ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Βραβευμένο σε ασφάλεια το νέο Hyundai Kona

Βραβευμένο σε ασφάλεια το νέο Hyundai Kona
MEINELT

Με την υψηλότερη βαθμολογία αξιολογήθηκε το ολοκαίνουργιο Hyundai Kona, από τον ανεξάρτητο οργανισμό αξιολόγησης οχημάτων Euro NCAP.

Το συμπαγές SUV της κορεατικής μάρκας, έρχεται στην Ελλάδα τον Μάρτιο με «πακέτο» ενεργητικής ασφάλειας Hyundai SmartSense, που διαθέτει ένα ευρύ φάσμα χαρακτηριστικών, όπως τo σύστημα υποβοήθησης διατήρησης της λωρίδας (Lane Keeping Assist-LKA).

Το σύστημα προειδοποιεί τον οδηγό σε μη ασφαλείς κινήσεις σε ταχύτητες άνω των 60 χλμ./ώρα ανιχνεύοντας τη θέση του αυτοκινήτου.

Μια ηχητική προειδοποίηση ακούγεται πριν το αυτοκίνητο μετακινηθεί πάνω από τις διαχωριστικές γραμμές και προειδοποιεί τον οδηγό ηχητικά και οπτικά πριν από την διορθωτική κίνηση επαναφοράς της διεύθυνσης του οχήματος σε ασφαλή θέση.

Εφοδιάζεται και με σύστημα υποβοήθησης αποφυγής πρόσκρουσης (Forward Collison Avoidance Assist - FCA), που ειδοποιεί τους οδηγούς σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και, εάν απαιτείται, φρενάρει αυτόνομα, λειτουργώντας σε τρία στάδια.

Το σύστημα ενεργοποιείται όταν ένα όχημα ή ένας πεζός βρεθεί μπροστά από το αυτοκίνητο και λειτουργεί σε εξαιρετικά χρήσιμο εύρος ταχυτήτων, ήδη από τα 8 χλμ./ώρα.

Το νέο Hyundai Kona εφοδιάζεται και με επιπλέον συστήματα: High Beam Assist (HBA), Driver Attention Warning (DAW), Blind-Spot Collision Warning (BCW), Rear Cross-Traffic Collision Warning (RCCW).

Το μοντέλο θα είναι διαθέσιμο με κινητήρα βενζίνης 1.0 T-GDi με 120 hp, σε δικίνητη έκδοση με 6άρι μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων (μέση κατανάλωση 5,2 -5,4 λίτρα/100 χλμ., εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα 117-125 γρ./χλμ.).

Και με κινητήρα πετρελαίου 1.6 T-GDi με 177 hp, τετρακίνητο με 7άρι αυτόματο κιβώτιο DCT (μέση κατανάλωση 6,7 λίτρα/100 χλμ., εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα 153 γρ./χλμ.)…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ