Οι κανόνες του Blackjack

Αυτά που πρέπει να ξέρεις πριν καθίσεις σε ένα τραπέζι online casino για να παίξεις Blackjack.

Σίγουρα, λίγο έως πολύ όλοι μας έχουμε μία γενική εικόνα για το Blackjack. Ποιοι είναι όμως οι κανόνες του και ποια η ορολογία του παιχνιδιού; Αυτές τις απαντήσεις θα πάρες στις επόμενες λέξεις.

Το βασικό που πρέπει να γνωρίζεις είναι ότι υπάρχουν πολλές παραλλαγές του παιχνιδιού και κάθε μία από αυτές έχει τις διαφορές της. Αυτές αφορούν κυρίως στον τρόπο που μοιράζονται τα φύλλα και ποια από αυτές μένουν κλειστά και ποια ανοικτά. Πριν ξεκινήσεις να παίζεις φρόντισε να ενημερωθείς λεπτομερώς για τις διαφορές που υπάρχουν σε κάθε παραλλαγή.

Πάμε να δούμε όμως τους βασικούς κανόνες. Πρώτα απ’ όλα πριν κάτσεις σε κάποιο τραπέζι πρέπει να ξέρεις πόσες τράπουλες υπάρχουν, πόσο είναι το μίνιμουμ και πόσο το μάξιμουμ ποντάρισμα, αλλά και το πόσο πληρώνει ο dealer (3 προς 2, 6 προς 5 κλπ. Κλπ). Αυτά είναι πράγματα που τα μαθαίνεις από την αρχή.

Αρχή παιχνιδιού: Πριν ξεκινήσει ένας γύρος τοποθετείς το ποντάρισμά σου στα κουτιά (θέσεις πονταρίσματος). Αφού τοποθετηθούν όλα τα πονταρίσματα, θα μοιραστούν δύο ανοικτά φύλλα στους παίκτες μπροστά στα κουτιά τους κι ο ντίλερ θα λάβει είτε ένα φύλλο (European) είτε δύο φύλλα με το ένα να είναι ανοικτό και το άλλο κλειστό (Atlantic City), ανάλογα με την παραλλαγή που παίζουν.

Στόχος παιχνιδιού: Ένας και ξεκάθαρος να νικήσεις τον Dealer. Αυτό μπορεί να γίνει με δύο τρόπους.  Ο πρώτος είναι να έχεις άθροισμα φύλλων μεγαλύτερο από εκείνο του dealer και μέχρι 21. Ο δεύτερος είναι να έχεις εσύ άθροισμα μέχρι και 21 και ο dealer να καεί (να φτάσει δηλαδή 22 και πάνω).

Οι αξίες των φύλλων: Κάθε φύλλο από το δύο μέχρι το δέκα έχει την αναγραφόμενη αξία. Οι βαλέδες, οι ντάμες και οι ρηγάδες έχουν και εκείνα αξία δέκα, ενώ ξεχωριστή κατηγορία αποτελεί ο άσος αφού έχει διπλή αξία. Μπορεί να μετρήσει τόσο ως ένα, όσο και ως έντεκα.

Το καθαρό blackjack:  Το ανώτερο φύλλο που μπορείς να έχει είναι να κάνεις blackjack, δηλαδή να φτάσεις σε άθροισμα 21 με μόλις δύο φύλλα. Εκείνα που σο μοιράζει στην αρχή του παιχνιδιού ο dealer. Για να συμβεί αυτό υπάρχει μόνο ένας τρόπος να έχεις άσο και ένα φύλλο με αξία δέκα (δέκα, βαλέ, ντάμα ή ρήγα). Σε αυτή την περίπτωση το χειρότερο αποτέλεσμα είναι η ισοπαλία σε περίπτωση που ο dealer κι εκείνος καταφέρει να κάνει blackjack σε δύο μόνο φύλλα.

Πώς πληρώνεσαι και πως χάνεις: Στους βασικούς κανόνες του παιχνιδιού τα πράγματα είναι απλά. Εάν έχεις blackjack από το χέρι τότε συνήθως πληρώνεσαι τρία προς δύο, αυτό σημαίνει πως εάν ποντάρεις δύο ευρώ, τότε παίρνεις πίσω πέντε (αυτά που πόνταρες σύν άλλα τρία). Σε περίπτωση που καταφέρεις κερδίσεις τον dealer χωρίς καθαρό blackjack τότε διπλασιάζεις το ποντάρισμά σου. Η ισοπαλία σου επιστρέφει το ποντάρισμά σου, ενώ εάν κερδίσει ο dealer τότε χάνεται και το ποντάρισμά σου.

Η ΟΡΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ

Hit (Τραβάω):  Όταν το λες ή το επιλέγεις αυτό ζητάς από τον dealer να ανοίξει ακόμα ένα φύλλο. Κάθε φορά που ζητάς φύλλο ο dealer ανοίγει ένα το οποίο προστίθενται στα αρχικά σου μέχρι να σταματήσεις, να συμπληρώσεις 21 ή υψηλότερη αξία στην οποία καίγεσαι και χάνεις.

Stand (Σταματώ): Μπορείς οποιαδήποτε στιγμή να σταματήσεις να τραβάς φύλλα αρκεί το άθροισμα των φύλλων σου να φτάνει μέχρι και το 21.

Split (Χωρίζω):  Όταν τα πρώτα δύο φύλλα που παίρνεις έχουν την ίδια αξία τότε μπορείς να τα «χωρίσεις»  και να δημιουργήσεις ένα δεύτερο χέρι. Τόσο το πρώτο όσο και το δεύτερο χέρι παίζουν αμφότερα κόντρα στον dealer.

Double Down (Διπλασιασμός): Κατά τη διάρκεια του γύρου μπορείς να τοποθετήσεις ένα επιπλέον ποντάρισμα, ίσο με το αρχικό, ως αντάλλαγμα για ένα επιπλέον φύλλο για το χέρι/τα χέρια σου, μετά το οποίο θα σταματήσεις αυτόματα.

ΟΡΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ

Υπάρχουν όμως και άλλες ορολογίες τις οποίες μπορείς να συναντήσεις παίζοντας διάφορες παραλλαγές του blackjack. Ακολουθούν οι δύο πιο συχνές:

Insurance (Ασφάλεια): Σε περίπτωση που έχει καθαρό blackjack (δηλαδή με τα δύο φύλλα που έχεις στο χέρι) και ο dealer έχει άσο τότε μπορείς να πάρεις την ασφάλεια. Τι σημαίνει αυτό; Μπορείς να ποντάρεις μισό από το αρχικό σου ποσό πονταρίσματος και να λάβεις πληρωμή 2:1 αν έρθει blackjack στον dealer. Εάν και εκείνος κάνει blackjack, τότε θα πάρεις πίσω όλα τα χρήματά σου.

Surrender (Παραίτηση): Σε συγκεκριμένες παραλλαγές παιχνιδιού, μπορεί να χάσεις το μισό ποντάρισμά σου και να τελειώσεις την παρτίδα άμεσα.

 

 

 
SHARE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK

 

HIGHLIGHTS

21+ Παίξτε Υπεύθυνα. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας.

ΚΕΘΕΑ 2109237777.

21+ Παίξτε Υπεύθυνα. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας.

ΚΕΘΕΑ 2109237777.