OPINIONS

Μη σταματάς Δικέφαλε

CHAMPIONS LEAGUE / ΣΕΛΤΙΚ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
AEK EUROKINISSI

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την ΑΕΚ που παραμένει αλύγιστη στην Ευρώπη, καθώς συμπλήρωσε αισίως 11 ματς αήττητη και βλέπει σεντόνι!

Τώρα είναι η μεγάλη πρόκληση! Τώρα που η ΑΕΚ κατάφερε να παραμείνει για 11ο συνεχόμενο ματς αήττητη στην Ευρώπη και να αποδράσει με σκορ πρόκρισης από τον «Παράδεισο» της Γλασκώβης. Βρήκε το κλειδί και δραπέτευσε, όταν όλες οι κατηγορίες ήταν εις βάρος της: Χαμένοι κομβικοί ποδοσφαιριστές τις ημέρες που προηγήθηκαν του ματς, ένας ακόμα εκτός λίγο πριν από την έναρξή του, (άδικη) αποβολή στο 57o λεπτό. Ε και;

Όταν έχεις αποκτήσεις το «know how», τότε δεν φοβάσαι. Ούτε θα αποτελέσει μομφή προς τον Ουζουνίδη αν επικαλεστώ τη δουλειά του Χιμένεθ στο ανασταλτικό κομμάτι αλλά και το τρικ με τον Λόπες ως χαφ, έστω κι αν προέκυψε από τη συγκυρία (Μάνταλος) της συγκυρίας (Μπογέ). Ίσα ίσα που ο έξυπνος και ευέλικτος προπονητής είναι εκείνος ο οποίος «ντριμπλάρει» τα δόγματα. Αυτός που ξέρει ότι σε κάθε καλοκαιρινό ευρωπαϊκό ξεκίνημα, το δρόμο τον έχει χαράξει ο προηγούμενος.

Ο επόμενος, φέρνει τις βελτιώσεις. Καθοριστικές! Τον αναγεννημένο Κλωναρίδη ο οποίος αποδείχθηκε καθοριστικός πείθοντας ότι η εμφάνισή του στο φιλικό με τη Γαλατά δεν ήταν ένα πυροτέχνημα. Τον ακομπλεξάριστο Γαλανόπουλο που μέχρι να αποβληθεί, έκανε το ματς της (έως σήμερα) καριέρας του, με πάσες που σε άλλα ματς δεν επιχειρούσε και πρωτοβουλίες που δεν αναλάμβανε. Τον επιβλητικό Οικονόμου, ο οποίος μετά την αδράνεια στη φάση του σκωτσέζικου γκολ, καθώς ο προσωπικός αντίπαλός του, το έβαλε με πλάτη στο τέρμα, πραγματοποίησε ηγετική εμφάνιση, επιπέδου Τσιγκρίνσκι.

Η ΑΕΚ μπήκε στο ματς με πολλή καλοκαιρινή δουλειά γύρω από τον Μάνταλο, αναβαθμισμένο σε πολύ πιο κομβικό ρόλο, αλλά δίχως τον ίδιο τον αρχηγό της στο γήπεδο. Χωρίς τον Τσιγκρίνσκι που πέρυσι πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις στο Γιουρόπα Λιγκ. Έχασε τον Μπογέ στην προθέρμανση, ενώ οι δύο άλλες μεταγραφές που τόσο καθυστέρησαν, δεν ήταν έτοιμοι για ενδεκάδα.

Κοινώς παρέταξε απέναντι στη Σέλτικ όλα όσα έμαθε πέρυσι στην άμυνα και τις φρέσκες πινελιές του Μαρίνου στο μεσοεπιθετικό κομμάτι. Η δύναμη της παρέας, η μεγάλη θέληση για να αποδείξουν ότι όλα τα περυσινά ευρωπαϊκά επιτεύγματα αποτέλεσαν τη βάση για εξίσου σπουδαία ή και μεγαλύτερα ακόμα, η ηρεμία που χαρακτηρίζει άπαντες μετά την κατάκτηση του τίτλου ύστερα από 24 χρόνια. Έπαιξαν όλα το ρόλο τους.

Οι παίκτες της ΑΕΚ παίζουν για να το χαρούν. Αν βάλεις κάτω τις αμοιβές των παιδιών που ξεκίνησαν μαζί από τη Β΄ Εθνική σε συνδυασμό με όσα έχουν πετύχει αυτά τα χρόνια, θα διαπιστώσεις την εξιστόρηση μιας πολύ όμορφης ποδοσφαιρικής ιστορίας.

Και τώρα, η μεγαλύτερη πρόκληση όλων. Η συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ μετά από 12 χρόνια. Η ΑΕΚ απέχει τρία ματς από αυτήν, αλλά σαν να μου μοιάζει με ένα. Αυτό της ερχόμενης Τρίτης στο ΟΑΚΑ, πιο δύσκολο από το χθεσινό γιατί ο αντίπαλος έχει ρέστα να παίξει και ποιότητα για να υποστηρίξει την απαίτηση που για εκείνον δημιουργήθηκε. Βήμα, βήμα, η ΑΕΚ ψάχνει ακόμα μία υπέρβαση. Θα πρέπει να συμφωνήσετε, είναι μοναδική στο να τις καταφέρνει τα τελευταία χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

"Άντεξε" στη Γλασκώβη η ΑΕΚ, παλικαρίσιο 1-1 με τη Σέλτικ
Ουζουνίδης: "Τώρα εξαρτάται από εμάς"

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ