ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

VOLVO XC60, το ασφαλέστερο του 2017

VOLVO XC60, το ασφαλέστερο του 2017

Μέσα στη χρονιά παρουσιάζονται τα αποτελέσματα των δοκιμών ασφάλειας του διεθνή Οργανισμού Euro NCAP και στο τέλος τα συνολικά αποτελέσματα των δοκιμών.

Κατά τη διάρκεια της χρονιάς παρουσιάζονται τα αποτελέσματα των δοκιμών ασφάλειας του διεθνή Οργανισμού Euro NCAP και στο τέλος τα συνολικά αποτελέσματα των δοκιμών. Για το 2017, το Volvo XC60 βραβεύτηκε ως το ασφαλέστερο μεγάλο SUV, αλλά και το ασφαλέστερο αυτοκίνητο συνολικά. Το XC60 πήρε 98% στην κατηγορία Ενήλικων Επιβατών, ενώ ξεχώρισε στην κατηγορία Safety Assist (συστήματα υποβοήθησης οδηγού).

Τα πρωτοποριακά συστήματα ενεργητικής ασφαλείας του μοντέλου, συνθέτουν την τεχνολογική θωράκιση IntelliSafe, που περιλαμβάνει το σύστημα αποφυγής εμπρόσθιων συγκρούσεων City Safety. Ενεργό μέρα-νύχτα, ελέγχει με τους αισθητήρες του το δρόμο, εντοπίζει οχήματα, πεζούς, δικυκλιστές και μεγάλα ζώα και προειδοποιεί τον οδηγό για τον κίνδυνο ή εφόσον χρειαστεί, φρενάρει για να αποφύγει τη σύγκρουση ή να μετριάσει τις συνέπειές της.

Εμπλουτίζεται δε με σύστημα αυτόματης υποβοήθησης διεύθυνσης Steering Support, που ενισχύει την προσπάθεια του οδηγού να στρίψει, προκειμένου να αποφύγει εμπόδιο. Φέρει και το καινοτόμο σύστημα Oncoming Lane Mitigation, που αν το XC60 διασχίσει μια διαγράμμιση λωρίδας κυκλοφορίας ενώ πλησιάζει ένα άλλο όχημα από απέναντι, το σύστημα στρίβει αυτόματα το αυτοκίνητο προς τη σωστή κατεύθυνση, προειδοποιώντας παράλληλα τον οδηγό.

VOLVO XC60, το ασφαλέστερο του 2017

Εφοδιάζεται και με σύστημα αποφυγής εκτροπής από το δρόμο, Run-Off Road Mitigation, που κρατά το αυτοκίνητο στο δρόμο ή εάν η εκτροπή είναι αναπόφευκτη διατηρεί οδηγό και συνοδηγό σε σωστή θέση σφίγγοντας αυτόματα τις ζώνες ασφαλείας. Περιλαμβάνει και σύστημα επιτήρησης τυφλών σημείων BLIS, Rear Collision Warning (σύστημα προειδοποίησης οπίσθιας σύγκρουσης) και Cross Traffic Alert (σύστημα προειδοποίησης σύγκρουσης κατά την έξοδο με την όπισθεν από κάθετες θέσεις στάθμευσης).

Προαιρετικό το σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης Pilot Assist, που διατηρεί απόσταση από το προπορευόμενο όχημα και επεμβαίνει στο τιμόνι κρατώντας το στο κέντρο της λωρίδας του, ακόμα και στις στροφές…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ