OPINIONS

Μπάγερν - Ολυμπιακός: Σήκω όρθιος, πάτα γερά

EUROLEAGUE / ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος ήταν σίγουρος για το διπλό στο Μόναχο, περιμένει "άσο" την Πέμπτη και γράφει για το χρόνο που κερδίζει ο Μπλατ φέρνοντας και έναν παίκτη του γούστου του στον Πειραιά.

Ήταν ένα από τα χειρότερα παιχνίδια στην ιστορία της Ευρωλίγκας, αλλά και τι έγινε; Ενόχλησε κανέναν φίλο του Ολυμπιακού; Ελάτε τώρα, μην κοροϊδευόμαστε. Αυτή η διαβολοβδομάδα πρέπει να βρει χαμογελαστούς τους πάντες στον Πειραιά. Το έχουν ανάγκη, το χρειάζονται, το θέλει ο κόσμος, το έχει ανάγκη η βαθμολογία.

Και πάνω απ’ όλα, πρέπει ενόψει της μεταγραφής που θα γίνει, ο Μπλατ να πατήσει γερά, να αποκτήσει και αυτός την απαιτούμενη αυτοπεποίθηση και να δουλέψει πιο άνετα. Έτσι πάνε αυτά. Ένα χαμένο ματς στο ΟΑΚΑ, σίγουρα προκαλεί δονήσεις. Και μετά από μια αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό, όλοι χρειάζονται τον χρόνο τους. Ο Ολυμπιακός δεν είχε πολύ από αυτό.

Πήγε στη Γερμανία, πάλεψε, δούλεψε γενικά σωστά και πήρε το παιχνίδι. Σε ήρεμα νερά το κόκκινο βαπόρι. Ανάγκη τα ‘χει… Α και για να μην ξεχνιόμαστε, η Μπάγερν δεν είναι ομαδούλα. Οι Βαυαροί έχουν σημειώσει καλές νίκες , όμως μπροστά στον Ολυμπιακό δεν είχαν τύχη. Τρεις σερί ήττες είχε η ομάδα. Ήταν λογικό να κλονιστούν τα αποδυτήρια, να προβληματιστεί ο κόσμος, να υπάρξει εποικοδομητική κριτική.

Όλα χρειάζονται. Όλα είναι απαραίτητα. Μόνο καλύτερος μπορεί να γίνει ο Ολυμπιακός, δε θα σταματήσω να το λέω και να το γράφω. Δηλαδή τι χειρότερο να του συμβεί; Πρέπει απλά, να ηρεμήσουν όλοι, να δουν καθαρά, να βρουν ισορροπίες και ρόλους. Να γίνουν τα πάντα όπως τα ‘χει ανάγκη ο οργανισμός και αυτό θα βοηθήσει και τον Μπλατ και τους παίκτες να καταλάβουν που βρίσκονται. Δεν άλλαξαν ξαφνικά τα πάντα. Έχει δουλειά ο Ολυμπιακός. Από τη στιγμή που οι Αγγελόπουλοι μπήκαν μπροστά και είπαν στον προπονητή να βρει παίκτη, σημαίνει, ότι το κουμπί έχει γυρίσει.

Ο Σπανούλης και ο Στρέλνιεκς "καθάρισαν" αυτή την αναμέτρηση. Λέτε να "απάντησαν" στην αναμενόμενη μεταγραφή; Μπορεί και ναι… Όμως η περιφέρεια θέλει ενίσχυση. Γιατί όλοι οι αντίπαλοι δε παίζουν όπως οι Γερμανοί. Κρατήστε το και αυτό. Θα ‘ρθουν ξανά και οι πιο… ζόρικοι. Χάνει- κερδίζει, τον Ολυμπιακό φέτος δε θα τον βαρεθούμε ποτέ.

Η Μπάγερν στο πρώτο δεκάλεπτο είδε απέναντί της την κόκκινη άμυνα. Ο Μπλατ είχε κάθε λόγο να χαίρεται παρατηρώντας την επιθετικότητα των παικτών του ανασταλτικά. Όλα αυτά εφόσον περιορίστηκε και ο Ουίλιαμς. Για να γίνει αυτό χρειάστηκαν προσαρμογές και βέβαια, να αναγκαστεί ο Μιλουτίνοβ να κάνει το στόπερ και το λίμπερο μαζί. Ο Σέρβος είναι συγκινητικός δεν έχω να γράψω κάτι άλλο για αυτό το παιδί. Σε άμυνα και επίθεση. Ειλικρινά δε με ενδιαφέρει ακόμη και να βρίσκεται σε κακή βραδιά. Προσπαθεί, απέχει από κάθε είδος παικτικού προβλήματος έχει η ομάδα. Όταν έβρισκε στόχο από μακριά ο Ολυμπιακός, μπορούσε και να πάρει σκορ και προβάδισμα.

Τα προβλήματα των Πειραιωτών, παρουσιάστηκαν κυρίως στο 20λεπτο, όταν ο Μπλατ πήγε σε ένα σχήμα με Σπανούλη και τέσσερις ψηλούς. Εκεί δε δούλεψε κάτι. Λάθη και Άγιος ο Θεός με αποτέλεσμα οι Γερμανοί να βρουν λύσεις, να "πάρουν κεφάλι" και να ανεβάσουν την θερμοκρασία στον κόκκινο πάγκο. Η επιστροφή του Γκός, "άνοιξε" το παιχνίδι του Ολυμπιακού. Ο συγκεκριμένος παίκτης είναι παραπάνω από απαραίτητος, έτσι όπως θέλει να παίξει ο προπονητής. Έτρεξε έβγαλε δυο- τρεις μπάλες, ήρθαν εύκολοι πόντοι, λιποθύμησε ο αντίπαλος.

Αυτό είναι το μπάσκετ που θέλει να παίξει ο Μπλατ, απλά επιθυμεί περισσότερη πίεση, μιας και η συγκεκριμένη περιφέρεια (του Ολυμπιακού) ειδικά τώρα που λείπει ο Τουπάν υπολείπεται σε ενέργεια. Με 8 λάθη στο ημίχρονο ο Ολυμπιακός θα πρέπει να λέει και "ευχαριστώ" που πήγε προηγούμενος με τέσσερις πόντους στα αποδυτήρια. Το ροτέισον του Μπλατ ήταν συγκεκριμένο. Πίστεψε στον Στρέλνιεκς, αλλά ο Λετονός ήταν μια ταχύτητα πίσω στο ημίχρονο, ο Παπανικολάου έκανε λάθη, όμως οι Γερμανοί στον Ολυμπιακό, δε μπορούσαν να κάνουν τις εξυπνάδες που έκαναν σε άλλες ομάδες.

Παρότι προσπάθησαν με κάποια τρικ του Ράντονιτς να φέρουν τούμπα την κατάσταση στην τρίτη περίοδο, ο Ολυμπιακός δούλεψε καλά περιφερειακά στην άμυνά του και απλά κινδύνευε όταν ο Ουίλιαμς (τι "γλυκός" παίκτης) με τις αγαπημένες του πιρουέτες δημιουργούσε πανικό. Η απώλεια του δεκαλέπτου με δυο πόντους στο επιμέρους σκορ, ήταν το μικρότερο κακό.

Ο Λέντεϊ συνεχίζει να επιβεβαιώνει ότι ως 4αρι παίζει καλά και "σκοτώνει", ο Παπανικολάου λόγω τακτικής έμεινε ώρα στο "2", αλλά όσο παράδοξο και να φάνηκε, η ομάδα στην τελευταία περίοδο έπιασε τον σωστό ρυθμό με Σπανούλη- Στρέλνιεκς. Ο Βασίλης μοίρασε μπάλες, ο Λετονός βρήκε στόχο (επιτέλους υπάρχει!) και η ομάδα πήγε στο + 7. Εκεί όλα είχαν τελειώσει. Σας είπα ένα τραγικό παιχνίδι ήταν, αλλά τέτοια ώρα τέτοια λόγια. Πάρε το ματσάκι και σήκω φύγε. Κανείς δε θα θυμάται το πώς έπαιξαν.

Το αποτέλεσμα μένει και ο Ολυμπιακός έχει τεράστια ανάγκη τα αποτελέσματα. Μη λέμε τα ίδια. Ο Μπλατ είδε λοιπόν την ομάδα χωρίς Γκός και Μιλουτίνοβ να αυξάνει την διαφορά και να «ξεβγάζει τη μπουγάδα. Ήταν δεδομένο, ότι ο Ολυμπιακός θα επιστρέψει. Ήμουν βέβαιος, το ‘χα ξεκαθαρίσει το πρωί στον Sport24 Radio 103,3. Όταν είναι πεσμένοι, όταν είναι κάτω, όταν νομίζεις ότι θα τους αποτελειώσεις, αυτοί θα βρουν τρόπο να σηκωθούν όρθιοι. Και είπα και κάτι άλλο.

Θα κερδίσει τη Μπάγερν, θα κερδίσει και την Ρεάλ. Όχι με μαγικό μπάσκετ. Δεν μπορεί να το βγάλει στο παρκέ. Αλλά με το πείσμα του. Γιατί αυτό έχει, αυτό πρέπει να βγάλει. Πείσμα. Και με τον κόσμο που τώρα είναι απαραίτητος περισσότερο από ποτέ. Τα λέμε ξανά λοιπόν, μετά από το ματς με την «βασίλισσα»…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ