OPINIONS

Φαβορί ο ΠΑΟΚ, αλλά...

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιάννης Καραλής αναλύει το ντέρμπι των "δικεφάλων" στο ΟΑΚΑ και τη μάχη τίτλου μέχρι το φινάλε του πρωταθλήματος, που πλέον είναι ξεκάθαρα υπόθεση για δύο, του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού.

Όχι πως η ΑΕΚ μέχρι χθες, είχε τίποτα σοβαρές ελπίδες. Για να μπορούσε να ελπίζει, θα έπρεπε να πάρει το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και ακολούθως να έπαιρνε και τα πέντε επόμενα ματς, δηλαδή ΟΦΗ εντός, Ολυμπιακό εκτός, Απόλλωνα εντός, Άρη εκτός και Παναθηναϊκό εντός.

Με απλά λόγια, συν τον ΠΑΟΚ και το 4/4 που είχε προηγηθεί, έπρεπε να φτάσει το σερί της στο...10/10! Και ταυτόχρονα να έπαιρνε, από το CAS, πίσω τους τρεις βαθμούς που της έχουν αφαιρεθεί.

Δεν είναι πως μια μεγάλη ομάδα στην Ελλάδα αδυνατεί να κάνει ένα τέτοιο, μεγάλο, σερί νικών. Είναι πως αυτή η ΑΕΚ δεν πείθει ότι μπορεί να καταφέρει κάτι τέτοιο...

Το ισόπαλο χθεσινό ντέρμπι, λοιπόν, έκλεισε την υπόθεση "τίτλος", ακόμη κι ως... υπόθεση εργασίας, για την ΑΕΚ, όμως άνοιξε δύο νέες ιστορίες με τεράστιο ενδιαφέρον μπροστά στο επερχόμενο ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός στο γήπεδο της Τούμπας.

- Νίκη ή ισοπαλία του γηπεδούχου (φρονώ ότι) κλείνει οριστικά το κεφάλαιο "τίτλος" υπέρ του ΠΑΟΚ. Ταυτόχρονα, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο με τεράστιο ενδιαφέρον για την μάχη της 2ης θέσης, αφού Ολυμπιακός και ΑΕΚ πιθανότατα θα (ξανα) βρεθούν στους 5 ή 6 βαθμούς, με την ΑΕΚ να ελπίζει πάντα σε δικαίωση από το CAS για να πάρει πίσω τους τρεις βαθμούς και αμέσως επόμενο ματς το Ολυμπιακός - ΑΕΚ!

- Νίκη του Ολυμπιακού μέσα στην Τούμπα θα φέρει τους ερυθρόλευκους στο -3 και ταυτόχρονα θα...τραντάξει για πρώτη φορά το οικοδόμημα του ΠΑΟΚ στην φετινή ξέφρενη -και αήττητη- πορεία τίτλου, αναγκάζοντάς τον να κοιτάζει "ιδρωμένος" πίσω του.

Πάλι πρώτο φαβορί για τον τίτλο θα είναι, όμως...

ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ;

Γι' αυτό καθ' αυτό το παιχνίδι, θα έλεγα πως η ΑΕΚ έπαιξε εντελώς ανορθόδοξα, νευρικά και αναποτελεσματικά, αφήνοντας τον ΠΑΟΚ να κερδίσει έναν βαθμό με 10 παίκτες για μια ώρα.

Βέβαια, ο ΠΑΟΚ είχε ήδη "δουλέψει" γι' αυτό, έχοντας σκοράρει με "βόλεϊ" από το 10', αλλά κι έχοντας δει τον (λίγο) Δανό διαιτητή να μην δίνει πέναλτι στην ΑΕΚ στο 21'.

Όσο για την συνέχεια; Θυμίζω πως ο ΠΑΟΚ δεν βρέθηκε ποτέ, ως τώρα, σε ντέρμπι, να κυνηγάει στο σκορ.

Κόντρα στην ΑΕΚ, αφού την είδε να... σπάει το δοκάρι (Λιβάγια) στην Τούμπα, προηγήθηκε με... ασίστ του Λαμπρόπουλου στον Πρίγιοβιτς και χθές (3/2), αφού η ΑΕΚ (Λιβάγια) ανάγκασε τον Πασχαλάκη στην απόκρουση του αγώνα, βρήκε πρώτος γκολ από το πρώτο κόρνερ του στο ματς!

Επίσης, στο "Γ. Καραϊσκάκης", αφού ο -πολύ καλύτερος- Ολυμπιακός έχασε ένα σωρό ευκαιρίες, ήταν ο ΠΑΟΚ εκείνος που βρήκε το πρώτο γκολ από "διπλό" αυτογκόλ Γιαννιώτη-Βούκοβιτς!

Υπό αυτή την έννοια (κι αφού διευκρινίσω ότι -κατά την ταπεινή μου γνώμη- ο ΠΑΟΚ δικαιούται, συνολικά, τον φετινό τίτλο) θα ήθελα να τον δω και υπό την πίεση ενός ντέρμπι που θα προηγηθεί ο αντίπαλος!

Ίδωμεν...

Υ.Γ. Τελικά είναι καλύτεροι οι διαιτητές ..."ξένοι να 'ναι κι ότι να 'ναι"; Μήπως πρέπει να δεχθούμε τους δικούς μας, με τα λάθη τους, ώστε να "ψηθούν" και στα ντέρμπι, ελπίζοντας σε καλύτερες μέρες της ελληνικής διαιτησίας;

Υ.Γ.1 Είδατε τι σκαρώνει το ποδόσφαιρο; Πέρυσι, κεφαλιά ο Βαρέλα, αφήνει τη μπάλα κάτω από τα πόδια ο Μαουρίτσιο, το γκολ ακυρώνεται, η ΑΕΚ παίρνει το πρωτάθλημα από τον ΠΑΟΚ. Χθες, κεφαλιά (πάλι) ο Βαρέλα, κεφαλιά (αυτή τη φορά) ο Μαουρίτσιο, 0-1 και φουλ φαβορί για τον τίτλο ο ΠΑΟΚ...

Υ.Γ.2 Όσο δεν μπορούμε να αποδεχθούμε ούτε καν τον πανηγυρισμό του αντιπάλου για ένα θετικό αποτέλεσμα μέσα στην έδρα μας, δεν πρόκειται να... ακουμπήσουμε καν τον λεγόμενο "ποδοσφαιρικό πολιτισμό", που κατά τ' άλλα εκθειάζουμε σε κάθε ευκαιρία, αλλά... μακριά από μας!

Επίσης, πρέπει πλέον να τελειώνουμε και με τους κάθε λογής άσχετους εντός δημοσιογραφικών θεωρίων, είτε διεξάγεται είτε έχει ολοκληρωθεί ένας αγώνας.

Όμως, είναι καιρός να σταματήσει και η "συνήθεια" της παρουσίας σωματοφυλάκων (υπάρχει αστυνομία, έως και ΜΑΤ για την φύλαξη της τάξης) και "άρρωστων" οπαδών μέσα στα μπουθ που παραχωρούνται στους... επίσημους των φιλοξενούμενων.

Διότι, πολλές φορές ασχημονούν και προκαλούν!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ