OPINIONS

Παναθηναϊκός: Αδύναμος στον "αέρα"

Παναθηναϊκός: Αδύναμος στον "αέρα"
EUROKINISSI

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για προσπάθεια που έκανε ο Παναθηναϊκός έχοντας θετικό πρόσημο στα περισσότερα κομμάτια, αλλά έχασε 39 διεκδικήσεις και πλήρωσε το πρόβλημα του στη ρακέτα. Γι αυτό και ετοιμάζεται να πάρει τον Εϊντριαν Πέιν.

Πειθαρχημένος, σκληρός και σοβαρός, ίσως για πρώτη φορά σε εκτός έδρας παιχνίδι στη φετινή σεζόν της EuroLeague. Παρόλα αυτά ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ δεν κατάφερε να φύγει ούτε αυτή τη φορά με το "διπλό". Παρά τις απουσίες και το μικρό ροτέισον οι "πράσινοι" είχαν απάντηση στα προβλήματα τα οποία προσπαθούσε να βάλει ο Πέσιτς από το ξεκίνημα της αναμέτρηση, ωστόσο δεν είχε τον τρόπο να λύσει το ζήτημα στα ριμπάουντ. Παρά το γεγονός πώς ο Παναθηναϊκός έπαιξε γι' ακόμα ένα ματς χωρίς αλλαγές στην άμυνα, δεν μπόρεσε να κερδίσει τις μάχες μέσα στη ρακέτα.

Για την ακρίβεια είχε 12 αμυντικά ριμπάουντ κι τρία περισσότερα επιθετικά (15) η Μπαρτσελόνα! Συνολικά η ομάδα του "τριφυλλιού" έχασε 39 διεκδικήσεις και απέναντι στους "μπλαουγκράνα" που έχουν υπεροπλία στους ψηλούς δεν άντεξε! Αυτή η εικόνα δείχνει ξεκάθαρα πώς πλέον είναι επιβεβλημένη ακόμα μία κίνηση, αυτή τη φορά για παίκτη ρακέτας - όπως είναι ο Έιντριαν Πέιν, που αποτελεί και τον επόμενο στόχο του Παναθηναϊκού.

Αυτό πρέπει να κάνουν οι "πράσινοι" είναι να πάρουν ώθηση από αυτή την εμφάνιση και την επόμενη εβδομάδα με περισσότερους παίκτες στη διάθεσή τους αφού θα μπει και ο Σον Κιλπάτρικ, να ταξιδέψουν στο Κάουνας, προκειμένου να πάρουν τον "τελικό" με τη Ζαλγκίρις. Φυσικά σε αυτά που κρατάει, είναι η εμφάνιση του Ιωάννη Παπαπέτρου γι' ακόμα μία αναμέτρηση αλλά και του Λούκας Λεκαβίτσιους.

ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ ΤΟΝ ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΟΡΘΙΟ

Σ' ένα από τα πιο δύσκολα τεστ για τον Παναθηναϊκό, οι "πράσινοι" ξεκίνησαν καλά, ωστόσο στη συνέχεια της πρώτης περιόδου ακολουθούσαν τη Μπαρτσελόνα. Οι "μπλαουγκράνα" με πρωταγωνιστή τον Τόμας Ερτέλ, σε κάθε επίθεση προσπαθούσαν μέσα από συνεργασίες πικ εν ρολ, να "χτυπήσουν" τους ψηλούς του "τριφυλλιού" και η αλήθεια είναι πώς αυτή η επιλογή είχε αποτέλεσμα. Αυτή τη φορά οι φιλοξενούμενοι άφησαν την επιθετική άμυνα μετά το σκριν κι έπαιζαν flat δίνοντας τα σουτ μέσης απόστασης, κάτι που άλλαξαν στη δεύτερη περίοδο. Ο Γάλλος γκαρντ είχε 10 πόντους σε επτά λεπτά, τη στιγμή οι φιλοξενούμενοι έδιναν μάχη για να μείνουν κοντά και τον Ρικ Πιτίνο να ξεκινάει από νωρίς το ροτέισον. Η άμυνα άλλαξε εξαιτίας του Ερτέλ και μετά τα πρώτα λεπτά στα πικ εν ρολ, οι ψηλοί έπαιζαν πιο ψηλά χωρίς ν' αφήνουν το περιθώριο στη Μπαρτσελόνα να εκτελέσει.

Στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου οι παίκτες του "τριφυλλιού" είχαν μόλις 2/11 δίποντα, κάτι το οποίο έκανε ακόμα πιο δύσκολο το έργο τους. Η λύση για τον Παναθηναϊκό ήταν ν' ανεβάσει την ένταση του στην άμυνα και να "χτυπήσει" στο transition, κάτι το οποίο έκανε μετά μέσα της δεύτερης περιόδου, με συνέπεια να διατηρήσει τη διαφορά σε χαμηλά επίπεδα. Οι παίκτες του Πιτίνο βελτίωσαν το αμυντικό κομμάτι καθώς έκλειναν περισσότερο στη ρακέτα και στην επίθεση ανέλαβε δράση ο Ιώαννης Παπαπέτρου ο οποίος για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι είχε εξαιρετική απόδοση δίνοντας επιθετικές λύσεις. Επί της ουσίας οι "πράσινοι" βρήκαν την πεντάδα (Καλάθης, Λεκαβίτσιους, Παπαπέτρου, Μήτογλου και Γκιστ) που έφερε την αντίδραση προκειμένου ο Παναθηναϊκός να μένει όρθιος στη Βαρκελώνη μετά το τέλος του πρώτου μέρους. Στη βελτίωση της εικόνας των "πράσινων" βέβαια, πέρα από τον Παπαπέτρου είχε σημαντική συνεισφορά ο Ντίνος Μήτογλου ο οποίος βοήθησε τόσο επιθετικά όσο και τα ριμπάουντ.

ΜΑΧΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός συνέχισε από εκεί που σταμάτησε στο πρώτο μέρος, με αποτέλεσμα να πάρει προβάδισμα αλλά σ' εκείνο τη σημείο πήγε σε βιαστικές επιλογές και το... πλήρωσε. Η Μπαρτσελόνα απάντησε με σερί 12-0 κι επέβαλλε ξανά τον δικό της ρυθμό. Οι παίκτες του Πέσιτς εκμεταλλεύτηκαν το κακό αμυντικό transition των "πράσινων" και είχε οκτώ πόντους στα πρώτα δευτερόλεπτα της επίθεσης. Η μάχη πάντως, δεν είχε τέλος για το "τριφύλλι" που παρέμεινε κοντά στο σκορ. Παράλληλα ο Πιτίνο προσπαθούσε να ξεκουράσει τον Καλάθη, δίνοντας τη μπάλα στον Παππά και τον Λεκαβίτσιους.

Στην τελική ευθεία οι δύο ομάδες μπήκαν με το σκορ ισόπαλο (58-58 στο 33') και τους "πράσινους" να έχουν εξαιρετικό αποτέλεσμα αμυντικά και αναζητώντας τις κατάλληλες λύσεις στην επίθεση. Αυτές τις λύσεις όμως, δεν μπόρεσε να τις βρει με συνέπεια. Όπως ήταν αναμενόμενο, η Μπαρτσελόνα το εκμεταλλεύτηκε φτάνοντας στην επικράτηση. Η αλήθεια είναι πώς ο Παναθηναϊκός έκανε ίσως την καλύτερη του προσπάθεια εκτός έδρας στη φετινή EuroLeague αλλά στις μάχες που έχει μπροστά του, πρέπει να έχει και θετικά αποτελέσματα, ώστε να παραμείνει σε τροχιά πρόκρισης.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ