ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Χάμιλτον και Cupra μπαίνουν στο πρωτάθλημα Extreme E

Χάμιλτον και Cupra μπαίνουν στο πρωτάθλημα Extreme E

Ο 6 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Φόρμουλα 1, Λιούις Χάμιλτον, ίδρυσε δική του ομάδα στο νεοσύστατο πρωτάθλημα με ηλεκτρικά, off-road μοντέλα.

Εντυπωσιακά είναι τα νέα, από το ολόφρεσκο πρωτάθλημα Exptreme E, το οποίο πρόκειται να ξεκινήσει σε 129 ημέρες από σήμερα, δηλαδή 23 Ιανουαρίου 2021 στο Ντακάρ της Σενεγάλης. Το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί με αγώνες σε Σαουδική Αραβία (6-7 Μαρτίου), Νεπάλ (14-15 Μαϊου), Γκρίνλαντ (28-29 Αυγούστου) και Βραζιλία (30-31 Οκτωβρίου). Ουσιαστικά οι αγώνες θα διεξαχθούν σε αρκτική, έρημο, τροπικό δάσος, παγετώνα και παράκτια μέρη!

Το ενιαίο πρωτάθλημα ηλεκτρικών, off-road αυτοκινήτων, έχει ως όχημα το ODYSSEY 21 E-SUV, ένα αμάξωμα κατασκευασμένο από τη Spark Racing Technology. Εφοδιάζεται με μια επαναστατική μπαταρία της Williams Advanced Engineering 400kW (550hp), έχει βάρος 1650 κιλά και πλάτος 2,3 μέτρα. Βασίζεται σε σωληνοειδές πλαίσιο από κράμα χάλυβα ενισχυμένο με νιόβιο και τα ελαστικά που φορά είναι της Continental, τα πιο ακραία που έχει κατασκευάσει ποτέ η εταιρεία. Μπορεί να επιταχύνει στα 0-100 χλμ./ώρα σε 4,5 δευτερόλεπτα και να κινηθεί σε κλίσεις έως και 130%. Προφανώς δεν μοιάζει με οτιδήποτε άλλο!

Τώρα, ως προς τα νέα, ο 6 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Φόρμουλα 1, Λιούις Χάμιλτον, ίδρυσε δική του ομάδα στο νεοσύστατο πρωτάθλημα και την ονομάζει X44, χρησιμοποιώντας τον αριθμό του μονοθεσίου του στη Φόρμουλα 1.

Χάμιλτον και Cupra μπαίνουν στο πρωτάθλημα Extreme E

"Είμαι ενθουσιασμένος που θα παίξω έναν διαφορετικό ρόλο σε αυτό το πρωτάθλημα, που ταιριάζει με το όραμά μου για μια πιο βιώσιμη και ισότιμη ζωή στον κόσμο. Το Extreme E με άρεσε πραγματικά λόγω της περιβαλλοντικής του εστίασης. Ο καθένας από εμάς έχει τη δύναμη να κάνει τη διαφορά, και αυτό σημαίνει τόσο πολύ για μένα που μπορώ να χρησιμοποιήσω την αγάπη μου για τους αγώνες, μαζί με την αγάπη μου για τον πλανήτη μας, για να έχουν θετικό αντίκτυπο", είπε ο Βρετανός.

Πέραν του Λιούς Χάμιλτον, και η Cupra, θυγατρική εταιρεία της Seat, που εξειδικεύεται σε σπορ, ηλεκτρικά, κυρίως μοντέλα, θα συνεργαστεί με την ομάδα ABT Sportsline, συνδράμοντας με την ένταξη μίας ομάδας μηχανικών και οδηγών.

Εξάλλου, η Cupra, γιόρτασε τα επίσημα εγκαίνια του πρώτου CUPRA Garage στην Ευρώπη, στην πόλη του Αμβούργου, το οποίο προστίθεται στα 105 συνολικά σημεία πώλησης της μάρκας.

Καταλήγοντας, οι ομάδες που έχουν ανακοινωθεί για το νέο πρωτάθλημα Extreme E, είναι οι: X44, Chip Ganassi Racing και Andretti United (ΗΠΑ), AΒΤ και HWA (Γερμανία), Techeetah (Ινδονησία), QEV Technologies (Ισπανία) και η βρετανική Veloce Racing.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ