Πέντε μεγάλες αλήθειες για το πόκερ

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το πόκερ για να βελτιωθείς και να εξελιχθείς.

Υπάρχουν αρκετά πράγματα για τα οποία υπερηφανεύεται ένας άνδρας. Είναι τρομερός οδηγός, έχει εξαιρετικές επιδόσεις στο κρεβάτι "και αν δεν με πιστεύεις, ρώτα την... τάδε να σου πει" και φυσικά δεν υπάρχει καλύτερος παίκτης πόκερ απ' αυτόν. Το τι ισχύει και τι όχι, φαίνεται πάντα στην πράξη. Το πόκερ πάντως είναι ένα από τα δημοφιλέστερα παιχνίδια παγκοσμίως και μπορείς να μάθεις πέντε βασικές αλήθειες για να γίνεις πολύ καλύτερος.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ

Το πόκερ δεν είναι παιχνίδι συνδυασμών και δεν κερδίζεις αν βγάλεις τους πιο θεαματικούς συνδυασμούς. Στόχος σου είναι να κερδίσεις όσο περισσότερες μάρκες/χρήματα μπορείς. Το αν το καταφέρεις με ένα απλό ζευγάρι ή με καρέ δεν έχει διαφορά. Ένας αρχάριος παίκτης δυσκολεύεται να το κατανοήσει και αν έχει την παραμικρή πιθανότητα να βγάλει έναν θεαματικό συνδυασμό, θα κάνει το λάθος να τον κυνηγήσει. Συνήθως δεν του βγαίνει σε καλό και χάνει.

ΤΑ ΠΟΣΑ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑΤΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

Το πόκερ είναι παιχνίδι επένδυσης-κέρδους. Στοιχηματίζεις ένα ποσό, με σκοπό να κερδίσεις το pot. Αυτό που έχει την μεγαλύτερη σημασία δεν είναι τόσο τα φύλλα που κρατάνε οι παίκτες, αλλά τα ποσά που έχουν μπροστά τους και το ποσό που έχει ήδη πονταριστεί στο τραπέζι σε κάθε χέρι. Αυτά καθορίζουν την μαθηματική αναλογία επένδυσης-κέρδους και δείχνουν αν κάποιο συγκεκριμένο ποντάρισμα είναι σωστό ή λάθος. Ένας καλός παίκτης μπορεί να το "διαβάσει" και να κερδίσει ένα pot, αφού μπορεί να αντιληφθεί πράγματα για το φύλλο του άλλου.

ΤΟ ΠΟΚΕΡ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΛΑΘΩΝ

Το κέρδος βγαίνει από τα λάθη των αντιπάλων. Ακόμα και ο καλύτερος παίκτης κάνει λάθη. Κάνει όμως λιγότερα ή μικρότερα λάθη από τους υπόλοιπους. Μην περιμένεις ότι δεν θα κάνεις λάθη. Πρέπει να μάθεις να αγαπάς τα λάθη σου, να τα αναζητάς και να χαίρεσαι όταν τα βρίσκεις, γιατί μόνο έτσι θα έχεις την ευκαιρία να βελτιώσεις το παιχνίδι σου. Να έχεις πάντα στο μυαλό σου ότι ακόμα και οι τοπ παίκτες πόκερ, κάνουν λάθη πολλές φορές που μπορεί να μην τα έκανες ούτε εσύ ο ίδιος. Βέβαια, αυτή η πιθανότητα είναι αρκετή μικρότερη, όμως συμβαίνει. Σημασία έχεις να βγάζεις πράγματα από τα λάθη σου και να τα μετατρέπεις σε πλεονέκτημα.

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΟΚΕΡ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΙΧΤΕΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ

Ας πούμε ότι παίζεις κορώνα-γράμματα και ποντάρεις 1 ευρώ στα γράμματα. Η πιθανότητα να έρθει γράμματα, είναι ίδια με την πιθανότητα να έρθει κορώνα και άρα πρόκειται για παιχνίδι μηδενικής ενδεχόμενης αξίας. Η πιθανότητα να έρθει κορώνα, προς την πιθανότητα να έρθει γράμματα, είναι 1 προς 1. Αν όμως ποντάρεις 1 ευρώ, αλλά όταν κερδίζεις, παίρνεις καθαρό κέρδος, 1,10 ευρώ, τότε αυτό δεν είναι τζόγος, αλλά επάγγελμα. Είναι λογικό κάποιοι παίκτες να παίρνουν πιο συχνά σωστές αποφάσεις σε σχέση με τους αντιπάλους τους και άρα να παίζουν με μαθηματικό πλεονέκτημα. Αυτοί οι παίκτες είναι σαν να παίζουν κορώνα-γράμματα, όπου όποτε χάνουν πληρώνουν 1 ευρώ, αλλά όποτε κερδίζουν, παίρνουν 1,10 ευρώ. Όσο περισσότερο παίζουν, τόσο πιο πολύ θα επιβεβαιώνεται το μαθηματικό τους πλεονέκτημα.

ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΗΜΙΤΕΛΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

Πρόκειται για ένα παιχνίδι ημιτελών πληροφοριών. Ο παίκτης έχει στην διάθεσή του μια σειρά από ημιτελείς πληροφορίες και προσπαθεί να επιλέξει την καλύτερη δυνατή κίνηση με βάση τα δεδομένα που έχει μπροστά του. Αυτά που γνωρίζει ο παίκτης, είναι τα φύλλα που έχει στα χέρια του, αυτά που έχουν ανοίξει στο τραπέζι, τα ποσά που έχουν μπροστά τους οι παίκτες, τα -μέχρι εκείνη την στιγμή- πονταρίσματα και το σύνολο των πονταρισμένων. Την ίδια ακριβώς στιγμή δεν γνωρίζει τα φύλλα που μένουν να ανοίξουν, τα φύλλα των αντιπάλων και τα μελλοντικά πονταρίσματά τους. Για όσα δεν γνωρίζει ένας παίκτης πόκερ, πρέπει να κάνει συνεχώς εκτιμήσεις. Οι εκτιμήσεις γίνονται με βάση τις διαθέσιμες πληροφορίες και σχεδιάζει την παρτίδα με βάση αυτές. Για να κάνει κάποιος σωστές εκτιμήσεις, πρέπει να αναζητά συνεχώς νέα στοιχεία, νέες πληροφορίες. Κι αυτό θέλει αρκετή δουλειά.

 

 
SHARE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK

 

HIGHLIGHTS

21+ Παίξτε Υπεύθυνα. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας.

ΚΕΘΕΑ 2109237777.

21+ Παίξτε Υπεύθυνα. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας.

ΚΕΘΕΑ 2109237777.