθαίνει…διαλείψεις, προσωπικά μαρκαρίσματα χάνονται και η εστία του Πασχαλάκη μπαίνει σε κινδύνους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Λεβαδειακός - ΠΑΟΚ 1-2: Ασταμάτητος ο Δικέφαλος, 13η νίκη σε 14 ματς
Super League: Η "μάχη" του πρώτου σκόρερ
ΠΑΟΚ: Ο "κεραυνός" του Πρίγιοβιτς που "εκτέλεσε" τον Μπάγιτς
Λουτσέσκου: "Ποια κρίση; Ο ΠΑΟΚ έχει 40 βαθμούς στο γήπεδο και ο δεύτερος 30"
ΠΑΟΚ: Ρήξη αχίλλειου τένοντα ο Βέρνμπλουμ, χάνει τη σεζόν

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ