OPINIONS

Έτσι θα το πάρει ο ΠΑΟΚ

Έτσι θα το πάρει ο ΠΑΟΚ
Βιεϊρίνια MOTIONTEAM

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για την νίκη του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και σημειώνει τι πρέπει να κάνει η ομάδα της Θεσσαλονίκης για να φτάσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο ΠΑΟΚ του δεύτερου ημιχρόνου απέναντι στον Παναθηναϊκό, ήταν ίσως ο καλύτερος ΠΑΟΚ που είδαμε στα μέχρι τώρα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Ένας ΠΑΟΚ καταιγιστικός, κυριαρχικός, ορμητικός που με αιχμή του δόρατος και πάλι τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, πήρε και άλλο ένα ντέρμπι και βρέθηκε μόνος πρώτος στην κορυφή της βαθμολογίας.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου καταρρίπτει το ένα μετά το άλλο τα ρεκόρ και γράφει Ιστορία στις πρώτες οκτώ αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Ο στόχος όμως για την ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν είναι να δίνει τροφή στους λάτρεις των αριθμών και τους στατιστικολόγους. Ο στόχος που πλέον έχει γίνει αυτοσκοπός είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από 34 ολόκληρα χρόνια.

ΚΟΜΒΙΚΟΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Ο Δικέφαλος έχει να δώσει το επόμενο Σάββατο ένα ακόμη ντέρμπι, κορυφής μάλιστα, με αντίπαλο τον Ατρόμητο και αν το κερδίσει και αυτό θα έχει κάνει ένα άλμα για την κατάκτηση του τίτλου. Το παιχνίδι στο Περιστέρι είναι κομβικής σημασίας για τον ΠΑΟΚ καθώς αν καταφέρει να μην έχει βαθμολογικές απώλειες, ούτε απέναντι στην ομάδα του Κάναντι, τότε μπορεί να χτίσει ακόμα και μια διαφορά ασφαλείας από τις υπόλοιπες ομάδες μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου.

Την ίδια αγωνιστική που η ομάδα του Λουτσέσκου θα δοκιμαστεί στο Περιστέρι η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό, ως φιλοξενούμενη στην κοινή τους έδρα, και ο Ολυμπιακός θα παίξει με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη. Ο ΠΑΟΚ αναγκάζοντας τον Παναθηναϊκό στην πρώτη του φετινή του ήττα διατήρησε την διαφορά έξι βαθμών από τους δύο βασικούς συνδιεκδικητές του πρωταθλήματος και θα προσπαθήσει να την διευρύνει ακόμη περισσότερο.

Είναι λογικό και αναμενόμενο οι άνθρωποι του Δικεφάλου να προσπαθούν να κρατήσουν την μπάλα χαμηλά. Ωστόσο αυτό που έχει καταφέρει μέχρι στιγμής η ομάδα τους δεν έχει προηγούμενο. Βγάζοντας ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα έχει πάρει στο χόρτο, πέντε βαθμούς περισσότερους από Παναθηναϊκό και ΑΕΚ και οκτώ περισσότερους από τον Ολυμπιακό.

Μια ματιά στο πρόγραμμα μπορεί να καταδείξει πόσο κρίσιμη μπορεί να αποδειχθεί η επόμενη αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ μετά το Περιστέρι, θα έχει δύο συνεχόμενα παιχνίδια στην έδρα του με Παναιτωλικό και Ξάνθη. Ακολουθεί ο εκτός έδρας αγώνας στη Λαμία με την τοπική ομάδα, η φιλοξενία της Λάρισας στην Τούμπα και η Λειβαδιά πριν κλείσει με τον εντός έδρα αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα ο πρώτος γύρος. Σαφώς και κανένα παιχνίδι δεν είναι εξ αρχής εύκολο, ωστόσο το πρόγραμμα που ακολουθεί μέχρι να συμπληρωθεί το πρώτο μισό του πρωταθλήματος δεν έχει καμία σχέση με το πρόγραμμα που θα κλείσει για το Δικέφαλο το Σάββατο στον αγώνα με τον Ατρόμητο.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ

Ο ΠΑΟΚ οφείλει να εμφανιστεί σοβαρός και πιστός στο… δόγμα Λουτσέσκου να αντιμετωπίσει ως «τελικό» κάθε αγώνα που θα έχει να δώσει ανεξάρτητα από τον αντίπαλο που βρίσκεται απέναντι του. Υπερτερεί έναντι των άλλων έχοντας την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος με μόλις δύο γκολ παθητικό στα οκτώ πρώτα παιχνίδια και τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς τον καλύτερο σέντερ φορ στην Ελλάδα που ακόμη και στα δύσκολα μπορεί να πάρει την ομάδα πάνω του. Πρέπει όμως σε κάθε αγώνα να δείχνει την νοοτροπία νικητή που έχει δείξει μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα.

Ο ΠΑΟΚ οφείλει να μην ζαλιστεί από την μοναξιά της κορυφής, να μην υποτιμήσει κανέναν αντίπαλο και σε καμία περίπτωση να μην θεωρήσει ότι πέτυχε κάτι πριν το κατακτήσει και μαθηματικά. Πριν βγει ο Οκτώβριος καμία ομάδα σε όλον τον κόσμο δεν έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα. Απομένουν ακόμη 22 αγωνιστικές και είναι πολλές. Όσο και αν φαινόταν δύσκολο στην αρχή της σεζόν ότι ο ΠΑΟΚ θα συνεχίσει την ξέφρενη πορεία του από την περασμένη αγωνιστική περίοδο στην πράξη αποδεικνύεται ότι μπορεί να το πάει μέχρι τέλους

Ο ΠΑΟΚ οφείλει όταν θα έρθει η… στραβή στο πρωτάθλημα, που κάποια στιγμή νομοτελειακά θα έρθει, να μην πανικοβληθεί και να διαχειριστεί σωστά οποιοδήποτε στραβό αποτέλεσμα. Ο τρόπος που αντέδρασε στον αποκλεισμό από την Μπενφίκα στα πλέι οφ του Champions League και πολύ περισσότερο στη πρόσφατη σφαλιάρα από τη Βίντι, δείχνουν ότι ο Λουτσέσκου μπορεί να διαχειρίζεται με τον τρόπο που πρέπει τα άσχημα αποτελέσματα.

Ο ΠΑΟΚ οφείλει να είναι από εδώ και πέρα και μέχρι το τέλος της σεζόν απόλυτα οργανωμένος, απέναντι σε εσωτερικούς και εξωτερικούς εχθρούς, για να μην θέσει σε κίνδυνο όσα κερδίζει στο χορτάρι. Οι άνθρωποι του Δικεφάλου πρέπει να προβλέπουν μέχρι και την παραμικρή λεπτομέρεια και να αντιμετωπίζουν προληπτικά, οτιδήποτε μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στην προσπάθεια της ομάδας τους να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Για να μην μπορεί κανείς και για οποιοδήποτε λόγο δικαιώματα...

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ