OPINIONS

Ολυμπιακός: Τον... χαβά του

SUPERLEAGUE / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός έβγαλε το "πακέτο" των εκτός έδρας αγώνων με νίκες, αλλά ο Παντελής Διαμαντόπουλος στέκεται περισσότερο στο ποδόσφαιρο των ερυθρόλευκων.

Μόνο ροδοπέταλα δεν είναι στρωμένα στον δρόμο του Ολυμπιακού, όμως τόσο οι αντίπαλοί του που γουστάρουν να χάνει, όσο και οι δικοί του άνθρωποι που κάποιες φορές γκρινιάζουν και αισθάνονται ότι αδικούνται, θα πρέπει όλοι μαζί, να δουν την ουσία. Και αυτή είναι μια και μοναδική: Πολύ καλή μπάλα.

Απόλυτος σεβασμός στο άθλημα από τον προπονητή και τους ποδοσφαιριστές. Δε σε κουράζει ο Ολυμπιακός. Έχει τρόπο να δημιουργήσει, έχει τρόπο να απειλήσει, έχει φιλοσοφία στο παιχνίδι του, δε κάνει ό,τι να ‘ναι και ασχέτως της βαθμολογικής κατάστασης, παίζει σωστά. Περισσότερο άγχος έχουν οι φίλαθλοί του για το… κυνήγι του ΠΑΟΚ στην βαθμολογία, παρά οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές. Και αυτό φαίνεται. Από τον τρόπο που πατάνε στο γήπεδο.

Το «πακέτο» των εκτός έδρας αγώνων το έβγαλαν. Και πριν προλάβει κάποιος να πει «σιγά τα ματς» να σκεφτεί, αν πριν από αυτά περίμενε ότι θα κερδίσει ο Ολυμπιακός και μάλιστα με τέτοια μπάλα. Τον Αστέρα τον κέρδισαν πολύ πιο εύκολα απ’ ότι δείχνει το 0-2. Και μιλάμε για τον Αστέρα, ένα σύνολο ποιοτικό, μια ομάδα που ξέρει να παίζει και δεν κοροϊδεύει.

Οι «κυανοκίτρινοι» που ξεκίνησαν ορεξάτα και με τον ΠΑΟΚ, είχαν δοκάρι τότε με τον Ιγκλέσιας. Βρήκε και ένα λίγο τζούφιο με τον Φερνάντεθ. Κάποιοι προσπάθησαν να κάνουν παραλληλισμούς. Ναι, οι Αρκάδες είναι τρίτοι σε τελικές στο πρωτάθλημα. Θεωρώ ότι αδικούνται από τους βαθμούς που ‘χουν μαζέψει. Όμως σε καμία περίπτωση τα δυο πρώτα ημίχρονα με τους πρωτοπόρους δεν ήταν ίδια.

ΔΕΝ ΜΑΣΑΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ

Τον ΠΑΟΚ τον πίεσαν καλά, τον «ξάπλωσαν στα σχοινιά», αλλά δε μπόρεσαν να περάσουν μισό χτύπημα. Τούτη τη φορά, ήταν αλλιώς τα πράγματα. Ο Ολυμπιακός πλέον «δε μασάει» πουθενά. Μπαίνει στους αγώνες και κάνει το κουμάντο του. Βγάζουν ένα… ακαταλόγιστο οι ερυθρόλευκοι που αρέσει πολύ ακόμη και σε όσους δεν είναι Ολυμπιακοί.

Βλέπουμε σε κάθε παιχνίδι, ένα επιβλητικό σύνολο. Μπαίνει, πιέζει, παίρνει μπάλα και διαθέτει ατελείωτη ποικιλία απειλής. Αυτό είναι το μεγάλο όπλο του Μαρτίνς. Τα μπακ της ομάδας ήταν σούπερ από την αρχή της σεζόν. Ο Φορτούνης έκανε «παπάδες» και τι βασάνιζε τους Πειραιώτες; Η απώλεια σταθερότητας στο σκοράρισμα από τη θέση του φορ και τα up - down στους πλάγιους χαφ.

Με την είσοδο του ’19 βλέπουμε έναν Χριστοδουλόπουλο φουριόζο και έναν Ποντένσε «διαβολικό». Αυτό παρέχει στην ομάδα, ποικιλία λύσεων και την ώρα που ο φίλαθλος του Ολυμπιακού βλέπει ένα σύνολο δουλεμένο από τον προπονητή να προσπαθεί διαρκώς να βάλει γκολ, την ίδια στιγμή ο αντίπαλος δε ξέρει από πού θα του ‘ρθει.

ΚΙΝΗΣΗ ΑΛΑ ΑΖΑΡ

Ο Αστέρας γλίτωσε από φάσεις, που μέχρι τώρα η ομάδα του λιμανιού έβρισκε δίχτυα και τελικά την «έπαθε» από μια εξαιρετική μπαλιά του Λάζαρου, που βρήκε τον Φορτούνη πάνω στην κίνηση αλα Αζάρ, να «σπάει» τη γραμμή άμυνας του Αστέρα, να κοντρολάρει και να τελειώνει για το 0-1. Οι ρόλοι απλά αντιστράφηκαν στο 0-2 και την κίνηση του Βέλγου παικταρά της Τσέλσι, την έκανε ο Χριστοδουλόπουλος για να λάβει τη συστημένη μπάλα από τον αρχηγό του.

Σε αυτό το σημείο και επειδή για πολλοστή φορά αναφέρθηκα στην ανάπτυξη και στους επιθετικογενείς παίκτες της ομάδας, βάζοντας –ορθά- μέσα σε αυτούς τους δυο ακραίους αμυντικούς, οφείλω να ξεκαθαρίσω ότι πολύ μεγάλο ρόλο για τα όσα πράττουν οι «ερυθρόλευκοι» στο χορτάρι παίζουν ο Γκιλιέρμε και ο δεύτερος που έχει δίπλα του. Όποιος κι αν είναι αυτός.

Ο Βραζιλιάνος παρουσιάζει κατακόρυφη άνοδο επιδόσεων, αγωνίζεται με τεράστια σιγουριά, έχει ηρεμία στις κινήσεις του και φαίνεται ξεκάθαρα ότι συνήθισε πια και προσαρμόστηκε απόλυτα στις ανάγκες της ομάδας. Συμπαθάτε με, αν σας έχω κουράσει εδώ και πολύ καιρό με τα όσα γράφω για τον Μαρτίνς. Όμως έχει φτιάξει μια ολοκαίνουργια ομάδα, που σπάνια ρίχνει το ρυθμό της.

Ο ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΝΣ

Ο Ολυμπιακός εκτός από το ότι κερδίζει, παίζει και καλό ποδόσφαιρο και είναι και πολύ προπονημένος. Οι παίκτες του έχουν ανάσες, δε κάνουν «κοιλιά» και καταφέρνουν αν κάποιος δε βρίσκεται στη βραδιά του, να τον καλύψουν οι υπόλοιποι. Αυτός είναι ο μεγαλύτερος θρίαμβος του προπονητή. Η γνώμη μου είναι, ότι σε μέσο όρο, όλους τους μήνες, ο Ολυμπιακός έχει παίξει την καλύτερη μπάλα στην Ελλάδα και είναι αυτός ο ίδιος που «πληρώνει» τις γκέλες του.

Μόνο το ματς με τον ΠΑΟΚ να είχαν κερδίσει στο Καραϊσκάκη (έχασαν δέκα κιλά γκολ), θα μιλάγαμε για άλλη βαθμολογία. H ψυχολογία όλης της ομάδας αντικατοπτρίζεται στην ενέργεια του Ποντένσε, που πέρασε τον μισό Αστέρα και μετά τους ξαναπέρασε, αλλά έχασε το γκολ. Ίσως να φαίνεται και παράξενο όπως το γράφω, όμως είναι η πραγματικότητα.

Έχουν τεράστια αυτοπεποίθηση πλέον οι παίκτες του Ολυμπιακού. Τολμώ να το γράψω γιατί το πιστεύω: Αν η ομάδα είχε ένα φορ - δολοφόνο και ίσως ένα γρήγορο στόπερ που δε κώλωνε πουθενά, τότε θα μπορούσε να ποντάρει και σε μια εξαιρετική πορεία στο Europa League. Την πήγα μακριά τη βαλίτσα, η ουσία είναι πως αν συνεχίσει έτσι ο Ολυμπιακός, θα περιμένει το ΑΕΚ - ΠΑΟΚ. Αυτός ο αγώνας θα κρίνει πολλά. Καταλαβαίνετε…

Photo credits: eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ολυμπιακός: Ανακοινώθηκε ο Λοντίγκιν!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ