OPINIONS

Το οκταήμερο της "κόλασης" για Παναθηναϊκό κι Ολυμπιακό

EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Τα ψέματα τελείωσαν. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός μπαίνουν στο πιο ζόρικο κομμάτι της σεζόν, καθώς ενδιάμεσα σε τρεις ''σκληρούς'' αγώνες της EuroLeague, πρέπει να παλέψουν για το πλεονέκτημα έδρας στην Α1.

Εχουν περάσει διαβολοβδομάδες, ήδη έχουν διανύσει την πρώτη της σεζόν 2018/19, όμως Παναθηναϊκός κι Ολυμπιακός μπαίνουν στην πιο ζόρικη εβδομάδα της φετινής περιόδου, στην ενδεχομένως πιο απαιτητική και πιεστική που θα συναντήσουν μέχρι την άνοιξη και τα playoffs της EuroLeague στα οποία ελπίζουν να βρίσκονται και οι δύο.

Με ρεκόρ 4-2 οι πράσινοι και με ρεκόρ 3-3 οι Πειραιώτες, έχουν μπροστά τους ένα... δάσος από εμπόδια που πρέπει να υπερπηδήσουν, ωστόσο τα ζητούμενα θα είναι πολλά στη διάρκεια του απίστευτα δύσκολου οκταημέρου που έχουν μπροστά τους. Και δεν θα είναι μόνοι οι νίκες, διότι ένα 4/4 μοιάζει σχεδόν απίθανο και για τους δύο.

Λίγες μέρες μετά τη μεταξύ τους μονομαχία για την έκτη αγωνιστική της EuroLeague , οι αιώνιοι έχουν δύσκολες μάχες απέναντι στις δύο καλές ομάδες της Κωνσταντινούπολης κι από αυτές τις αναμετρήσεις ξεκινά ο Γολγοθάς τους που θα διαρκέσει οκτώ ημέρες.

EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

16/11 - Αναντολού Εφές - Παναθηναϊκός

18/11 - Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός

21/11 - Παναθηναϊκός - Μπαρτσελόνα

23/11 - Μπασκόνια - Παναθηναϊκός

Από την Κωνσταντινούπολη και το Σινάν Ερντέμ Ντομ στο ΟΑΚΑ, στο οποίο θα μείνει για μερικές μέρες κι από εκεί στη Βιτόρια και τη Φερνάντο Μπουέσα Αρίνα, ο Παναθηναϊκός μπορεί να αισθάνεται λίγο πιο βολικά από τον Ολυμπιακό τον οποίο θα αντιμετωπίσει το βράδυ της Κυριακής για δεύτερη φορά στο γήπεδό του μέσα σε λίγες μέρες.

Ο Τσάβι Πασκουάλ ξέρει ότι δύο νίκες στα δύο πρώτα παιχνίδια (με Εφές και Ολυμπιακό) θα δώσουν φτερά στους παίκτες του, ωστόσο αντιλαμβάνεται πως το έργο των πρασίνων θα είναι εξαιρετικά δύσκολο. Βλέπετε, το ντέρμπι με τους Πειραιώτες μπορεί να κρίνει πολλά περισσότερα από εκείνο της περασμένης Παρασκευής, καθώς ενδεχόμενο διπλό θα δώσει στην ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ προβάδισμα για το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs της Basket League .

To γεγονός ότι ανάμεσα σε τρεις αγώνες της EuroLeague (Παρασκευή - Τετάρτη - Παρασκευή) υπάρχει ντέρμπι αιωνίων αλλάζει δραματικά τα δεδομένα για τις δύο κορυφαίες ομάδες της χώρας, καθώς ένα τέτοιο ματς οδηγεί πάντα σε απώλεια τεράστιων αποθεμάτων ενέργειας, σωματικής και πνευματικής.

Το θετικό είναι ότι ο Πασκουάλ δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών, έχει όλους τους παίκτες του διαθέσιμους και ελπίζει πως σε αυτή την πολύ απαιτητική στιγμή της χρονιάς κάποιοι θα κάνουν βήματα προς τα εμπρός. Ο Λεκαβίτσιους πρέπει να δώσει ποιοτικά λεπτά ως backup του Καλάθη , οι Παππάς - Λάνγκφορντ να μοιραστούν τα λεπτά στη θέση δύο, οι Τόμας - Γκιστ - Λάσμε να ανεβάσουν στροφές, ο Παπαγιάννης να αρπάξει τις ευκαιρίες που θα πάρει.

EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

15/11 - Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσε

18/11 - Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός

20/11 - Μπάγερν Μονάχου - Ολυμπιακός

22/11 - Ολυμπιακός - Ρεάλ Μαδρίτης

Πολύ πιο... ζόρικο, πολύ πιο επικίνδυνο, πολύ πιο απαιτητικό από εκείνο του Παναθηναϊκού είναι το πρόγραμμα του Ολυμπιακού που θα υποδεχθεί στο ΣΕΦ τις ομάδες του περσινού τελικού της EuroLeague (Φενέρμπαχτσε και Ρεάλ Μαδρίτης), θα παίξει στην πιο δύσκολη για εκείνον έδρα της Ευρώπης και θα δοκιμαστεί και στο AUDI DOME του Μονάχου. Οι Πειραιώτες προέρχονται από την ήττα στο ΟΑΚΑ και τα αρνητικά αποτελέσματα απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και την Αρμάνι Μιλάνο και η πίεση είναι μεγάλη.

Ο Γιάνις Στρέλνιεκς κάνει αγώνα δρόμου για να είναι έτοιμος σε αυτό το group αγώνων, ο Ντέιβιντ Μπλατ τον έχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ ανάγκη καθώς οι Γουίλιαμς-Γκος - Σπανούλης τραβούσαν όλο το κουπί στις θέσεις των γκαρντ, όμως στο Λιμάνι υπάρχουν πολλά ζητήματα που είτε θα επιλυθούν σε αυτό το οκταήμερο, είτε θα οδηγήσουν σε ανακατατάξεις.

Το σίγουρο είναι πως ο Ολυμπιακός ψάχνει την αγορά για έναν ακόμη ποιοτικό γκαρντ που θα μπορεί να μπει άμεσα στο ροτέισον κι εδώ προκύπτει ένα ζήτημα που σηκώνει συζήτηση: Αν υπάρχει ανάγκη για προσθήκη, γιατί ο Μπλατ δεν την έκανε εγκαίρως, πριν από αυτή την εκπληκτικά δύσκολη σειρά αγώνων;

ΝΙΚΕΣ; ΚΑΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ; Η ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός βρίσκονται αυτή την περίοδο πολύ μακριά από το επίπεδο που θέλουν να φτάσουν. Ούτε οι πράσινοι, ούτε οι ερυθρόλευκοι παίζουν πραγματικά καλό μπάσκετ, ωστόσο τα δεδομένα είναι διαφορετικά στις δύο περιπτώσεις. Οι μεν Πρωταθλητές Ελλάδας κράτησαν τον βασικό κορμό από την περσινή σεζόν, οι δε Πειραιώτες άλλαξαν προπονητή, σημαντικές μονάδες στο ρόστερ, φιλοσοφία και κουλτούρα.

EUROLEAGUE / ÐÁÏ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ÐÁÏ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Για τον Πασκουάλ σημασία έχει ο συνδυασμός νικών με καλό μπάσκετ. Για τον Μπλατ σημασία έχει η καθημερινή βελτίωση, το ξεκαθάρισμα των ρόλων και η ισορροπία ψυχολογίας και συναισθήματος. Το 4/4 λογικά δεν θα το κάνει κανείς σε αυτό το κρίσιμο οκταήμερο που έρχεται, όμως στη διάρκειά του θα φανεί το μέταλλο, η προετοιμασία και ο χαρακτήρας των δύο αιωνίων. Ρεαλιστικά πάντως το " νίκη έστω και με μισό πόντο" είναι αυτή τη στιγμή το ζητούμενο.

Τι χρειάζονται περισσότερο από κάθε άλλο οι δύο προπονητές σε αυτή την... κλειστή στροφή της σεζόν; Τη στήριξη του κόσμου, την υπομονή και το χειροκρότημά του ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ