Texas Hold'em: Οδηγός επιβίωσης για τα μεγάλα online τουρνουά

Τα απαραίτητα tips για να επιβιώσεις στα μεγάλα τραπέζια Texas Hold'em Poker.

Τα μεγάλα διαδικτυακά τραπέζια του Texas Hold’em Poker είναι η απόλυτη πρόκληση για κάθε παίκτη που σέβεται τον εαυτό του και θέλει να χτίσει ένα σοβαρό stack. Σίγουρα δεν μιλάμε για τραπέζια στα οποία μπορεί ο καθένας να μπει με το "καλημέρα".

Η υπομονή επιβραβεύει

Κάθε μεγάλο online τουρνουά πρέπει να το αντιμετωπίζεις ως μαραθώνιο κι όχι ως σπριντ. Επομένως, πρέπει να οπλιστείς με αρκετή υπομονή μέχρι να φτάσεις στον τελικό σου στόχο. Προφανώς κι αυτό δεν σημαίνει ότι θα πετάς κάθε σου φύλλο μέχρι να έρθουν άσσοι, αλλά δεν γίνεται και να μαζέψεις μονομιάς όλες τις μάρκες του τραπεζιού. Σιγά σιγά.

Και η μελέτη του τραπεζιού επίσης

Είναι πολύ καλό να παρατηρείς όσα συμβαίνουν στο τραπέζι ανά πάσα στιγμή. Πρέπει να ξέρεις πόσες μάρκες έχει ο αντίπαλός σου πριν ποντάρεις, καθώς εξαρτώνται πάρα πολλά από το ποσό που έχει στα χέρια του. Επίσης, πρέπει σε κάθε γύρο να αρχίζει να τους αποκωδικοποιείς όλο και περισσότερο. Πώς παίζουν και γιατί οδηγούνται σε κάθε κίνηση. Θα σε βοηθήσει να βγεις κερδισμένος από το τραπέζι.

Η θέση έχει σημασία

Προφανώς και η θέση στη σειρά πονταρίσματος σε σχέση με άλλους παίκτες έχει τεράστια σημασία. Κάποιος που βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις του τραπεζιού μπορεί να έχει καλύτερη εικόνα για το τι γίνεται. Αντίθετα, κάποιος που παίρνει αποφάσεις πρώτος έχει ένα ντισαβαντάζ.

Μην αναλώνεσαι σε συζητήσεις

Η αλήθεια είναι πως πολλοί παίκτες μετά από κάθε τους νίκη τονώνονται με αυτοπεποίθηση και θέλουν να το παίξουν “δάσκαλοι” στους άλλους, επισημαίνοντάς τους τα λάθη τους. Πραγματικά δεν υπάρχει καμία ανάγκη να μπεις σε μια τέτοια διαδικασία. Πιο πολύ θα σε ‘χαλάσει’ παρά θα δώσει έξτρα πόντους στη νίκη σου. Μην χάνει το χρόνο σου με αυτά. Το παιχνίδι μας νοιάζει.

Καλύτερα raise παρά call

Γενικά δεν χρειάζεται να είσαι ο πιο παθητικός παίκτης του τραπεζιού. Επέλεξε σημεία που σε “παίρνει” να ποντάρεις δυνατά και δείξε την επιθετικότητά σου. Αν έχεις σχετικά καλό φύλλο προτίμησε να κάνεις raise αντί για call. Μπορεί να σε τρομάζει λίγο αυτή η αντιμετώπιση του παιχνιδιού αν δεν έχεις αποκτήσει μεγάλη αυτοπεποίθηση, αλλά και η τύχη τους τολμηρούς θα βοηθήσει.

Μακριά από το τιλτ

Στην ορολογία του πόκερ το ‘τιλτ’ είναι αυτό που φοβίζει κάθε παίκτη κι αυτό που θέλουμε να αποφύγουμε ειδικά στα μεγάλα τουρνουά. Ουσιαστικά, περιγράφει την κατάσταση κατά την οποία ο παίκτης χάνει τον έλεγχο μετά από συνεχόμενα κακά χέρια και ήττες που κοστίζουν χρήματα. Σε όλους μπορεί να συμβεί. Δεν χρειάζεται εκνευρισμός, θέλει υπομονή, συγκέντρωση και θα ανακάμψεις. Αλλιώς, τα τιλτ θα συνεχίζουν.

Με μέτρο οι μπλόφες

Στα μεγάλα τουρνουά οι παίκτες που παίρνουν μέρος έχουν μια σχετική εμπειρία. Επομένως, δεν πρέπει να αναλωθείς σε ανόητες μπλόφες, τις οποίες και θα περιμένουν και θα είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουν. Πρέπει να ξέρεις πότε θα την κάνεις και να έχεις βάσιμη εκτίμηση ότι θα πετύχει. Επίσης, μην βλέπεις κάθε ποντάρισμα των αντιπάλων σου σαν μπλόφα. Θα την πατήσεις.

"Διάβασε" τα φύλλα των αντιπάλων

Στο Texas Hold’em δεν είναι όλα τύχη. Ίσα ίσα που οι ‘διαβασμένοι’ παίκτες είναι αυτοί που κερδίζουν μακροπρόθεσμα μεγάλα ποσά και όχι οι τυχεροί. Κάθε σου κίνηση πρέπει να είναι βασισμένη σε κάποιο read, σε κάποια εκτίμηση δηλαδή σχετικά με το τι μπορεί να κρατάει ο αντίπαλός σου. Αυτό προϋποθέτει να έχεις παρατηρήσει φυσικά τα πάντα που συμβαίνουν γύρω σου.

Θέλει συγκέντρωση

Όπως σου γράψαμε και πιο πάνω, τα μεγάλα online τουρνουά είναι μαραθώνιος. Πρέπει να γνωρίζεις από πριν ότι για να φτάσεις στον τελικό σου στόχο, αυτό προϋποθέτει να παραμείνεις συγκεντρωμένος από τέσσερις μέχρι και οκτώ ώρες. Αν για τον οποιονδήποτε λόγο δεν αισθάνεσαι καλά ή έτοιμος για μια τέτοια μάχη, μην παίξεις. Τα online τουρνουά θα βρίσκονται πάντα εκεί και μόλις νιώσεις έτοιμος μπορεί να διεκδικήσεις το μεγάλο έπαθλο.

Το τελικό τραπέζι

Καλό είναι να φτάνεις σε θέσεις που κερδίζουν κάποια έπαθλα, αλλά ας μη γελιόμαστε. Ο στόχος για τον οποίο ξεκίνησες να παίζεις σε κάποιο μεγάλο τουρνουά είναι η πρώτη θέση. Είναι η πρωτιά στο τελικό τραπέζι και φυσικά το να μαζέψεις όλο το χρήμα. Για να φτάσεις ως εδώ και να τα καταφέρεις, όμως, χρειάζεσαι τρία απαραίτητα στοιχεία στο παιχνίδι σου. Υπομονή, συγκέντρωση και καλά ‘διαβάσματα’. Αν γίνεις master αυτών των στοιχείων, τότε σίγουρα θα έρθει και το μεγάλο έπαθλο.

 

 
SHARE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK

 

HIGHLIGHTS

21+ Παίξτε Υπεύθυνα. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας.

ΚΕΘΕΑ 2109237777.

21+ Παίξτε Υπεύθυνα. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας.

ΚΕΘΕΑ 2109237777.