ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

VW Golf GTI TCR: Το αγωνιστικό του λαού

VW Golf GTI TCR
Volkswagen Motorsport Tracktest
Oschersleben 2017
VW Golf GTI TCR Volkswagen Motorsport Tracktest Oschersleben 2017 VOLKSWAGEN

Με το Golf GTI TCR η Volkswagen πετυχαίνει να αναδείξει τις μεγάλες τεχνικές και αγωνιστικές δυνατότητες του GTI παραγωγής.

Το Golf GTI TCR είναι ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο "του κουτιού", με 350 ίππους. Η Volkswagen το προσφέρει έτοιμο, για όσους θέλουν να αγωνιστούν στην πίστα και στα πρωταθλήματα Τουρισμού σε όλον τον κόσμο: με κλωβό ασφαλείας (roll cage), αγωνιστικό κάθισμα, μια τεράστια πίσω πτέρυγα, μεγάλες αεροδυναμικές προσθήκες που αυξάνουν το πλάτος κατά 15 εκατοστά, αγωνιστική ανάρτηση και ζάντες 18 ιντσών, καθώς και εγκεκριμένο από τη FIA δοχείο καυσίμου ασφαλείας.

Με το Golf GTI TCR η Volkswagen πετυχαίνει να αναδείξει τις μεγάλες τεχνικές και αγωνιστικές δυνατότητες του GTI παραγωγής διότι η εκδοχή TCR φυσικά βασίζεται στην ίδια -προηγμένη και τροποποιημένη- πλατφόρμα MQB, και χρησιμοποιεί και τον ίδιο δίλιτρο τετρακύλινδρο κινητήρα παραγωγής. Με ορισμένες μικρές επεμβάσεις, βεβαίως, που ανεβάζουν την ισχύ στους 350 ίππους που μεταφέρονται στους εμπρός τροχούς μέσω σειριακού κιβωτίου 6 σχέσεων. Η ιπποδύναμη ανέβηκε στα ύψη, στην αναβαθμισμενη εκδοχή Golf GTI TCR, ενόψει του 2018, η οποία περιλαμβάνει όλο το ανασχεδιασμένο ρύγχος της έκδοσης GTI παραγωγής.

VW Golf GTI TCR, VW Golf GTI
Volkswagen Motorsport Tracktest
Oschersleben 2017
VW Golf GTI TCR, VW Golf GTI Volkswagen Motorsport Tracktest Oschersleben 2017 VOLKSWAGEN

Ο όμιλος VW είχε ήδη εμπειρία από το Seat Leon Cup Racer, του οποίου η μεγάλη επιτυχία σε αγώνες πίστας σε όλο τον κόσμο ενέπνευσε και τους μηχανικούς στη Γερμανία για την αντίστοιχη έκδοση του Golf. Με την πρώτη αγωνιστική εκδοχή του, η γερμανική εταιρεία κατέκτησε φέτος τους τίτλους σε πρωταθλήματα όπως το TCR International Series, τα TCR Asia και TCR Iberico, ενώ κέρδισε την κλάση TCR καθώς και ισχυρότερα αυτοκίνητα του πρωταθλήματος αντοχής VLN στην "πράσινη κόλαση" του γερμανικού Nurburgring Nordschleife…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ