ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Υπερ-αυτοκίνητο 1.800 ηλεκτρικών... ίππων

Υπερ-αυτοκίνητο 1.800 ηλεκτρικών... ίππων

Ο Βρετανός κατασκευαστής Dendrobium Automotive Limited, ξετρέλανε το κοινό του Salon Prive που έγινε στο Blenheim Palace, με το υπερ-αυτοκίνητο που παρουσίασε.

Αυτό είναι το μοναδικό, ολοκαίνουργιο, αμιγώς ηλεκτρικό υπερ-αυτοκίνητο Dendrobium D-1 που εντυπωσίασε τους επισκέπτες στο Salon Privé 2018.

Η Dendrobium D-1, δίνει έμφαση στην τεχνολογία και στην προστασία του περιβάλλοντος και έχει αναπτυχθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο με την υποστήριξη και την τεχνογνωσία της φημισμένης εταιρίας Formula 1 Williams Advance Engineering.

Με το βάρος του αμαξώματος από ανθρακονήματα στα μόλις 1.750 κιλά, καταγράφει εντυπωσιακές γραμμικές επιδόσεις. Η ελαφριά κατασκευή του D-1 βασίζεται σε μια μοναδική στήλη άνθρακα Protocell, η οποία έχει κατασκευαστεί επιδέξια ώστε να βασιστούν και οι επόμενες γενιές αυτοκινήτων e-performance Dendrobium.

Εκτός από την προηγμένη τεχνολογία, ξεχωρίζει το μοναδικό σύστημα ανοίγματος των θυρών, Bio-Aerial Locomotion, το οποίο εμπνέεται από το φυτό ορχιδέας Dendrobium, το οποίο αναπτύσσεται με φυσικό τρόπο, και δίνει το όνομά του στη νέα βρετανική εταιρεία.

Υπερ-αυτοκίνητο 1.800 ηλεκτρικών... ίππων

Το εσωτερικό του D-1 έχει σχεδιαστεί γύρω από τον οδηγό ως το απόλυτο κέντρο προσοχής. Σε αντίθεση με το κυρίως μαύρο εσωτερικό περίβλημα από ανθρακονήματα, το σπορ, κόκκινο κάθισμα, διαθέτει ραφές και μοτίβα εμπνευσμένα από ανθρώπινες μυϊκές ίνες.

Η ομάδα σχεδιασμού του Dendrobium είχε εννοιολογικά σκίτσα μιας ηλεκτρικής υπερ-κατασκευής από τα μέσα της δεκαετίας του '90, ένα όραμα που ήταν πολλά χρόνια μπροστά από το χρόνο του. Καθώς η ηλεκτρική τεχνολογία έχει προχωρήσει, η Dendrobium μπόρεσε να επανεξετάσει αυτό το όραμα και τώρα, καθώς η εταιρεία ξεκινά την επαναστατική της παγκόσμια στρατηγική για την ηλεκτρική κινητικότητα.

Πριν από τα πρώτα παραδείγματα παραγωγής του ηλεκτρικού D-1 των 1.800 hp, θα παρουσιαστούν σύντομα αρκετές σημαντικές και συναρπαστικές εξελίξεις στην Dendrobium Automotive, με πλήρη στοιχεία που θα επιβεβαιωθούν τους επόμενους μήνες.

Η εταιρεία σχεδιάζει επίσης και τις δικές της κυψέλες αποθήκευσης ενέργειας, μοναδικά συστήματα καλωδίωσης και σύνδεσης, καθώς και λογισμικό ADAS...

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ