OPINIONS

Αστέρας - ΠΑΟΚ: Στους "τελικούς" μιλούν οι αρχηγοί

Αστέρας - ΠΑΟΚ: Στους "τελικούς" μιλούν οι αρχηγοί

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για την τεράστια, σε σημασία νίκη που πήρε ο ΠΑΟΚ στην Τρίπολη. Μια νίκη, που μαζί με τη μεταγραφή του ενός αξιόπιστου φορ και ενός αμυντικού χαφ μεταφέρει το άγχος στους αντιπάλους του Δικεφάλου.

Όταν στο 64’ ο ΠΑΟΚ κέρδισε εκείνο το φάουλ λίγο έξω από την περιοχή του Αστέρα στο μυαλό όλων των φίλων του Δικέφαλου ξύπνησαν μνήμες. Μνήμες από τον τελευταίο τελικό του κυπέλλου στο ΟΑΚΑ. Και στο μυαλό του Βιεϊρίνια που πήρε πρώτος την μπάλα και την έστησε στο χόρτο, διώχνοντας από κοντά του το Μαουρίσιο και στο μυαλό του κορυφαίου, μαζί με τον Πασχαλάκη, ποδοσφαιριστή του στο παιχνίδι του Μπίσεσβαρ που όταν καν πλησίασε.

Το πρώτο γκολ του Βιεϊρίνια μετά από εκείνο που πέτυχε στον τελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ μπορεί να αποδειχθεί εξίσου σημαντικό. Ο ΠΑΟΚ πήγε αγχωμένος να παίξει στην Τρίπολη… αγχωμένος γιατί δεν είχε για πρώτη φορά στις τάξεις του το βαρύ του πυροβολικό τον Πρίγιοβιτς, αγχωμένος γιατί είχε μεγάλες απώλειες στη μεσαία γραμμή με τον Κάνιας να βάζει το όνομα του στο ιατρικό δελτίο δίπλα σε αυτό του Βέρνμπλουμ.

Και έφυγε από εκεί με ένα τρίποντο τεράστιας σημασίας μεταφέροντας το άγχος σε όλους αυτούς που περίμεναν γκέλα στον αγώνα με τον Αστέρα και μείωση της διαφοράς από το δεύτερο Ολυμπιακό στους πέντε βαθμούς.

Με το γκολ του αρχηγού Βιεϊρίνια άνοιξε ο δρόμος. Η διαφορά παρέμεινε στους οκτώ και πλέον ο ΠΑΟΚ θα μείνει στην Τούμπα μέχρι το τέλος του Γενάρη για να υποδεχθεί στην έδρα του ΟΦΗ, Πανιώνιο και ΠΑΣ Γιάννινα. Το πρόγραμμα του δίνει την δυνατότητα να πάει ακόμη και με το απόλυτο στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, που θα αποτελέσει την απαρχή των ντέρμπι του Φεβρουαρίου, που πιθανότατα θα κρίνουν και το πρωτάθλημα.

Αν μάλιστα κλείσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και τα μεταγραφικά του με έναν αξιόπιστο σκόρερ, έτοιμο να συνεχίσει την δουλειά που άφησε μισή ο Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς, τότε θα αγχώσει περισσότερο όποιον θεωρεί ότι μπορεί να τον ανταγωνιστεί στην κούρσα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η επιλογή που θα γίνει τελικά μπορεί να είναι και η πλέον κρίσιμη για τον ΠΑΟΚ που στην Τρίπολη πέρασε και πάλι από χίλια μύρια κύματα μέχρι να ανοίξει το σκορ και να ξεδιπλώσει στο γήπεδο την ποιότητα του.

ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΜΠΙΣΕΣΒΑΡ

Στο πρώτο ημίχρονο δέχθηκε τόσες πολλές τελικές προσπάθειες, όσες σπάνια δέχεται και είχε δύο παίκτες που τον κράτησαν όρθιο. Πρώτα ο Πασχαλάκης, που πραγματοποίησε εξαιρετικές αποκρούσεις και στη συνέχεια ο Μπίσεσβαρ που ήταν ίσως και η μοναδική απειλή για την άμυνα του Αστέρα. Τι άλλο θα μπορούσε να κάνει ο Ολλανδός; Πέτυχε ένα γκολ που λανθασμένα δεν μέτρησε, κράτησε όσο μπορούσε πολλές φορές ολομόναχος την μπάλα και τη μοίραζε στους συμπαίκτες του που όμως δεν τον ακολουθούσαν.

Ο Μπίσεσβαρ αποδεικνύεται παίκτης για τα δύσκολα παιχνίδια και για μια ακόμη φορά δείχνει ότι ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να κάνει ένα βήμα παραπάνω σε όσα του προσφέρει για να του ανανεώσει το συμβόλαιο και να τον κρατήσει περισσότερα χρόνια στην Τούμπα.

ΦΩΝΑΖΕΙ Η ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΧΑΦ

Εξίσου σημαντική με την επιλογή που θα γίνει για τον αντικαταστάτη του Πρίγιοβιτς είναι και η απόκτηση ενός αμυντικού χαφ και αυτό φάνηκε και στην Τρίπολη . Δεν μπορεί ο ΠΑΟΚ να μείνει με έναν μόνο καθαρόαιμο κόφτη τον Κάνιας, γιατί όταν αυτός δεν μπορεί να αγωνιστεί όπως έγινε σήμερα για μια ακόμη φορά φανερό υπάρχει μεγάλο έλλειμμα στην ανασταλτική λειτουργία του Δικέφαλου με το δίδυμο Μαουρίσιο- Σάκχοφ. Το κενό μπροστά στους στόπερ στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα στην Τρίπολη ήταν τεράστιο, οι επιθετικοί του Αστέρα κέρδιζαν πολλές δεύτερες μπάλες και με αυτές απειλούσαν την εστία του Δικέφαλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ