OPINIONS

Καλύτερα οι Κολοβέροι για τον Ολυμπιακό

BASKET LEAGUE / ΡΕΘΥΜΝΟ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΡΕΘΥΜΝΟ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιάννης Φιλέρης γράφει για τα διδάγματα που πρέπει να πάρουν όλοι στον Ολυμπιακό από τα τραγικά λάθη της φετινής χρονιάς και την ανοικοδόμηση, που ξεκινάει με... Κολοβέρους.

O ογκώδης φάκελος "Ολυμπιακός" που έβγαλε στον αέρα το Sport24.gr δεν ήταν πλήρης, γιατί απλά δεν μπορούσαμε να προβλέψουμε τις εξελίξεις. Μέχρι να διαβάσει κανείς όλα τη θεματολογία, είχαν αποχωρήσει από το λιμάνι ο Μπριάντε Γουέμπερ και ο Αξέλ Τουπάν. Θα μπορούσε κανείς να αναφωνήσει ο "τελευταίος να κλείσει την πόρτα", αλλά δεν είναι έτσι.

Στις οριακές καταστάσεις που έφτασε, πλέον, ο Ολυμπιακός όλα έχουν εξήγηση, όλα θεωρούνται σχεδόν λογικά. Αν είναι όμως μια χρονιά όπως η φετινή να γίνει θυσία, για τη λεγόμενη "ανοικοδόμηση", αν όλα αυτά βγουν για το καλό της ομάδας, ας... πάει και το παλιάμπελο.

Και φυσικά είναι προτιμότερο να βλέπει κανείς με τα "ερυθρόλευκα" τον Ιωσήφ Κολοβέρο, ένα 17χρονο παιδί από το εφηβικό της ομάδας, παρά τον οποιοδήποτε "μυαλοφυγόδικο" Γουέμπερ να ποστάρει στο Instagram κάθε είδους ανισορροπία, τότε χαλάλι.

BASKET LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Κι αν πράγματι πρόκειται να ξαναδούμε τον "κανονικό" Κώστα Παπανικολάου, που εναντίον του ΠΑΟΚ είχε 11π και 8 ασίστ (άλλες τόσες έδωσε ο Μάντζαρης που έπαιξε 39.24 λεπτά) ή τον Βεζένκοφ να τελειώνει με "χορταστικό" νταμπλ-νταμπλ (15π-13ρ), τότε ας πάει ο κάθε Τουπάν να ζητήσει να πληρωθεί με επιταγή της κεντρικής ευρωπαϊκής τράπεζας. Αρκεί όλοι να κάνουν ένα βήμα παραπάνω, μαθαίνοντας από τα απανωτά λάθη της φετινής τραγικής χρονιάς, βάζοντας ένα οριστικό τέλος στο "σάπιο" παρελθόν και χαράζοντας με αισιοδοξία το μέλλον.

ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΕ ΛΑΘΟΣ ΤΡΟΠΟ

Είναι πολύ διδακτική η σεζόν. Και για τον προπονητή που είδε τους μισές επιλογές του, να εγκαταλείπουν τον ίδιο και την ομάδα και για τους παίκτες που πολλές φορές ζουν στον κόσμο τους (χωρίς να έχουν συναίσθηση της πραγματικότητας) ακόμη και για τον κόσμο, που πιστεύει ότι ... εξουσιάζει τα πάντα μέσω των κοινωνικών δικτύων.

Αυτοί, ωστόσο, που θα πρέπει να έχουν πάρει το μεγαλύτερο μάθημα είναι οι ιδιοκτήτες αδερφοί Αγγελόπουλοι και η διοίκηση του Ολυμπιακού.

Καλύτερα οι Κολοβέροι για τον Ολυμπιακό

Η απόφασή τους να εγκαταλείψει η ομάδα τον ημιτελικό του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό ήταν μια γροθιά στο μαχαίρι, μια κίνηση με τεράστιο κόστος που οι ίδιοι φρόντισαν, προς τιμήν τους, να το αναλάβουν εξ΄ολοκλήρου. Έγινε, όμως, με τον λάθος τρόπο. Χωρίς να έχει οχυρωθεί η ομάδα από τους εξωγενείς παράγοντες, χωρίς να αισθάνεται πανίσχυρη μέσα στο γήπεδο, κερδίζοντας τα ματς, χωρίς πρόγραμμα και περισσότερο σχέδιο για να αντιμετωπιστούν οι παρενέργειες.

ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΣΙΔΕΡΑ, ΕΦΑΓΕ ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ

Ο Ολυμπιακός πήγε ξυπόλητος στη μάχη. Θα έπρεπε να τρώει σίδερα, αλλά βρέθηκε να ... δέχεται το ένα χαστούκι πίσω από το άλλο. Η συμπεριφορά των ξένων παικτών στο διήμερο που μας πέρασε είναι ενδεικτική. Κανένας Γουέμπερ και κανένας Τουπάν, δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν τι εστί για τον Ολυμπιακό η απόφαση της διοίκησης.

Εδώ, καλά-καλά, δεν είναι σε θέση να το εξηγήσει το ελληνικό κομμάτι της ομάδας, που θα έπρεπε να ηγηθεί της συγκεκριμένης πολιτικής, καθώς οι ντόπιοι παίκτες είναι εκείνοι που ξέρουν ιστορία και παρελθόν. Που γνωρίζουν τι σημαίνει να τους σφυρίζει συνέχεια τα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ο... Παναγιώτης Αναστόπουλος.

Καλύτερα οι Κολοβέροι για τον Ολυμπιακό

Όλα αυτά, όμως, θέλουν "φροντιστήριο" και όχι μια εικόνα διάλυσης, που παρουσίασε ο ο Ολυμπιακός τον τελευταίο μήνα, σε συνδυασμό με τα προβλήματα τραυματισμών. Οι παίκτες (και ο προπονητής, ο οποίος άργησε αλλά μπήκε εν τέλει στο πνεύμα) έπρεπε να είναι ενωμένοι όσο ποτέ. Ο ένας να παρασέρνει τον άλλον, για την επίρρωση μιας τόσο σημαντικής απόφασης.

ΕΞΗΓΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ;

Βρέθηκε, όμως, κανείς από τη διοίκηση να τονίσει ποια ακριβώς απόφαση πήρε ο Ολυμπιακός, ή νομίζει κανείς (γράφοντας διάφορες αερολογίες στο πληκτρολόγιο του κομπιούτερ του, για να εισπράξει like στο twitter) ότι όλα αυτά είναι αυτονόητα; Σε μια ομάδα, ακόμη και τη μεγαλύτερη, τίποτε δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο. Χρειάζεται μια διαρκής επαγρύπνηση, πολύ περισσότερο συνεργασίες σαν αυτές πάνω στο παρκέ. Η δουλειά ενός κλαμπ όπως ο Ολυμπιακός δεν είναι μόνο αυτή που βλέπουμε μέσα στο γήπεδο. Ακόμη πιο δημιουργικά (και εξίσου σημαντικά) είναι εκείνα που γίνονται έξω απ' αυτό και δεν τα βλέπει κανείς.

Καλύτερα οι Κολοβέροι για τον Ολυμπιακό

Κι ενώ η απόφαση της αποχώρησης ήταν πολύ "βαριά" (η πιο σοβαρή, που θα μπορούσε να πάρει) η συνάντηση των ιδιοκτητών με την ομάδα έγινε μόλις την Παρασκευή.

Παρόλα αυτά, ποτέ δεν είναι αργά. Αν είναι να ξεκινήσει ξανά ο Ολυμπιακός, τότε πράγματι ας μπει ένα x στη χρονιά, για να σκεφτεί με χαμόγελα την επόμενη

ΥΓ: Ο Ολυμπιακός περιμένει την απάντηση της Αδριατικής Λίγκας για την συμμετοχή του στο πρωτάθλημα της επόμενης περιόδου. Ορισμένοι χλευάζουν αλλά δεν καταλαβαίνουν καλά τι παίζεται. Οι "ερυθρόλευκοι" δεν αστειεύονται. Είναι έτοιμοι να πάνε στην ABA League, με την κίνησή τους να παρακολουθούν με ενδιαφέρον και άλλα κλαμπ στην Ευρώπη. Ειδικά από τη γειτονιά μας. Τουρκία, Ισραήλ κλπ...

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ